Київський ресторатор Діма Борисов відкриє поп-ап кафе «Еней» в Національному художньому музеї. Це спільний проект кураторів виставки «Енеїда» та Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова.

«Енея» відкриють 24 серпня. Кафе буде працювати на вихідних, під час програмних подій проекту «Енеїда».

«З одного боку, воно має нагадати про легендарну кав’ярню «Еней», яка працювала біля Будинку письменників та протягом тривалого часу була одним з осередків інтелектуального життя міста. З іншого боку кафе «Еней» звертається до тексту «Енеїди» Котляревського. В барвистих описах бенкетів – чудове джерело знань про історію українського побуту, і гастрономії, зокрема», розповіли The Village Україна в Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова.

В кафе «Еней» можна буде спробувати сучасні варіації традиційних українських страв. Вартість страв у меню – від 30 до 39 гривень.

Наприклад, «потапці» козацький бутерброд, який зазвичай готували з часником та салом, тут будуть подаватися з м’ясом та яйцем або ж фореллю (39 грн), а книші – з кров’янкою та цибулевим мармеладом (39 грн).

В меню буде також форшмак із яблучною пастилою (30 грн), маринована фуа-гра з желе із хереса (30 грн), гречані буханці з кав’яром оселедця або щуку (30 грн).

В «Енеї» можна буде замовити устриці (59 гривень).

Дегустаційний сет з келихом вина, устрицею та будь-якими трьома стравами з меню обійдеться у 149 гривень.

В рамках проекту «Енеїда» передбачено дві гастрономічні події: лекція «Гастрономічна подорож «Енеїдою» та презентація дегустаційного сету української кухні, а також лекція про історію українських алкогольних напоїв, дегустація українських вин та сирів.

 «Еней»

Де: вулиця Грушевського, 6
Коли: з 24 серпня до 29 жовтня