The Village Україна розповідає, у яких київських закладах варто скуштувати сезонний холодний суп – окрошку.

Barvy

Де: вулиця Мечникова, 3

Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-00:00 (з п’ятниці по суботу)

Facebook

«Стан спокою, злиття з природою і линучої творчості. Свіжа полуниця і прохолодна окрошка. Таке воно, наближення літа», – кажуть у ресторані української кухні Barvy. Ціна за порцію окрошки – 115 грн.

«Жизнь замечальных людей»

Де: вулиця Велика Васильківська, 36

Коли: 08:00-00:00

Facebook

У закладі «Жизнь замечальных людей» окрошку подають у середу та четвер. Традиційна версія окрошки – 129 грн, а з індичкою чи креветками – 219 грн.

Де: вулиця Володимирська, 40/2

Коли: 07:55-23:00

Facebook

У новому закладі на Золотих воротах «Трішки більше» також подають окрошку. Окрошка з копченою куркою – 59 грн.

«Канапа»

Де: Андріївський узвіз, 19-А

Коли: 10:00-00:00

Facebook

«У спеку радимо на обід окрошку на кефірі чи квасі», – кажуть у ресторації «Канапа» на Андріївському узвозі. Коштує окрошка в ресторані-салоні Дмитра Борисова 129 грн.

Де: вулиця Ярославів Вал, 9

Коли: 08:00-22:00

Facebook

«Ми готуємо окрошку так, як це робили у Києві ще минулого століття», – кажуть у кафе-барі «Дефіцит» на Ярвалу. Окрошку тут готують з лікарською ковбасою і домашнім курчам. Коштує страва 89 грн.

«Любимый дядя»

Де: вулиця Паньківська, 20

Коли: 08:00-23:00

Facebook

У закладі «Любимый дядя» на Паньківській готують окрошку з куркою (138 грн), телятиною (168 грн) і креветками (198 грн).

«Мацоні»

Де: вулиця Велика Васильківська, 114; бульвар Шамо, 1/5

Коли: 12:00-23:00

Facebook

У грузинському кафе-сироварні пропонують окрошку з мацоні. Окрім того, у рецепті відварений язик, свіжі огірок і редиска, зелена цибуля, картопля, гірчиця та грузинські спеції. Ціна – 82 грн за 350 г.

Фото: 1 – Barvy; 2 – «Жизнь замечальных людей», 3 – «Трішки більше»; 4– «Канапа»; 5 – «Дефіцит»; 6 – «Любимий дядя»; 7 – «Мацоні».