Kyiv Coffee Festival

КОЛИ: 14-15 квітня 11:00-23:00

ДЕ: Арт-завод Платформа, Київ, вулиця Біломорська, 1

СКІЛЬКИ: 100 грн, 50 грн карткою Visa

Дітям до 15 років включно, багатодітним сім’ям, людям з інвалідністю та учасникам бойових дій АТО вхід безкоштовний.

Подія

Цього року на фестивалі зберуться тисячі працівників кавової індустрії, 40 кав’ярень, 20 кондитерських, 15 обсмажувальників, 70 точок фудкорту, 10 барів, 10 фермерів Local Food Market, 10 музичних гуртів, 4 стендап-коміки, 3 національні чемпіонати з кави, 1 кінотеатр просто неба. The Village Україна розповідає про кожну зону фестивалю кави.

Kyiv Coffee Festival Vol. 4

Loft: національні чемпіонати з кави


При вході у павільйон Loft розташована фотозона з одним із найбільших ростерів у світі: на 120 кг кави.

Однією з головних подій фестивалю стануть три національні чемпіонати, які в рамках заходу проведе міжнародна організація Speciality Coffee Association (SCA):

 Championship Of Barista (класика)

Coffee Roasting Championship (обсмажування)

Brewers Cup (альтернативні методи приготування кави)

14 квітня пройдуть півфінали чемпіонатів, 15 квітня – фінали.

Kyiv Coffee Festival Vol.3

Арт-дім: дитяча зона


На вулиці та в теплому приміщенні розташують спортивні та інші активності, а також дитячий садок, де можна залишити дитину від 0 до 10 років з нянями та аніматорами.

Green Stage: музика, діджеї та стендап


За традицією два дні фестивалю з 14:00 по 22:00 тут виступатимуть музичні гурти та діджеї. Найбільш довгоочікуваними гостями стануть гурти Kadnay і The Erised та відомі DJ Igor Kovalsky і DJ Semenich – резиденти радіостанції DJ FM.

Уперше на Зеленій сцені з’явиться стендап. Першими цей жанр тут представлять популярні українські стендап-коміки Денис Корабльов, Антон Тимошенко, Андрій Щегель і гість із Білорусі Максим Коновал.

Сюрпризом для шанувальників гурту O.Torvald стане виступ кухонного проекту Жені Галича «Нудли». Реюніон дуету після багаторічної перерви відбудеться саме на відкритті фестивального сезону - на Kyiv Coffee Festival.

Litera 3.1: кав’ярні, кондитерські та обсмажувальники


 Буде встановлено унікальний арт-об’єкт, створений із сотні тисяч обсмажених кавових зерен – перша в Україні декомунізована «Батьківщина-мати».

Тут можна буде особисто познайомитися з провідними українськими обсмажувальниками, що за якістю продукції змагаються з європейськими. А з 12:00 по 19:00 щогодини ще й безкоштовно продегустувати їхню продукцію в зоні капінгу, в кінці павільйону.

 При вході в павільйон буде розташований благодійний стенд, де чемпіон світу 2018 року з приготування кави у джезві Слава Бабич готуватиме каву. Усі виручені кошти будуть спрямовані на лікування онкохворих дітей.

Кава

 На стенді Nuare буде те, чого ви ніколи не куштували: безкофеїнова та безалкогольна айріш-кава (75 грн) і капучино лайм+м’ята (45 грн).

 Ripple Maker приготують селфічино: кава, на якій ваш портрет малюють спіненим молоком (50 грн).

 Уперше на фестивалі Draft Coffee і Magnum Beer будуть безкоштовно пригощати нітро-кавою – холодною газованою кавою.

 «Турка» буде варити кілька видів кави на піску: зі спеціями та прянощами (30-50 грн).

 CITY ZEN cafe готуватиме на новому весняному моносорті Very Spring Coffee зі солодкими фруктовими відтінками та післясмаком диких ягід і вишні (напої 25-50 грн, пачка кави 169 грн).

 Точка Fair Finch готуватиме напій каскара – заварена м’якоть кавової вишні (30 грн).

 На стенді Abolina сім’я з Ефіопії готуватиме автентичну ефіопську каву (35 грн).

 На стенді Kyiv City Rost готуватиме напої Ренат Маматказін – чинний чемпіон України з класики.

До кави

  «Світ кави» запропонує свій відомий львівський сирник (30 грн).

 VZNK Coffee спільно з кондитерською «Люди. Щастя. Пироги» готуватимуть свій знаменитий десерт «Шоколадний геній» (45 грн).

 Точка Spell Сhocolate представить колекцію авторських цукерок Caramel & Salt з бельгійського молочного і темного шоколаду, солона карамель і крихта фундукового печива ручної роботи. Його більше ніде не можна купити – цей продукт ексклюзивно в продажу на фестивалі. Ціна – 149 грн.

 Точка Musse повністю розкриє тему міні-еклерів: різні начинки та види глазурі (40-50 грн).

 Be My Guest представлять 10 видів макаронів рідкісних смаків: з дорблю, білими грибами, козячим сиром, болгарським перцем та пармезаном (30 грн).

 Le Cake представлять мусові десерти і макарони з фруктами: фісташка + малина, лайм + полуниця + базилік, інжир, груша + лимон (30-50 грн).

Фудкорт


Уперше фудкорт буде тематично зонований:

 основний тент – найпопулярніші у світі формати стритфуду;

зона барбекю – усе, що можна приготувати на мангалі та грилі;

зона «Середземномор’я» – страви з риби та морепродуктів;

зона «Азія» – гастроподорож азійською кухнею;

зона Healthy Food – усе для людей, які дотримуються принципів здорового харчування, веганів та вегетаріанців.

 Smoke Mexico

Максимально автентична мексиканська точка з’явиться на фестивалі вперше. М’ясо томлять шість годин на бочці-смокері, а потім при гостях розривають на шматки металевими рукавичками, як у Фредді Крюгера, кладуть на мексиканський кукурудзяно-пшеничний коржик, приготовлений у спеціальному тако-мейкері (70-100 грн).

 Soul Kitchen

До парових китайських булочок Бао зі свининою або з тофу в меню додадуться китайські мармурові яйця, мариновані в рисовому вині та ферментованій чилі-пасті, а для любителів гостренького мапо-тофу – рубана яловичина з тофу, часником, імбиром, ферментованими чорними бобами, ферментованою чилі-пастою та з вареним рисом на гарнір (35-155 грн).

 Kokos

Нова точка з питними кокосами, як на Балі або в Таї, а також кокосові чипси і десерти (20-200 грн).

 Fish market

Цілий рибний базар: понад 15 страв з риби і морепродуктів: стейк із лосося з копченою паприкою, сібас із пряними травами, дорадо з розмарином в лимонному маринаді, червоний окунь у соусі теріякі з кунжутом та зеленою цибулею, макрель з духмяними спеціями і зеленню, тунець у соусі теріякі, креветка-лангустина в білому вині та розмарині, восьминіг у соусі теріякі з білим кунжутом, мідії в білому вині з травами і вершками (від 45 грн).

 Khu Yum

За відгуками гостей вони готують найсмачніший том ям у місті. Спеціально для фестивалю кухар додасть у меню сінгапурську лаксу – гостру страву на кокосовому молоці, та манго-ласі – шейк із манго (90-150 грн).

  ресторатор Сергій Стахов на фестивалі реалізує відразу три формати:

«Маца та устриці» – устриці та устричні коктейлі;

«Маца та полум’я» – калкан на відкритому вогні, біск із лобстерами, страви з тунця;

Hering bar – точка, яку так давно обіцяв засновник фестивалю Роман Тугашев, з оселедцем у класичній голландській подачі.

Litera 3.2: лекторій


Фахівці поділяться всім, що може бути цікаво кавоману: як правильно готувати каву вдома, як обрати на свій смак девайси і кавоварку, як впливає вода та фільтр на смак кави, як відкрити свою кав’ярню та багато іншого.