The Village Україна підбиває підсумки березня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

Домашня київська кухня у кафе-барі «Дефіцит»

Формат: кафе-бар

Де: вулиця Ярославів Вал, 9

Коли: 08:00-23:00

Facebook

Кафе-бар «Дефіцит» спеціалізується на домашній київській кухні. Автор концепції закладу Антон Фрідлянд каже – дефіциту на делікатеси зараз у Києві немає, є дефіцит на домашні страви. Серед іншого на Ярославовому Валу пропонують зелений борщ (79 грн), шубу (51 грн) та печінковий тортик (55 грн). Окрім того, в одній із зал продовжують доповнювати музей Києва та Ярвалу. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Креветочна «Юnість» поблизу Майдану

Формат: креветочна

Де: вулиця Михайлівська, 24-А

Коли: 10:00-22:00

Facebook

У «Юnості» готують креветки за рецептами з різних країн світу. Зокрема, пропонують тигрові, аргентинські та чорноморські креветки (30-35 грн), а також закуски, салати й основні страви на основі цього морепродукту. Також зверніть увагу на шакшуку з окунем (98 грн) і тартар з креветок та гуакамоле (140 грн). Особливі пропозиції – креветковий хумус (84 грн) і хумус зі свіжим шпинатом і блакитним сиром (74 грн). Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Хумус у Hummus Bar

Формат: ресторан кухні Близького Сходу

Де: вулиця Задніпровського, 13

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Традиційні та авторські страви з кухні Ізраїлю, Лівану та Марокко з хумусом в основі концепції. У меню основні страви з хумусом, тартари, салати, піти, вегетаріанські пасти мухамари, шакшука і таджини. Також пропонують близькосхідні закуски – мезе, бабагануш і форшмак. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Хінкальня» на Хмельницького замість «7 пятниц»

Формат: грузинський ресторан

Де: вулиця Хмельницького, 29/2

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Новий заклад мережі «Хінкальня» на вулиці Богдана Хмельницького. Співвласник одеських закладів «Брати Гриль» і «Хінкальні на Буніна» Михайло Серебрін відкрив ресторан у партнерстві із київським ресторатором Русланом Шибаєвим («Beef. Meat & Wine», «7 пятниц»). М’ясо в закладі готують у традиційному керамічному грилі. Хінкалі (11,90 за 80 г) подають у кількох видах – із м’ясом, зеленню і м’ясом та сиром. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Фалафель у Green 13 на бульварі Шевченка

Формат: веганське кафе

Де: гастроном «Вінницький», бульвар Шевченка, 26/4

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Стритфуд-кафе для веганів Green 13 відкрило другу точку в Києві – тепер фалафель від бренду можна скуштувати не лише на локації на Бессарабському ринку, а й у гастрономі «Вінницький» на бульварі Тараса Шевченка. Окрім фалафелю (52 грн), у закладі пропонують роли, бургери, салати та супи; лимонади власного виробництва, каву на мигдалевому молоці, фреші з фруктів та овочів. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Рамен і рис Meiwei у фудкорті ТЦ Gulliver

Формат: експрес-формат паназійської кухні

Де: ТЦ Gulliver (5-й поверхь ), площа Спортивна, 1-А

Коли: 10:00-22:00

Третій заклад мережі паназійських ресторанів Meiwei у Києві – у фудкорті торгового центру. Він працює в експрес-форматі: готують страви з основного меню мережі, які можна подати швидко. Зокрема, це рамен, вонтони і салати. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Алкоголь і PlayStation у Kyiv Stoner Bar

Формат: бар

Де: вулиця Велика Васильківська, 116

Коли: 12:00-03:00 (з понеділка по четвер і в неділю), 12:00-06:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Ігровий бар від колишнього учасника гурту «Грибы» Kyivstoner. На першому поверсі приміщення розташували основну залу з барною стійкою. Ще одна зала із кімнатою для гри в PlayStation – у підвальному приміщенні. У меню, зокрема, стейки, бургери та кальян. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Львівські пляцки, вишнівка та книжки ВСЛ на «Почайній»

Формат: моноформати

Де: ТЦ «Епіцентр», проспект Бандери, 11-А

Коли: 09:00-22:00

Три формати львівського холдингу !FEST під одним дахом – у новому торговому центрі «Епіцентр» поблизу станції метро «Почайна» (раніше – «Петрівка»). У «Львівських пляцках» пропонують десерти, у «П’яній вишці» – вишневі настоянки, а у книгарні-кав’ярні «Видавництва Старого Лева» – книжки і каву. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Вишнівки у «П’яній вишні»

Формат: моноформат вишнівки

Де: вулиця Велика Васильківська, 16

Коли: 10:00-23:00

Ще один заклад «П’яна вишня» – на відміну від локації на «Почайній», відкрили за франшизою. Утім, формат залишили традиційний: лише львівська вишнівка та солодощі до неї. Настоянку можна взяти звичайну і гарячу. Також можна купити вишнівку в пляшках від 100 мілілітрів до 1 літра. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Класичні десерти у кондитерській «Сміян»

Формат: кондитерська

Де: вулиця Еспланадна, 2

Коли: 08:00-22:00

Класичні десерти «Медовик», «Наполеон», «Прага», а також чизкейки та макарони у новій кондитерській на Еспланадній. Для мережі це вже третій заклад у Києві. Перші два розташовані на вулиці Вишгородській та на проспекті Героїв Сталінграда. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Хліб і круасани у Chef Bakery

Формат: пекарня-кондитерська

Де: вулиця Старовокзальна, 9

Коли: 08:00-19:00

Facebook

Пекарня Chef Bakery від колишнього шеф-пекаря «Волконського» і засновника «Школи пекарів» Дениса Суховія на вулиці Старовокзальній. Заклад поєднує формати пекарні та кондитерської. Тут пропонують хліб і кондитерські вироби – від еклерів (45-50 грн) до пліє (37 грн), шосонів (35 грн) і круасанів (25-59 грн). Також у закладі пропонують придбати печиво (25-40 грн за 100 г) і торти (57 грн за 100 г) на вагу. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кафе Letters від «Укрпошти» у Головпоштамті

Формат: кафе

Де: Головпоштамт, вулиця Хрещатик, 22

Коли: 08:00-21:00

Facebook

Кафе у новому арт-хабі «Укрпошти» у Головпоштамті на майдані Незалежності. Особливістю кафе є відкрита кухня, яку в закладі називають інтерактивною. У кухні вирішили зробити ставку на монопродукт – італійські млинці піадіни (80-150 грн), тісто для яких випікають власноруч за автентичним рецептом. В асортименті смаки рукола, моцарела, прошуто, помідори, авокадо, лосось, тофу чи солодкий із Nutella або шоколадом. У кавовій карті – класичні та альтернативні кавові напої (28-70 грн). Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кав’ярня Buck Coffee Roasters від учасників Ulichnaya Eda

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Костянтинівська, 20/14

Коли: 08:30-21:00

Facebook

Нову кав’ярню на вулиці Костянтинівській на Подолі відкрили учасники фестивалів Ulichnaya Eda Buck Coffee Roasters. Особливістю закладу стало те, що під час тестового режиму він працював без цін на каву. У меню, зокрема, лавандовий раф і лате зі смаками солоної карамелі та меду і ванілі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Прихована кав’ярня Hidden Coffee Room

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Рейтарська, 8-Б

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Кав’ярня Hidden Coffee Room розташована на другому поверсі будівлі на вулиці Рейтарській: вона ділить будинок із простором Educatorium та не має окремого входу з вулиці. У меню – класичні кавові напої (20-30 грн), а також вино та міцний алкоголь. З їжі пропонують пироги та круасани, протягом наступних кількох місяців планують ввести повноцінне меню. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Фото: обкладинка – Анна Бобирєва для The Village Україна, 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – «Юnість», 3 – Hummus Bar, 4 – «Хінкальня», 5 – Green 13, 6 – Meiwei, 7 – Kyiv Stoner Bar, 8 – !FEST, 9 – «П’яна вишня», 10 – «Сміян», 11 – Chef Bakery, 12 – Letters, 13 – Buck Coffee Roasters, 14 – Hidden Coffee