The Village Україна розповідає про заклади, у яких подаватимуть цікаві пісні страви.

Вегетаріанські страви у ресторані Savage Food

Формат: кафе з вегетаріанською кухнею

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31

Коли: 18:00 – до останнього відвідувача (середа і четвер), 18:00-06:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Ресторан вегетаріанської кухні у Closer провів перезапуск. В оновленому меню – пельмені з броколі та мигдалем (98 грн), сендвіч із мусом з топінамбуру і вершково-апельсиновим кремом (120 грн) та веганський бульйон із гречаною локшиною (80 грн).

Вегетаріанське меню у ресторані в’єтнамської кухні Tin Tin

Формат: ресторан в’єтнамської кухні

Де: вулиця Липинського, 15

Коли: 12:00-23:00

Facebook

Переважно овочеве меню у ресторані на велотреку пропонують для вегетаріанців і людей, які дотримуються посту. Зокрема, пропонують овочевий бульйон із рисовою локшиною, грибами муер, шиїтаке, тофу і бамбуком Фо Чай (119 грн), хумус із міксу бобів лотоса та нуту Мун Іа (85 грн) та «Боул професора Турнесоля» на основі тофу, соленої груші та рису чи локшини (185 грн).

Вегетаріанські страви у просторі «Дом»

Формат: кафе з вегетаріанською кухнею

Де: вулиця Сагайдачного, 10/5

Коли: 12:00-00:00 (з понеділка по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

У закладі з вегетаріанським кафе, баром і простором для вечірок на Сагайдачного пропонують тільки вегетаріанські страви. У меню, яке склав шеф-кухар Євген Онуфрієнко (Orang+Utan), суп дня (65 грн), боули (95-155 грн), салати і закуски (85-130 грн), а також десерти (55-85 грн). Зокрема, у закладі можна скуштувати веджі-бургер із гливою (95 грн).

Пісне меню у ресторані грецької кухні Taverna

Формат: ресторан грецької кухні

Де: Русанівська набережна, 4

Коли: 12:00-23:00

Facebook

У новому пісному меню в ресторані на Русанівці – традиційні грецькі страви без м’яса на кшталт запеченого баклажана з томатами і тофу мелідзана псіті (116 грн), запеченого буряка з волоським горіхом (74 грн) та салату з тофу хор’ятикі (104 грн). Окрім того, у Taverna запрошують на овочевий суп, рис із сочевицею і печеними овочами та грушу з попкорном.

Пісне меню у хачапурній «Мама Манана»

Формат: ресторани грузинської кухні

Де: вулиця Велика Васильківська, 44 / вулиця Кірпи, 5-Б

Коли: 11:00-23:00

Лінк

У двох закладах мережі грузинських ресторанів «Мама Манана» у період Великого посту запрошують на нове пісне меню. Зокрема, у хачапурній радять овочевий суп (88 грн): «Смачний, як хашлама, але без м’яса». Серед інших позицій – оджахурі з грибами (75 грн), хачапурі з грибами і цибулею пора (94 грн) і хінкалі зі шпинатом, грибами і картоплею (16 грн за штуку). На десерт – запечене яблуко із медом, горіхом і соусом із ожини (54 грн).

Пісне меню у грузинському ресторані «Мама Гочі»

Формат: ресторан грузинської кухні

Де: вулиця Городецького, 6

Коли: 11:00-01:00 (п’ятниця і субота), 11:00-23:00 (решта днів)

Facebook

Гострий кукурудзяний суп-пюре (122 грн), кахетинський салат із двома видами квасолі (92 грн), і пісні хачапурі з гливою, картоплею і цибулею пора (128 грн) та хінкалі з картоплею, шпинатом і трав’яним соусом (85 грн) – серед пропозицій пісного меню у «Мама Гочі».

Пісне меню у ресторані-салоні «Канапа»

Формат: ресторан української кухні

Де: вулиця Андріївський узвіз, 19

Коли: 10:00-00:00

Facebook

Спеціальне меню овочевих страв до посту в ресторані нової української кухні «Канапа». Серед іншого пропонують суп із каштанів (189 грн), грибний відвар із білими польськими грибами (169 грн), стейк із цвітної капусти з бочковим огірком та соусом бограч (159 грн) і паштет з гороху та горіхової пасти з ферментованою капустою (98 грн). На десерт – мус із печеного яблука з халвою та медовою карамеллю (98 грн).

Фото: обкладинка – Tin Tin, 1 – Savage Food, 2 – Tin Tin, 3 – «Дом», 4 – Taverna, 5 – «Мама Манана», 6 – «Мама Гочі», 7 – «Канапа»