The Village Україна підбиває підсумки сезону і розповідає про заклади, що розпочали роботу у Львові цієї зими.

Green Garden

відкриття: грудень

де:

вулиця Терашковців, 5

коли: з 10:00 до 23:00

Facebook

Власники називають Green Garden рестораном східної та паназійської кухні. Однак у меню закладу представлено і класичні сніданки: вівсяна каша та яєчні, а також італійські брускети, карпачо, пасти і страви з гриля. Однак найбільше місця у списку страв відвели східним супам, стравам з воку, а також суші та ролам. У закладі подають бізнес-ланчі. Усі страви можна замовити з доставкою, яка працює до 21:00.

«Живий хліб»

відкриття: грудень

де:

вулиця Дорошенка, 27

коли: 08:00-21:00 (з понеділка по п’ятницю), 10:00-21:00 (субота-неділя)

Facebook

Нова пекарня, яку відкрили на вулиці Дорошенка, неподалік від кав’ярні Black Honey. Хліб тут готують на натуральних заквасках з італійського борошна. Для круасанів використовують французьке масло. Саме тому вартість випічки тут дещо вища, ніж в інших подібних закладах. Не менш прискіпливо власники ставляться й до вибору кави: зерна купують у «Світі кави» і готують за допомогою еспресо-машини марки Slayer.

«Живий»

відкриття: грудень

де:

вулиця Дорошенка, 29

коли: 10:00-22:00

Facebook

Кав’ярня «Живий» – це продовження проекту пекарні «Живий хліб». Тут подають ту саму класичну французьку випічку, що й у пекарні, однак значно більше уваги приділяють каві. Пропонують кілька видів кави, приготованої альтернативними методами, каву в джезві, котру готують у гарячому піску, і, звісно ж, еспресо та напої на його основі. Їх готують за допомогою рідкісної леверної кавоварки La Marzocco Leva. Крім того, у кав’ярні встановили аудіосистему для програвання вінілів. Щоб потрапити до закладу, потрібно пройти від пекарні вулицею до номера 29 та зайти у двір.

«Пекар»

відкриття: грудень

де:

село Сокільники, вулиця Скнилівська, 21

коли: 08:00-18:00

Facebook

Другий заклад від власників кафе-пекарні, що розташована на вулиці Гнатюка. Концепція закладу залишилася незмінною: свіжа випічка та якісна кава від львівських обсмажувальників. Тут працюють з еспресо-машиною Victoria Arduino. Новий «Пекар» значно більший за попередника і розташований на об’їзній дорозі поблизу міста. Тому без власного транспорту потрапити сюди буде непросто.

Sinatra

відкриття: грудень

де:

вулиця Кульпарківська, 230

коли: 11:00-00:00

Facebook

Ресторан розташований подалі від центру міста. Тут регулярно відбуваються концерти джазових та кавер-гуртів. У меню закладу страви, які можна описати терміном «європейська кухня»: тут і класичні тартар і салат «Нісуаз», і смажений камамбер, і різноманітні види м’яса та риби на грилі, включно зі страусиним м’ясом та олениною. Окрім того, заклад має чималий вибір міцного алкоголю та вина зі Старого і Нового світів.

«Малинівка»

відкриття: грудень

де:

вулиця Староєврейська, 24

коли: 11:30-23:30

Facebook

Монобрендова крамниця-кафе від холдингу «Акурат». Як зрозуміло з назви, головний інгредієнт тутешніх напоїв та страв – малина. У закладі пропонують різні малинові настоянки, малиновий глінтвейн, лікер і горілку на малині. Також можна скуштувати варення, конфітюр, джем, малиновий шоколад, ягоди в шоколаді, а також малиновий мед. Усе це можна спробувати безпосередньо у закладі або взяти з собою.

PloveHouse

відкриття: грудень

де:

площа Соборна, 17

коли: 11:00-00:00

Facebook

Новий ресторан азербайджанської кухні на площі Соборній. Основу меню тут складає плов, однак порційно можна скуштувати лише кілька різновидів страви. Більшість варіантів пропонують у категорії «на замовлення» та готують у великому об’ємі – для корпоративних клієнтів. Ціна одної порції плову становить від 160 до 190 грн, а страва для компанії обійдеться вам від 799 грн за плов з гарбузом до 1999 грн за варіант із лососем. Також тут подають соління з Баку, традиційні рибні та м’ясні страви і долму.

«Львівська мануфактура кави»

відкриття: грудень

де:

площа Соборна, 2-А

коли: 08:00-23:00

Facebook

Ще один заклад у львівській мережі, який відкрили на місці кав’ярні Coffeeshop Company. Тут готують каву у всіх можливих варіаціях: із молоком чи без молока, з сиропами, топінгами та ароматизовану. Також експериментують з приготуванням кави альтернативними методами. До напою пропонують сирники, тірамісу, мафіни та еклери.

Dr.Ink

відкриття: грудень

де:

вулиця Яна Жижки, 7

коли: 12:00-00:00

Facebook

Заклад розташований майже у центрі міста, на тихій вулиці Яна Жижки. Меню страв тут лаконічне: по три позиції салатів, холодних та гарячих закусок і других страв, а також бургер, суп дня і по два гарніри та десерти. Натомість алкогольних напоїв тут у кілька разів більше. Є віскі, бурбон, текіла, джин, настоянки, вино та розливне пиво. Окремо виділили коктейльну карту, яку розбили на три розділи: класика, нова класика та фірмові коктейлі.

«Оцет»

відкриття: грудень

де:

площа Ринок, 25

коли: 12:00-00:00

Facebook

Своєю фішкою заклад називає використання у стравах понад десяти видів натурального оцту. Однак, на жаль, у меню не акцентують увагу на тому, який саме вид використано у тій чи іншій страві. Їжу, котру тут пропонують, не можна віднести до одної конкретної кухні. Тут і авторська інтерпретація том-яму, і хумус, і карпатські сири, і власноруч приготована паста й салат «Цезар». Важливий нюанс: користувачі сервісу Foursquare залишили чимало несхвальних відгуків про обслуговування у закладі.

Gazda

відкриття: січень

де:

проспект Свободи, 31 (вхід з вулиці Тиктора)

коли: цілодобово

Facebook

Цілодобове кафе поблизу проспекту Свободи. Тут подають чотири варіанти сніданків, а також піцу, бургери та інші страви, що пасують до пива. Окрім пива «Бургомістр», тут подають кілька видів міцного алкоголю, а також вино. Однак є в меню й безалкогольні напої та андрути, а також чизкейк на десерт.

«Скотина»

відкриття: січень

де:

вулиця Наукова, 7б

коли: 11:00-22:00

Facebook

Ще один приклад децентралізації львівських закладів. Паб «Скотина» відкрили на вулиці Науковій. Назва однозначно вказує на те, що у меню можна знайти багато страв із м’яса. Однак, крім стейків та бургерів, тут подають суші, роли та суп Фо.

Little Green

відкриття: січень

де:

вулиця Дорошенка, 36

коли: 09:00-21:00

Facebook

Новий формат від засновників першого львівського вегетаріанського кафе Green. Тут готують швидкі веганські та вегетаріанські страви у форматі to-go. У закладі пропонують скуштувати локшину, супи, піти з фалафелем та вегі-бургери. Каву подають з коров’ячим чи соєвим молоком на вибір. Уранці, з 09:00 до 12:00, на усі страви та напої діє знижка 5%.

Jin Jіao

відкриття: лютий

де:

вулиця Староєврейська, 38

коли: 11:00-21:00

Instagram

Віконечко з китайськими пельменями, яке відкрили на Староєврейській. Меню дуже лаконічне: два варіанти пельменів – із яловичиною та свининою. До них можна обрати солодкий, гострий або дуже гострий соус та один з трьох видів чаю чи газованих напоїв.

KaVa

відкриття: лютий

де:

вулиця Героїв УПА, 77

коли: 08:00-20:00

Facebook

Другий заклад від власників KaVa, що на Чупринки. Як і в першому закладі, тут подають кілька видів сендвічів та каву з різноманітними додатками. Також у кафе можна скуштувати суп і салат дня. Усі страви пакують з собою.

«Ресторація над Цукернею»

відкриття: лютий

де:

вулиця Староєврейська, 3

коли: 12:00-22:00

Facebook

Продовження проекту кафе-кондитерської «Цукерня» у форматі обідніх страв. Тут пропонують страви різних народів, які населяли Львів, в інтерпретації шеф-кухаря Юрія Сенишина. Дизайн ресторації виконали у білих та блакитних тонах, доповнивши квітковим принтом на стелі в одній із зал. Аби потрапити у заклад, треба зайти у «Цукерню», що на вулиці Староєврейській, та піднятись на другий поверх.

Agrus

відкриття: лютий

де:

вулиця Рилєєва, 12

коли: 08:30-21:00

Facebook

Пошук нового приміщення для веганської кондитерської Agrus, що тривав ще з осені, закінчився. З 22 лютого заклад працюватиме неподалік парку імені Івана Франка та скверу Святого Юра на вулиці Рилєєва. Концепція залишилася незмінною: здорові солодощі та випічка і сезонні страви. Окрім звичних семи видів рослинного молока, котрі раніше готували у закладі, тут можна буде скуштувати «золоте молоко» зі спеціями. Окрім того, у новому Agrusі готуватимуть еспресо та напої з рослинним молоком на його основі.

Bratello. Italian Grill Restaurant

відкриття: лютий

де:

вулиця Корнякта, 1

коли: 07:00 – до останнього гостя

Facebook

Останнього дня зими на місці кафе Brown розпочне роботу новий заклад. Bratello – це італійський ресторан із безлімітом м’ясних страв та закусок. Заплативши фіксовану суму, гість отримає закуски, шматок піци, лазанью та п’ять різних м’ясних страв із гриля. Основу меню складатимуть італійські страви, а для безлімітного гриля використовуватимуть італійські маринади. Від попереднього формату тут залишаються свіжообсмажена кава та меню сніданків.

Обкладинка: PloveHouse, 1 – Green Garden, 2 – «Живий хліб», 3 – «Живий», 4 – «Пекар», 5 – Sinatra, 6 – «Малинівка», 7 – PloveHouse, 8 – «Львівська мануфактура кави», 9 – Dr.Ink, 10 – «Оцет», 11 – Gazda, 12 – «Скотина», 13 – Little Green, 14 – Jin Jiao, 15 – KaVa, 16 – «Ресторація над Цукернею», 17 – Agrus, 18 – Bratello. Italian Grill Restaurant