The Village Україна зібрав київські кав’ярні, ресторани та бари, у які можна приходити з собакою.

Кав’ярні


 First Point Espresso Bar

Кав’ярня на Подолі поряд з кінотеатром «Жовтень», що також є місцем для проведення тематичних лекцій та курсів бариста. Тут є куток з книжками та маленька крамниця із сувенірами. У закладі з радістю приймають гостей із собаками та пропонують мисочку з водою. Крім того, First Point не раз співпрацював із фондом допомоги безпритульним тваринам «Сіріус» для збору коштів.


Формат: кав’ярня

Де: вулиця Ярославська, 14/20

Коли: з понеділка по неділю – 08:30-22:00

Facebook

«Kultura споживання»

Дог-френдлі кав’ярня, яку відкрили у грудні 2017 року. Віднедавна, окрім кави, тут подають вино та закуски: сири, хамон, ковбасу та оливки. А десерти на кшталт пастили і тартів з різними смаками замовляють у кондитерській майстерні «Железо». Також заклад продовжив години роботи до 23:00 – увечері «Kultura споживання» перетворюється на бар. У кав’ярні залюбки приймають гостей з собаками та навіть заохочують робити фотографії з улюбленцями. На прохання гостей у закладі можуть дати мисочку з водою.


Формат: кав’ярня

Де: вулиця Шота Руставелі, 15В

Коли: з понеділка по неділю – 11:00-23:00

Facebook

 Call Me Cacao

Подільський заклад моноформату готує натуральне какао та гарячий шоколад за авторськими рецептами. Какао у меню – 13 видів, також є чаї та десерти. При створенні інтер’єру власники надихалися культурою майя та ацтеків. У заклад можна сміливо приходити з собакою та навіть протестити разом велике підвіконня з видом на Нижній Вал. Власники обіцяють, що скоро в закладі будуть мисочки для собак.


Формат: какаоварня

Де: вулиця Нижній Вал, 35

Коли: з понеділка по неділю – 10:00-22:00

Facebook

 «Світ кави»

Представництво львівської кав’ярні у Києві на Ігорівській: класичні кавові напої, альтернатива, джезва та десерти. Наприклад, можна скуштувати макарони різних видів чи круасани з різноманітними начинками. У закладі роблять каву на рослинному молоці, а ще тут можна придбати усе для кемексу чи пуровера. Обсмажувальний цех «Світу кави» розташований у Львові. У заклад на Подолі можна заходити з домашніми улюбленцями – персонал не відмовить у мисочці з водою та запропонує зробити фото.


Формат: кав’ярня

Де: вулиця Ігорівська, 12а

Коли: з понеділка по п’ятницю – 08:00-21:00, з суботи по неділю – 09:00-21:00

Facebook

 The Blue Cup Coffee Shop

Кав’ярня на Пушкінській готує для гостей класику, альтернативу та какао speciality. Також тут є десерти та сніданки. Наприклад, можна скуштувати яйце-пашот з лососем, хумусом та авокадо або бейгли з різноманітними начинками. Крім того, у закладі є карта алкогольних коктейлів. Інтер’єр The Blue Cup з анімалістичними принтами – робота студії Kleydesign. А ще сюди можна прийти з собакою та котом – біля входу стоять спеціальні мисочки з водою для тварин.


Формат: кав’ярня

Де: вулиця Пушкінська, 5

Коли: з понеділка по неділю  – 09:00-22:00

Facebook

 RIGHT Coffee Bar

Це місце, куди можна прийти на каву, коктейль або танці під вініл. Тут готують класику та альтернативу, алкогольні коктейлі та випічку. Можна скуштувати чизкейк із солоною карамеллю та бейгли з різними солоними начинками. І в RIGHT чекають на гостей із собачками та пропонують мисочки з водою.


Формат: кав’ярня та бар

Де: вулиця Січових Стрільців, 9В

Коли: з понеділка по п’ятницю – 08:00-22:00, з суботи по неділю – 09:00-22:00

Facebook

Бари та ресторани


 «Альтруїст»

Головна особливість закладу на Антоновича – це різні види хумусу. Наприклад, тут можна спробувати такі варіації, як карі-манго, телятина-арахіс чи фета-буряк. Є сніданки з різними видами боулів та шакшукою. У будні дні сніданки готують до 12:00, а у вихідні – до 13:00. Також у закладі є винна та коктейльна карти. І сюди можна прийти зі своїм улюбленцем – заклад пропонує спеціальні іграшки та смаколики для тварин. Крім того, «Альтруїст» проводив акції, коли всі охочі могли взяти додому безпритульне кошеня.


Формат: ресторан і кафе

Де: вулиця Антоновича, 1

Коли: з понеділка по неділю  – 10:00-23:00

Facebook

 «Косатка»

На сніданки, обіди та вечірки у «Косатку». З основних страв у закладі пропонують: стейк з iндички, макрель із коренеплодами чи класичні британські fish'n'chips. На десерт можна скуштувати гарбузовий мафін або журавлиний тарт з молочним шоколадом. А ще є винна карта, коктейлі, стартери та різні види сидру. Гості можуть сісти за баром або у двох залах, в одному з яких є великий спільний стіл. У «Косатці» часто проходять вечірки та ставлять вінілові платівки. Тут чекають гостей з тваринами та подадуть для них воду в мисочці.


Формат: ресторан і кафе

Де: вулиця Велика Житомирська, 25/2

Коли: з понеділка по неділю  – 09:00-23:00

Facebook

 Dogs & Tails

Насамперед до закладу приходять за хот-догами, їх тут близько 10 видів. За основу взяті класичні рецепти американських хот-догів з різних штатів, інтерпретовані під український ринок. Такі інгредієнти, як булочки та кетчуп, виробляють на місці. Dogs & Tails це також насичені ланчі, вечері та DJ-сети. Заклад пропонує карту класичних та авторських коктейлів, до яких вам подадуть попкорн власного виробництва. А для собак передбачені мисочки з водою.


Формат: ресторан та бар

Де: вулиця Шота Руставелі, 19

Коли: з понеділка по неділю – 12:00-01:00

Facebook

 «Зигзаг»

Міське кафе на Рейтарській, де завжди грає джаз. Заклад робить акцент на сезонних стравах, власних коктейлях та винній карті. Тут подають сніданки, основні страви та десерти. Інтер’єр – це відсилки до авангардизму минулого століття, багато вінтажних меблів з Берліна та Відня. Також оригінальна цегляна кладка будинку, яку очистили та зберегли без змін. Тут чекають на всіх гостей з собаками – є спеціальні мисочки з водою.


Формат: міське кафе та бар

Де: вулиця Рейтарська, 13

Коли: з понеділка по неділю – 09:00-23:00

Facebook

 Barvy

Як зазначають у закладі, Barvy – це місце культури та фудпейрінгу. Тобто тут можна спробувати незвичні поєднання інгредієнтів у одній страві. Заклад позиціонує себе як ресторан української кухні та арт-простір, у якому переосмислюють класичні та забуті рецепти. Карта коктейлів – це власні рецепти з українським акцентом. Дизайн ресторану від студії 2B.GROUP. У закладі приймають гостей з собаками, запропонують мисочку з водою та спокійно ставляться, якщо вирішите погодувати свого улюбленця.


Формат: ресторан та арт-простір

Де: вулиця Мечникова, 3

Коли: з понеділка по неділю – 10:00-23:00

Facebook

 «Остання барикада»

Заклад від Дмитра Борисова, що розташований «десь на Майдані біля Лядських воріт». При вході вам запропонують сказати пароль, а у самому закладі – інтерпретовану класику української кухні. Заклад поєднує у собі ресторан та мистецький простір, де подають продукти винятково українського виробництва. Тут є колекція українських фермерських сирів, м’ясних спеціалітетів, чорноморської риби та морепродуктів. У закладі також є винна карта, дистиляти, горілка та крафтове пиво. Тут чекають гостей з собаками.


Формат: ресторан та арт-простір

Де: майдан Незалежності, 1

Коли: з понеділка по неділю – 12:00-00:00

Facebook

Фото: обкладинка - Charles Deluvio ?? / Unsplash; 1 - «Kultura споживання»; 2 - Анна Бобирєва для The Village Україна; 3 - «Світ кави»; 4 - The Blue Cup Coffee Shop; 5 -RIGHT Coffee Bar; 6 - «Альтруїст»; 7 - «Косатка»; 8 - Dogs & Tails; 9 -«Зигзаг»; 10 - Barvy; 11 - «Остання барикада»