The Village Україна розповідає про головні заклади, які почнуть працювати у Києві в 2018 році.

 Masterskaya

«Лимонадний Джо» у барі від Івана Дорна

Новий простір із коворкінгом і баром від лейблу Івана Дорна. «Masterskaya – це місце, де кожен музикант може знайти для себе однодумця, помічника, а також синт і смачний коктейль», – коментують у лейблі. У Masterskaya будуть влаштовувати музичні воркшопи і «квартирники». Окрім того, у закладі буде щось, що називають «колодязем музичних інструментів». Простір розмiстили на вулиці Євгена Коновальця на Печерську.


Формат: «музичний коворкінг»

Відкриття: весна 2018 року

Де: вулиця Коновальця, 44-А

 «Белый шум»

Міське кафе від засновників Make My Cake i Frebule

Міське кафе «Белый шум» у комплексі Bursa на Подолі відкриють співзасновники мережі Make My Cake Олег Ніколаєв і Вікторія Гладченко. «Сюди буде приємно зайти і на чашку еспресо з круасаном уранці, і на швидкий ланч із колегою, і на серйозну зустріч», – пояснюють концепцію закладу керівні партнери. У дизайні приміщення керувалися категоріями «функція визначає дизайн» та збереження історичного спадку – кафе відкриють у будинку першого головного архітектора Києва Андрія Меленського.


Формат: міське кафе

Відкриття: 12-13 травня 2018 року

Де: Bursa Hotel, вулиця Костянтинівська, 11

 Sho

Конкурент Barvy від власників The Burger

Новий ресторан української кухні від засновників The Burger i Holy Chick Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної. Керівники називають Sho «найбільшим рестораном української кухні в країні»: загальна площа приміщення зі скляним фасадом – близько 1200 м². Заклад відкриють на вулиці Мечникова, напроти грузинського ресторану «Шоті». Середній чек у ресторані складатиме близько 800 гривень. Підготовка локації закінчиться у січні 2018 року. Бар-менеджеркою закладу стане Людмила Скіценко (Beef, Biancoro).


Формат: ресторан української кухні

Відкриття: 8 квітня

Де: вулиця Мечникова, 18

 NAM Vietnamese Cuisine

В’єтнамський BAO на «Олімпійській»

Новий ресторан шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво (BAO – Modern Chinese Cuisine, Bo. Pastry) у колаборації зі співзасновниками мережі Mafia Тарасом та Оксаною Середюк. Продовження тренду на страви з Південно-Східної Азії, заклад повинен стати для шанувальників в’єтнамської кухні тим, чим для поціновувачів китайської став BAO. Двоповерхову локацію для ресторану знайшли на розі вулиць Великої Васильківської і Саксаганського. У закладі буде кілька барних зон: зокрема, з азійським імпортом. За барну карту відповідає менеджер Дмитро Дред (BAO, «Гра з вогнем»). Інтер’єр – відповідальність студії YOD Design Володимира Непийводи і Дмитра Бонеско.


Формат: ресторан в'єтнамської кухні

Відкриття: 30 березня

Де: вулиця Велика Васильківська, 48

 «Білий Налив»

Яблучний сидр від Діми Борисова

Новий заклад cім’ї ресторанів Дмитра Борисова на Хрещатику називають «першою українською сидерією». У «Білому Наливі» готуватимуть яблучний сидр та пунш на його основі, а також наливку на печених яблуках. Меню буде лаконічним. У його основі – пироги і тарти з яблуками. «Можна буде все це замовити з собою або з’їсти та випити безпосередньо на місці», – додають у мережі закладів від засновника «Останньої барикади».


Формат: сидерія

Відкриття: 1 квітня

Де: вулиця Хрещатик, 23-А

 SpicyNoSpicy

Азія поруч з «Одесою»

Ресторан азійської кухні від співвласниць ресторану Odessa Наталії Іванцової та Олени Бебко. Як і у випадку з найкращим рибним рестораном 2017 року, що розпочав роботу напроти палацу «Україна» у 2017 році, шеф-кухарем SpicyNoSpicy буде Юрій Приємський. Особливістю ресторану стане виконана в східному стилі занижена барна стійка, з’єднана зі столом у центрі зали.


Формат: ресторан азійської кухні

Відкриття: весна 2018 року

Де: вулиця Велика Васильківська

 Fujiwara Yoshi

Японська кухня на Печерську

Другий ресторан японського шеф-кухаря Йосіхіро Фудзівари у Києві після локації на Солом’янці. Ресторан японської кухні поблизу житлового комплексу «Новопечерські Липки» повинен розпочати роботу в березні. Нині у закладі закінчують ремонт. За дизайн відповідає архітектурна майстерня Сергія Махна.


Формат: ресторан японської кухні

Відкриття: березень 2018 року

Де: вулиця Драгомирова, 11

 Urban Space 500

Соціальна ініціатива

Urban Space 500 – громадський ресторан і подієвий простір, переважна частина прибутків якого спрямовуватиметься на реалізацію некомерційних проектів з розвитку Києва. Модель соціального підприємництва спирається на досвід закладу Urban Space 100 в Івано-Франківську. За кухню у київському ресторані відповідатиме Druzi Cafe. Спочатку керівники анонсували відкриття закладу на осінь 2017 року. Та врешті дату перенесли на 2018 рік. За словами координатора Urban Space 500 Святослава Попова, нині проект перебуває на стадії оцінки ремонтних робіт – на локації поблизу Хрещатика.


Формат: громадський ресторан

Відкриття: 1 вересня

Де: вулиця Грінченка, 9

Facebook

 Paul на Городецького

Круасани на Хрещатику

Французький франчайз у форматі пекарні-кондитерської розширюється у Києві. Окрім Paul на Ярославовому Валу, що працює у місті тривалий час, цього року запрацює нова локація на вулиці Городецького.


Формат: пекарня-кондитерська

Відкриття: 14 лютого 2018 року

Де: вулиця Городецького, 6

 «Мацоні»

Сулугуні, не відходячи від каси

Другий заклад «Мацоні» розпочне роботу в Києві наприкінці березня. На відміну від закладу на Русанівці, новий «Мацоні» буде розташований на правому березі Дніпра. Власники називають його «першим рестораном у місті з власною сироварнею». Серед іншого у сироварні виготовлятимуть сулугуні та імеретинський сир. Також у ресторані встановлять дров’яну піч і відкритий мангал. Шеф-кухар «Мацоні» – Дато Марджані, грузинський фахівець із трьома десятками років досвіду роботи з автентичними стравами.


Формат: кафе-сироварня

Відкриття: кінець березня 2018 року

 Argentina Grill

Парілья на Сагайдачного

Нове місце на Сагайдачного – четвертий ресторан мережі закладів аргентинської кухні в Україні. Після закладів у Харкові та на Оболоні у 2017 році власники відкрили нове місце на Позняках. Як і попередні локації, нова Argentina Grill в історичній садибі Балабух є рестораном аргентинської кухні, що спеціалізується на м’ясі. У закладі планують встановити контактний бар завдовжки 9 метрів. За словами керівника мережі Павло Мороза, нині проект виконано на 50%. Основна перепона – конфліктний статус тераси закладу. У червні її демонтувало КП «Благоустрій».


Формат: ресторан аргентинської кухні

Відкриття: весна 2018 року

Де: вулиця Сагайдачного, 27-Б

Коли: 08:00 – до останнього клієнта

 Буфет-бар у Театрі на Подолі

На антракт

Відкриття бару у фойє Театру на Подолі The Village Україна вже анонсував. Ініціатором відкриття буфету стало керівництво театру. Розпочне роботу заклад до кінця року. Новий для Києва, але звичний для Європи тренд – відкриття барів у незвичних локаціях.


Формат: бар-буфет

Відкриття: 2018 рік

Де: Театр на Подолі, Андріївський узвіз, 20-Б

 Шаурма, Фо і бургери від Food vs Marketing

Три нові моноформати Жені Михайленка

Мережа Food vs Marketing анонсувала відкриття у Києві протягом 2018 року трьох нових закладів – моноформатів шаурми, супу Фо та бургерів. «Це три категорії, які зараз, як вважається, вийшли з трендів. Але ми хочемо запропонувати їх споживачам у нашому стилі», – коментує керівник мережі Женя Михайленко. Орієнтовно запуск точки з шаурмою планується на травень 2018 року, моноформату Фо – на жовтень 2018-го. Терміни для моноформату бургера Food vs Marketing наразі не визначає. Утім, Михайленко відзначає, що локацію для неї оберуть на Печерську. Зокрема, вона матиме власну пекарню. Для залучення інвестицій компанія планує продати 25% акцій інвесторам.


Формат: моноформат

Відкриття: 2018 рік

Facebook

 Нові ресторани братів Гусовських

Мережа «Ресторани Гусовських» наразі не розповідає про нові заклади. Та Сергій і Євген Гусовські натякають, що наприкінці весни відкриють кілька нових ресторанів. У мережі їх описують терміном «якісний демократичний формат». Натхнення для нього шукають серед іншого у Варшаві, Берліні та Копенгагені.


Формат: ресторан

Відкриття: кінець весни 2018 року

Фото: обкладинка – «Белый шум», 1 – Masterskaya, 2 – «Белый шум», 3 – Сім’я ресторанів Дмитра Борисова, 4 – Ярослав Друзюк для The Village Україна, 5 – NAM, Ярослав Друзюк для The Village Україна, 6 – Odessa, 7 – Fujiwara Yoshi, 8 – Urban Space 500, 9 – Paul, 10 – «Мацоні», 11 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 12 – Андрій Шурпенков для The Village Україна, 13 – Food vs Marketing