The Village Україна підбиває підсумки сезону і розповідає про заклади, що розпочали роботу у Львові цієї осені.

 Антрекот


відкриття: вересень

Де: вулиця Кульпарківська, 226а

Коли: з 10:00 до 00:00

Стейк-хауз, що розташований у торговому центрі Victoria Gardens. Окрім звичних зал ресторану, тут облаштували лаунж-зону, де можна курити кальян. У меню закладу – стейки, ковбаски, бургери, а також немалий вибір сніданків, закусок, супів і навіть пасти. На барі: віскі, кальвадос, коньяк, а також вина зі Старого й Нового світів. У «Антрекоті» регулярно проводять вечірки, запрошують діджеїв.

 Наливкарня


відкриття: вересень

Де: вулиця Братів Рогатинців, 37 (вулиця Староєврейська, 34)

Коли: з 15:00 до 01:00

Нове творіння холдингу «Акурат» – заклад, у якому подають наливки та мікси з них, а також авторські закуски. Тут можна скуштувати понад 20 наливок власного виробництва. «Наливкарня» розташована у кам’яниці, котру побудували 1631 року. В закладі регулярно транслюють футбольні матчі.

 Маrusя


відкриття: жовтень

Де: провулок Крива Липа, 3

Коли: з 09:00 до 22:00

Тут готують кольорові вареники з нестандартними начинками (наприклад, з беконом, капустою та ворчестерським соусом). Власники запевняють, що їх не заморожують перед приготуванням. До вареників пропонують додавати один із семи соусів або пармезан. Також у меню закладу можна знайти салат з хумусом та Маrusя-рамен – курячий суп з м’ясними варениками. На десерт – гранола з чіа або пиріг банофі, а запивати це все рекомендують компотом. У суботу та неділю діє акція – дітей до семи років частують варениками безкоштовно (за умови, що дорослий, котрий привів дитину, замовив будь-яку порцію вареників).

 Tapas Papas


відкриття: жовтень

Де: площа Соборна, 2

Коли: з понеділка по четвер з 11:00 до 23:00, з п’ятниці по неділю з 12:00 до 00:00

Демократичний та компактний бар з вином та іспанськими закусками на площі Соборній. Тут можна скуштувати розливні та пляшкові вина, котрі пропонують доповнювати пінчосами – тобто тапасами на багеті, або бандерільяс – версією закуски на шпажках. Також у меню м’ясна та сирна тарілки й декілька позицій іспанських гарячих страв. У списку десертів є чурос з морозивом.

 Vinoteca Praha Wok&Wine


відкриття: жовтень

Де: вулиця Леся Курбаса, 2

Коли: з 11:00 до 00:00

Vinoteca Praha Wok&Wine – це нова версія ресторану та кав’ярні «Прага», що на початку вулиці Курбаса. Як зрозуміло з назви, тепер заклад має два основні акценти: велику винотеку та східну кухню. Окрім страв, приготованих у воку, тут можна скуштувати стейки та паелью. Вино з крамнички, що на першому поверсі, можна купити додому, а можна відкоркувати й випити прямо у залі – жодних доплат за це не передбачено.

 БудьMore


відкриття: жовтень

Де: вулиця Федорова, 29

Коли: з 14:00 до 02:00

Новий коктейль-бар, розташований на вулиці Федорова (з боку Староєврейської). Тут пропонують як класичні, так і авторські коктейлі й безалкогольні напої. Є чималий вибір сезонних гарячих алкогольних напоїв. Доповнювати їх варто такос або салатами, невдовзі планують додати бургери. Попри невелику площу закладу, тут часто проводять вечірки.

 JagerWald


відкриття: листопад

Де: вулиця Федорова, 2

Коли: з 12:00 до 02:00

Заклад, що відкрився на місці, де раніше був легендарний паб «Христофор» – на розі вулиць Вірменської та Федорова. Власники називають його «мисливським будиночком у центрі міста» і, як не важко здогадатися – він повністю присвячений лікеру «Єгермайстер». У меню – напої на його основі, шоти лікеру за спеціальною ціною та інші коктейлі. Інтер’єр прикрашають голови оленів і атмосферне освітлення.

 Dogs Like Ducks


відкриття: листопад

Де: вулиця Валова, 27

Коли: з 11:00 до 20:00

Єдиний повністю веганський стрітфуд міста переїхав і став повноцінним кафе. Щоправда, окрім локації майже нічого не змінилось. У меню й надалі веганські хот-доги, кава з рослинним молоком та чаї, а також десерти, асортимент яких регулярно оновлюється. До списку напоїв додали fittz-колу. А ще у закладі можна придбати веганські продукти, трав’яні чаї, листівки й наліпки та етичну косметику.

 Izi cafe


відкриття: листопад

Де: проспект Шевченка, 3

Коли: з 08:00 до 04:00

Новий проект від власників мережі кондитерських Sho.co. У закладі на проспекті Шевченка шеф-кухар Євген Сушко попрацював над легкими форматами – бургерами та пітами з начинкою. Окрім них, у меню Izi легкі сніданки та солодощі від Sho.co. Також у закладі є десять позицій класичних коктейлів.

 Золотий колос


відкриття: листопад

Де: проїзд Крива Липа, 6

Коли: 12:00-22:00 (час роботи кухні)

Facebook

(неофіційна сторінка)

Другий заклад від власників пивбару «Човен». «Золотий колос» засновники описують, як «брутальний бар у східно-берлінському стилі, коли треба пити стоячи». Як і в «Човні», тут 16 кранів з крафтовим пивом та сидром, а також закуски до пива та піца в меню. Заклад планують зробити більш демократичною варіацією крафтового пабу для тих завсідників «Човна», котрі звикли проводити час біля барної стійки. У «Золотому колосі» пропонуватимуть більш масові та популярні сорти крафтового пива, тоді як у пивбарі на Вірменській додаватимуть більше позицій для пивоманів, які всерйоз цікавляться цією темою.

 Traveller Lviv


відкриття: листопад

Де: вулиця Городоцька, 2

Коли: з 09:00 до 22:00

Кав’ярня-простір для мандрівників у дворику неподалік Оперного театру. Тут можна випити каву, чай або какао з печивом та придбати корисні дрібнички, котрі знадобляться в подорожах. Окрім того, тут регулярно проводять зустрічі з мандрівниками, кінопокази та навчальні івенти. Зали простору можна орендувати для власних потреб.

 Park. Art of Rest


відкриття: листопад

Де: вулиця Вітовського, 43а

Коли: з 12:00 до 06:00

Відпочинковий комплекс у парку імені Богдана Хмельницького, створений засновниками ресторанного холдингу «Акурат». У меню змішали усе: від локальних страв до гриль-меню та елементів японської кухні й осучасненої версії олів’є. Те ж саме і з баром: можна обрати напій з чималого списку коктейлів, а можна з не меншої винної карти. За розваги у Park. Art of Rest відповідають львівські діджеї та резиденти з інших міст.

 Salalat


відкриття: листопад

Де: проїзд Крива Липа, 7

Коли: з 10:00 до 22:00

Ще один стрітфуд, який вирішив стати повноцінним закладом. Після появи столиків та офіціантів Salalat вніс зміни до меню. Тепер, окрім пасти, супів та салатів, тут є сніданки, фреші, а також п’ять варіантів десерту. Комбо-пропозиції, які дають змогу придбати за зниженою ціною суп і салат, салат і пасту або пасту і суп, тепер можна замовляти не лише в обідній час, а впродовж усього дня.

Фото: Salalat, Антрекот, Park. Art of Rest, Наливкарня, Маrusя, Tapas Papas, Vinoteca Praha Wok&Wine, БудьMore, JagerWald, Dogs Like Ducks, Izi cafe, Золотий колос, Traveller Lviv