30 вересня та 1 жовтня у Києві, вже вп'яте, пройде фестиваль веганської культури Kyiv Vegan Boom 5. Гасло цього фестивалю «Повернімо планеті велич», а головна мета — популяризація відповідального споживання.

На фестивалі працюватиме великий веган-маркет та фудкорт, запланована музична програма, кулінарні майстер-класи, дитячий майданчик та освітня зона.

The Village Україна розповідає про найцікавіші фестивальні події.

 Kyiv Vegan Boom 5

КОЛИ

30 вересня — 1 жовтня

ДЕ

Всі. Свої, Десятинна, 12

СКІЛЬКИ

добровільний внесок

Кого слухати і що дивитись на освітній зоні


«Sustainable fashion: зв'язок моди та етики»

Лекція від стилісток Анни Літковської та Варвари Барто. Fashion-експертки розкажуть, наскільки актуальними є веганство, етика та екологічні погляди в модній індустрії. Ви дізнаєтеся про останні дії інсайдерів fashion-індустрії у розвитку sustainable fashion та отримаєте практичні поради, як стати більш свідомими споживачами.

Коли: 30 вересня, 12.00

Подія

«Клітковина: Googol лікувальних ефектів» або «Мікробіом теж хоче їсти!»

Віктор Досенко, доктор медичних наук, професор, завідувач відділу Інституту фізіології ім.О.О.Богомольця НАН України розкаже не про пошуковик Google. Одиниця із сотнею нулів – приблизно стільки лікувальних властивостей має клітковина, а ми про це навіть не здогадуємося. Клітковини не вистачає в раціоні майже кожної людини, і це є фактором ризику хвороб цивілізації.

Коли: 1 жовтня, 12.00

Подія

«Комплексний погляд на веганство: екологія, здоров’я, етика»

Дискусія за участі експерта з кліматичної та енергетичної політики Олега Савицького, психолога Олександри Зінькової, президентки та співзасновниці зоозахисної організації «Відкриті клітки» (Польща) Доброслави Гоглози. Якщо ви хочете мати максимально повне уявлення про веганство за максимально короткий час, то ця панельна дискусія для вас. Комплексний погляд на веганство має три головні аспекти: збереження життя і свободи тварин, захист довкілля та переваги для власного здоров'я.

Коли: 1 жовтня, 15.00

Подія

«Переваги толерантного суспільства і як побудувати його в Україні»

Як взаємоповага в суспільстві впливає на добробут, економіку держави та особисте життя кожного? Де межа толерантності – вона закінчується на людях чи має поширюватись і на тварин? На ці питання дадуть відповіді Посланці доброї волі Програми розвитку ООН в Україні: Любко Дереш, Лариса Денисенко, Василь Філіпчук, Katya Chilly. Серед гостей також директор ПРООН. Модерує панельну дискусію Андрій Куликов.

Коли: 30 вересня, 15:00

Подія

Case Study: корпоративне веганство

Як «підсадити» на веганство велетенську компанію розкаже Наталія Нищенко, виконавча директорка міжнародної групи компаній Smartline, першої в Україні vegan friendly компанії, яка запровадила безкоштовне веганське харчування для усіх своїх співробітників.

Коли: 30 вересня, 17:00

Подія

Показ соціальної реклами

Соціальна реклами про етичний та відповідальний спосіб життя. «Без упоротого сектанства», наголошують організатори. Найкраще від Molodiya Festival та світових рекламних фестивалів.

Коли: 1 жовтня, 18:00

Подія

Відео 360˚ зі свиноферми

Ініціатива Direct Action Everywhere Kyiv представить результати розслідування на птахофабриці та свинофермі, які знаходяться у США. Подивитися відео у форматі 360˚ ви зможете через VR окуляри. Це дозволить повністю зануритися в атмосферу, в якій перебувають тварини.

Коли: усі дні фестивалю

Що слухати на музичній сцені?


Indytronics (indie/psychedelic). Київська команда. Переможці Battles Of The Students 2016 і власники почесної статуетки «Рок-альбом року» за версією Akademia music awards (Los Angeles, CA); переможці IndieFields UA 2017. Понад 25 радіостанцій по всьому світу взяли їхній Scintilla Wave у ротацію.

Коли: 30 вересня, 17:00

Подія

Monophonic – псевдонім композитора і саунд-продюсера Максима Румянцева, під яким він записує треки в стилі French Electro, Synthwave, Trip-hop.

Коли: 1 жовтня, 12:00

Подія

The Tea Ship – чернігівський гурт, грають garage та indie-rock. Наразі гурт має два сингли Set me free, If you wanna (My little friend) та два ЕР-альбоми: гаражний Yellow Car і сьорфовий Surface). The Tea Ship грають концерти і в божевільному, шаленому ритмі зі стейдж-дайвінгом, і в приємній, легкій і акустичній атмосфері.

Коли: 30 вересня, 18:50

Подія

Cherry-merry — суміш мелодійного британського indie та гітарного гаражного року. В активі гурту — повноформатний альбом Listen loud. Зараз працюють над майбутнім EP.

Коли: 30 вересня, 19:30

Подія

Roll Models — київський гурт. У вересні 2016 року вийшов альбом під назвою Kiss Me You Animal, з яким вони поїхали в тур Україною та презентували у столичному клубі Sentrum. Roll Models грають в українських турах та закордоном, постійні учасники фестивалів Zaxidfest, Файне Місто, Бандерштат, Woodstock, Схід-Рок, виступали на одній сцені з Placebo, Gerard Way та Zebrahead.

Коли: 30 вересня, 21:00

Подія

Oy Sound System. Напівпідпільний київський етно-бейс колектив нещодавно випустив свій дебютний альбом — 11 треків, створених в різні часи і за різних обставин. У їхній музиці є дабове і future garage звучання, trip-hop, CDM і навіть трохи ambient.

Коли: 1 жовтня, 19:00

Подія

Фото: Віталій Воробйов

Український Dj Tapolsky зарядить Drum&Bass на закритті фестивалю.

Коли: 1 жовтня, 20:30

Подія

У кого їсти на фудкорті


One Planet

Бургери з тофу, крем-супи, азіатський рол з норі та чукою — від 60 грн.

КОЛО

Канапки, салати, шейки на рослинному молоці — від 50 грн

Vegano Hooligano Bus

Традиційний фалафель, роли — від 45 грн

Текст: Наталя Шевчук