У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

До Києва приїжджає індійський шеф-кухар Аніл Хурана, щоб особисто ознайомити українців з гастрономічними традиціями свого народу. Авторське меню подаватимуть із 21 по 30 червня у «Барі на 8». Шеф Аніл об’єднав традиційні закуски, основні страви, кілька варіантів карі та вегетаріанські страви.

  

Ресторан у готелі Hyatt

«Бар на 8»

Київ, вулиця Алли Тарасової, 5

Facebook

Години роботи

11:00-02:00

щодня

«Бар на 8» розташований на восьмому поверсі готелю Hyatt. З тераси закладу відкривається краєвид на Софійську площу, дзвіницю Софії Київської, Михайлівський собор та пам’ятник Богдану Хмельницькому.

Аніл Хурана


Шеф-кухар Аніл Хурана понад 30 років працює на кухнях по всьому світу. Він розпочав свою кар’єру у Нью-Делі, а згодом долучився до відкриття одного з найпопулярніших індійських ресторанів – Chola Sheraton у місті Ченнаї.

У 2003 році Аніл став корпоративним індійським шефом готелів Hyatt Regency Delhi та вдосконалив меню у всіх індійських ресторанах готелів Hyatt у Делі, Колкаті та Мумбаї.

Шеф-кухар також подорожує по світу, щоб популяризувати страви індійської кухні. Аніл самостійно вирощує деякі інгредієнти та приправи, щоб кожну свою страву робити особливою.

Чому ви вирішили представити своє авторське меню у Києві?

Через відсутність якісної індійської кухні на українському ринку. Ми хочемо запропонувати нашим гостям автентичні страви, які готують в Індії.

Які особливості індійської кухні?

Індійська кухня – це складні комбінації великої кількості різних спецій. Наша кухня збирає способи приготування їжі з різних народів та об’єднує їх. Також вона є комфортною для вегетаріанців. До того ж ми повинні розвінчати міф про те, що індійські страви дуже гострі. Так, це гострий, але не пекучий смак. Ми пропонуємо пряну суміш і баланс багатьох спецій в одній страві.

Які страви увійшли до вашого авторського меню?

Ви зможете спробувати основні страви: Дал Макхані (чорна сочевиця, томати, вершки), Дженга Латпата (креветки, томати, соус із цибулі), Курка Чаат (подрібнена курка з індійськими спеціями).

Спеції використовуємо традиційні: карі, кмин, коріандр, кайен, різні типи гарам масали. Серед напоїв – кілька видів ласі (індійський холодний напій; у класичному варіанті готують методом збивання йогурту, води, спецій, фруктів і льоду) на основі манго або ягід, також наш персонал запропонує вина, які пасують індійській їжі.

Які три страви варто спробувати насамперед?

ОВОЧЕВА САМОСА

картопляна начинка із зеленим горошком

235 ГРИВень

Самоса – це традиційні індійські пиріжки, печені або смажені, з пряною начинкою з картоплі, цибулі, гороху або фаршу. Їх можна подавати як самостійну страву, так і як закуску до різних видів карі. Самосу вважають національною стравою індійської кухні, яка добре втамовує голод. Пікантні, ситні та хрусткі.

ЧАТПАТЕ АЛО ТАНДУР СІ

картопля, пряний зелений горошок, мигдаль

245 ГРИВЕНЬ

Вегетаріанська кухня популярна в Індії, тому що понад 80% населення цієї країни – вегетаріанці. Chatpate – загальна назва гарячих і гострих індійських страв. Страва чатпате ало тандур сі – це пряна запечена картопля, зелений чилі і тамаринд, зелений горошок і мигдаль. Chatpate подається як закуска або гарнір.

РОГАН ДЖОШ

баранина карі
з кашмірським перцем

635 ГРИВЕНЬ

Роган Джош належить до помірно гострих карі і є однією з основних страв кашмірської кухні. Приготування Роган Джош вважається мистецтвом і предметом особливої гордості кашмірської культури. Традиційний рецепт – тушковані шматочки баранини, приготовані із соусом на основі підсмаженої цибулі, йогурту, часнику, імбиру та ароматних спецій (гвоздика, лавровий лист, кардамон, кориця, шафран і кашмірський перець).


Матеріал підготовлено за підтримки
Hyatt Regency Kyiv

23 червня також відбудеться кулінарний майстер-клас із приготування індійських страв у ресторані «Гриль Азія». Участь – 950 грн з людини (у вартість входить обід та напої). Для більш детальної інформації та бронювання, будь ласка, звертайтеся за номером +38 044 581 1234.