У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

У Києві з’явився новий сервіс – онлайн-ресторан Fity Club. Проект спеціалізується на високій кухні, має шефа, тут готують з натуральних продуктів і всі страви доставляють на адресу клієнта.


Досвід роботи в офісі допоміг мені зрозуміти, наскільки складно харчуватися корисно і смачно водночас. Три роки тому виникла ідея створення сервісу доставки здорових раціонів харчування Fity Club. Через два роки ми з командою відкрили новий напрямок – обіди в офіс і тепер щодня годуємо понад 100 працівників однієї з провідних IT-компаній.

Мені захотілося радувати своїх клієнтів гарячими стравами з-під ножа, тому ми запустили новий сервіс – онлайн-ресторан високої кухні. Новаторство нашої розробки полягає в ергономічності процесу: економлячи на офіціантах та інтер’єрі ресторану, ми повністю фокусуємося на смаку та якості страв. Нам важливо, щоб клієнт отримав їжу, яка не відрізнятиметься від ресторанної.


Оксана Богуславська

засновниця та ідеолог проекту Fity Club

Олексій Повторейко


запрошений сезонний шеф Fity Club

Ресторанні страви з доставкою додому

Ми замовляємо продукти у спеціалізованих постачальників та фермерських господарствах, стараємося використовувати сезонні локальні фрукти та овочі. Ми не відходимо від традицій і правил Fity Club у приготуванні їжі: ніякого смаження на олії, ніяких консервантів, цукру, підсилювачів смаку і низькоякісних продуктів.

Насамперед раджу скуштувати нашу індичку су-від зі спаржею. Індичку складно приготувати так, щоб вона не була суха, але з вакуумною технологією су-від вона готується у своєму соку аж 4 години, тому виходить ніжною, соковитою і  м’якою. М’ясо, як і будь-який інший продукт су-від, не має контакту з водою. По суті, фізичні та хімічні процеси, які відбуваються з м’ясом в су-від, нічим не відрізняються від запікання, з поправкою на делікатність. Порція такого повноцінного обіду чи вечері має всього 180 калорій, а смакові характеристики – як у хорошого стейка.

По-друге, скуштуйте наш шрімп-салат (креветки, авокадо, мангольд). Це легкий, але ситний салат з яскраво вираженим морським смаком. Спеціально для нього ми купуємо креветки у постачальників чорноморських морепродуктів. Креветки багаті білком і кальцієм, але містять мало калорій. Авокадо позитивно впливає на весь організм і є одним з лідерів серед продуктів, які допомагають впоратися з ознаками старіння.

На десерт раджу замовити панакоту. Ми повністю змінили рецепт: вершки – на кокосове молоко, желатин – на агар, а цукор – на мед. Таким чином, у нас вийшов нежирний, багатий вітамінами веганський десерт із цікавим смаком. Ще один секрет – зерна чіа. Це натуральний аналог антибіотиків, який підвищує імунітет. Замочені в агарі, чіа набувають густої консистенції і додають страві нового смаку.


Матеріал підготовлено за підтримки

fity.club
щодня 10:00-22:00
Середній чек – 200-250 грн