The Village Україна розповідає, як спланувати травневі вихідні.

«Ретро Круїз»

В особняках на Саксаганського свого часу мешкали родини Лесі Українки, Миколи Лисенка і Михайла Старицького. Цієї суботи поблизу влаштують зібрання ретромани – у межах весняного «Ретро Круїзу». Організатори обіцяють антикварний аукціон, інтерактивні екскурсії та чаювання. Окрема частина програми – велопарад у ретро-костюмах. Понад те, за підсумками дня визначать найкращі образи фестивалю.


Коли: субота, 12 травня, 12:00-22:00

Де: Музей видатних діячів української культури, вулиця Саксаганського, 97

Скільки: від 250 грн

Лінк

Концерт 5 Vymir

5 Vymir – Чужі

Нещодавно 5 Vymir випустив синґл «Чужі». Таким чином київський гурт перервав паузу після релізу альбому «Нові імена». Уперше почути наживо синґл та ще кілька нових треків нової концертної програми буде змога на травневому концерті.


Коли: п’ятниця, 11 травня, 19:00

Де: MonteRay, вулиця Прорізна, 8

Скільки: від 250 грн

Лінк

Robotica – «Найбільший фестиваль роботів Європи»

Robotica

Robotica називають «найбільшим науково-технічним фестивалем України» і «найбільшим робофестивалем Європи». В Україні цього року він пройде вже вдесяте. «Зона активних розваг на свіжому повітрі, цікаві майстер-класи для всієї родини, сотні роботів, що змагаються поміж собою, і тисячі інженерів-конструкторів у віці від 6 років, а до цього – яскраві фотостенди і корисні фудкорти», – описують організатори фестиваль. Ще одна особливість – виставка творчості із конструктора LEGO.


Коли: субота, 12 травня, 10:00-17:00 – неділя, 13 травня, 10:00-17:00

Де: ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Скільки: 70-90 грн

Лінк

Концерт гурту «Кровосток»

Кровосток – Куртец

Сатиричний, іронічний, кривавий. «Кровосток» повертається в Київ з новим альбомом «ЧБ». Концерт відбудеться на абсолютно новій локації – кінопавільйоні на Вернадського. «Насолода, що переходить у біль», – так описують подію організатори.


Коли: п’ятниця, 11 травня, 20:00

Де: кінопавільйон, вулиця Вернадського, 32-В

Скільки: від 500 грн

Лінк

Лайв Christian Löffler

Christian Löffler – Haul

Коли Льоффлера просять описати свою музику, він каже, що намагається поєднати меланхолію з ейфорією. Його виступи називають «класикою споглядального хаусу», а Resident Advisor ставить його на електронній сцені поряд з Ніколасом Джааром та Максом Купером. На одній сцені з німцем також виступить британець Koreless.


Коли: субота, 12 травня, 22:00

Де: кінопавільйон, вулиця Вернадського, 32-В

Скільки: від 450 грн

Лінк

Концерт Bloom Twins

Bloom Twins – A M N E S I A

Дует близнючок, які народилися в Броварах і переїхали писати музику до Лондона. Тепер вони записуються в студії, де творила Емі Вайнхаус, виступають на одній сцені з One Republic, Duran Duran та LP, про них пише The Guardian, Vogue та The Independent.


Коли: субота, 12 травня, 19:00

Де: TAO, вулиця Басейна, 2-А

Скільки: від 350 грн

Лінк

Кінопоказ «Космічна одіссея 2001 року» / 2001: A Space Odyssey

Трейлер фільму «Космічна одіссея 2001 року»

«Космічну одіссею» називають не лише одним із найкращих фільмів Стенлі Кубрика, а й одним із найкращих фільмів в історії кінематографу. Це ні на що не схожий візуальний і наративний експеримент режисера «Сяйва» та фантаста Артура Кларка. Власне, схожий хіба що на десятки інших фільмів у жанрі наукової фантастики, що вийшли після нього – від «Зоряних війн» до «Гравітації» та «Інтерстеллар». Можливість переглянути класику світового кіно на великому екрані «Кінопанорами» – у межах кіноклубу Blow Up.


Коли: неділя, 13 травня, 16:00

Де: кінотеатр «Кінопанорама», вулиця Шота Руставелі, 19

Скільки: 120-150 грн

Лінк

Обкладинка: «Ретро Круїз»