Кіно

«Фінальний портрет» / Final Portrait

Оскарівський лауреат Джеффрі Раш виконує роль художника Альберто Джакометті. За кілька років до смерті той запрошує відомого мистецького критика позувати для портрету. Урешті-решт критик у виконанні Армі Хаммера розуміє, що вибір на ньому зупинився не випадково: до цієї зустрічі він ішов усе життя. Як режисер за стрічку відповідає зірка «Диявола носить Prada» Стенлі Туччі.

Трейлер фільму «Фінальний портрет»

«Найвеличніший шоумен» / The Greatest Showman

Святкові канікули – саме час для мюзиклів на великому екрані. «Найвеличніший шоумен», утім, радше «Знедолені», ніж «Ла-Ла Ленд». Це великий гучний мюзикл про людину, яка йшла до своєї мрії: створення найкращого у світі цирку. У головній ролі Г’ю Джекман. На підтанцьовці – Зак Ефрон («Сусіди»), Мішель Вільямс («Манчестер біля моря» і Зендая («Людина-павук: Повернення додому»).

Трейлер фільму «Найвеличніший шоумен»

Концерти

Karna

Автори хіта «Party на Прикарпатті» відіграють концерт у Києві. Хлопці з Івано-Франківська визначають жанр, у якому вони працюють, як «гуцул-метал». Це поєднання традиційного ню-метал із автентичними українськими мотивами.

Karna – «Party на Прикарпатті»

Коли:

неділя, 14 січня, 19:00

Де:

Docker Pub, вулиця Богатирська, 25

Скільки:

200-2100 грн

Dennis Adu Septet

Традиційний святковий концерт септета Денніса Аду у Closer. Організатори обіцяють оновлену програму та камерну атмосферу. Студентам музичних училищ – знижка 50%.

Dennis Adu Septet – Stablemates

Коли:

п’ятниця, 12 січня, 20:00

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

200 грн

Lords of the Sound: «Музична мульт-країна»

Саундтреки «Різдвяної історії», «Холодного серця», «Льодовикового періоду» та інших фільмів – у виконанні симфонічного оркестру Lords of the Sound.


Коли:

неділя, 14 січня, 15:00

Де:

Національна опера України, вулиця Володимирська, 50

Скільки:

100-550 грн

Вечірки

Closer: Masquerade

Традиційна вечірка-маскарад у Closer. «Ми закриваємо обличчя масками, щоб нам ще простіше було не соромитися рухів», – кажуть організатори. У лайнапі – гість із Чилі Ricardo Villalobos i Zip.


Коли:

cубота, 13 січня, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

600 грн

Pink Salt

Вечірка у стилі хіп-хоп у новому барі на Саксаганського. «Будьте готові до JAY-Z i Каньє, Кендріка та Рі, а також Квін Бі та Слім Шейді», – попереджають організатори.


Коли:

п’ятниця, 12 січня, 22:00

Де:

«Бездельники», вулиця Саксаганського, 38

Скільки:

вхід вільний

Dazed

«Серія вечірок, що росте і стає кращою разом із вами», – коментують організатори. У списку запланових виступів – Daria Kolosova, Zolaa, а також гості зі Львова Mr Hypnagogic і Flashy.


Коли:

п’ятниця, 12 січня, 23:30

Де:

Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

23:30-02:00 – 150 грн, 02:00 – 200 грн

United

П’ятнична вечірка на майданчику від засновників Keller Bar. У лайнапі – Kicki Kazuko, S Sider i Volland Nage.


Коли:

п’ятниця, 12 січня, 23:00

Де:

«Хорошо, всегда», вулиця Січових Стрільців, 21

Скільки:

вхід вільний

«Коза-Дереза»

«Новорічні свята не є причиною залишатися вдома і пити весь день – це час для культурних відкриттів та естетичних задоволень», – стверджують організатори. Вечірка за участю представників спільноти ШЩЦ Богдана Конакова та Acid Jordan відбудеться у межах свята KOZA Podil – воно передбачає низку подій у Port Creative Hub, IZONE, Dymchuk Gallery i «Я Галерея».


Коли:

cубота, 13 січня, 21:00

Де:

Bursa Gallery, вулиця Костянтинівська, 11-Б

Скільки:

100 грн

Виставки

Yakutovich Academy: «Мистецтво та інтернет»

Yakutovich Academy – нова робота керівників мистецької платформи «Я Галерея» Павла Гудімова та Поліни Ліміної, які, зокрема, організували «Проект Енеїда». За словами кураторів, це інтерактивна розповідь на перетині самоосвіти та мистецького проекту. «Ми беремо за основу життя і творчість династії художників Якутовичів. Додаємо розуміння культури та соціуму цілої епохи, наповнюємо це все цікавими історіями та візуальними матеріалами. Переводимо у формат простої мови та інформативних медіа», – пояснюють організатори. Презентацію першого спецвипуску проекту можна буде переглянути у суботу. Окрім того, Гудімов і Ліміна розкажуть про культурні та мистецькі ініціативи в інтернеті.


Коли:

субота, 13 січня, 17:00

Де:

«Я Галерея», вулиця Хорива, 49-Б

Скільки:

вхід вільний (за реєстрацією)

«Бойчукізм. Проект “великого стилю”»

Організатори називають виставку «пазлом» – роботи українського художника початку ХХ століття Михайла Бойчука та його послідовників вони збирали за фрагментами. Довелося це робити через переслідування, яких зазнали бойчукісти – їхні твори у СРСР забороняли як антирадянські. На виставці представлено понад 300 робіт – зокрема, твори Михайла і Тимофія Бойчуків, Івана Падалки та Василя Седляра.

Відеоанонс виставки «Бойчукізм. Проект “великого стилю”»

Коли:

7 грудня 2017 року – 28 січня 2018 року

Де:

Мистецький Арсенал, вулиця Лаврська, 12

Скільки:

30-130 грн

Марія Примаченко «Невидиме»

Картини Марії Примаченко не потребують зайвих анонсів – зокрема, цього року вони стали символом новорічного містечка на Софійській площі. Менш відомі підписи художниці до робіт, отримані музеєм від Дирекції художніх виставок України нещодавно. «Дуже прості, жартівливі, по-дитячому наївні, вони звучать влучно, яскраво і актуально», – описують їх організатори. Окрім того, у програмі інтерактивний простір із розмальовками з картин Примаченко та фотозона з персонажами художниці.


Коли:

21 грудня 2017 року – 21 січня 2018 року

Де:

Національний музей Тараса Шевченка, бульвар Шевченка, 12

Скільки:

25 грн

Павло Маков «Плани 2017»

Павло Маков – український художник, член британського Королівського товариства живописців і графіків. Працюючи у техніці офорту, останнім часом митець захопився текстом і ландшафтом. До виставки «Плани 2017» увійшли роботи Макова за 2017 рік. До того ж у межах виставки він представить свою настільну гру «Повертатися пізно».


Коли:

19 грудня 2017 року – 14 січня 2018 року, 14:00-20:00 (щодня, крім понеділка)

Де:

галерея «Дукат», вулиця Рейтарська, 8-Б

Скільки:

вхід вільний

Дар’я Кольцова «Птахи і квіти»

Дар’я Кольцова – номінантка на премію PinchukArtCentre, учасниця програми студій для молодих художників PortArtStudio. У персональному проекті «Птахи і квіти» художниця розмірковує про відчуття свободи та несвободи. Експозиція об’єднає керамічні скульптури та чорно-білі колажі, створені зі ксерокопій власного тіла художниці. «На виставці глядач не знайде ані квітів, ані птахів. Замість них – тривожні пастки, небезпечні сильця та «спіймані» травмовані тіла: світ після втрати невинності», – художниця. Детальніше про виставку – у промо-матеріалі The Village Україна.


Коли:

21 грудня – 20 січня, 14:00-20:00 (щодня, крім понеділка)

Де:

Port Creative Hub, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10-А

Скільки:

вхід вільний

Cвяткові заходи і маркети

Безкоштовні концерти на Софійській площі

Головну ялинку країни відкрили на Софійській 19 грудня. У лайнапі безкоштовного святкового концерту виділявся Pianoбой. 14 січня на великій сцені виступлять, зокрема, Brunettes Shoot Blondes.


Коли:

23 грудня 2017 року – 14 січня 2018 року

Де:

Софійська площа

Скільки:

вхід вільний

«Зимова Країна»

Ковзанка, гірки, резиденція Діда Мороза, Замок крижаних скульптур, теплий ярмарок «Корпорація подарунків», сферичний кінотеатр TELEPORT360 та ще 14 локацій розваг чекають на відвідувачів ВДНГ. Детальніше про всі розваги – у гіді The Village Україна.


Коли:

9 грудня 2017 року – 14 січня 2018 року

Де:

ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Скільки:

вхід вільний, квитки по окремих локаціях – 20-120 грн, абонемент на один день – 799 грн

«Вартові мрій»

Різдвяна 3D-програма для всієї родини поєднує новітні технології із зірками головних талант-шоу. Зокрема, це представники «Україна має талант» і «Танцюють всі», а також Pianoбой. За сюжетом шоу, хлопчик Макс зустрічає кота, який виявляється Вартовим мрії. Та на шляху до втілення мрії в житті їм протистоїть злий Дракон. У святковий період виставу показуватимуть без вихідних.


Коли:

16 грудня 2017 року – 21 січня 2018 року

Де:

концерт-хол ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Скільки:

190-2499 грн

А також

«Лускунчик» Раду Поклітару

Постановка класичного твору Чайковського від колективу Kyiv Modern Ballet Раду Поклітару. У прочитанні лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка це історія не лише про кохання, а й про містику. Утім, розрахована вистава на сімейну аудиторію.


Коли:

субота, 13 січня, 19:00

Де:

Жовтневий палац, алея Героїв Небесної сотні

Скільки:

200-750 грн


СВІТЛИНИ: обкладинка – Disney, фічер – Kyiv Modern Ballet, 1 – Своє кіно, 2 – Purple Anka, 3 – Closer, 4 – Yakutovich Academy, 5 – Аня Бобирєва для The Village Україна, 6 – Kyiv Modern Ballet