Кіно

1-й Київський тиждень критики

Чотири фільми з програм головних європейських кінофестивалів підібрали чотири українські кінокритики. Зокрема, це «Фатальна спокуса», за яку Софія Коппола отримала нагороду найкращому режисеру цьогорічного Каннського кінофестивалю, «Тіснота» Кантєміра Балаґова, «Король» Найлза Аттала і «Сексуальна дурга» Санала Кумара Сасідхарана. Перший фестиваль у цьому форматі – гарна нагода переглянути на великому екрані фільми, які, скоріш за все, не вийдуть у широкий прокат.

Трейлер фільму «Фатальна спокуса»

Коли

26-29 жовтня

Де

Кінотеатр «Жовтень», вулиця, Костянтинівська, 26

Скільки

75-105 грн

«Іноземець» / The Foreigner

26 жовтня

У 1995 році режисер Мартін Кемпбелл зняв перший фільм про Джеймса Бонда із Пірсом Броснаном у головній ролі. Відтворити успіх «Золотого ока» двадцять років потому вони спробують у фільмі «Іноземець». Це історія про чоловіка, який втрачає доньку внаслідок терористичного акту і намагається самотужки відновити справедливість. Убитого горем батька у нетиповому для себе амплуа грає Джекі Чан. Броснан, своєю чергою, уособлює бюрократичну систему, що йому протистоїть.

Трейлер фільму «Іноземець»

«Пила 8» / Jigsaw

26 жовтня

Сьома частина серії «Пила» мала підзаголовок «Остання частина». У ній головний лиходій, садист «Пила», нарешті отримав розплату за всі знущання над людьми. Та десять років потому, у новому фільмі франчайзу поліція знаходить серію жертв, обставини вбивства яких підходять під його стиль. Не стільки фільм жахів, скільки соціальний експеримент – у найкращі моменти «Пила» продовжує дивувати саме завдяки цьому.

Трейлер фільму «Пила 8»

«Танцівник» / Dancer

26 жовтня

Сергій Полунін – український танцівник, який у 19 років cтав прем’єром Королівського балету у Лондоні. «Танцівник» – це документальний фільм номінованого на «Оскар» режисера Стівена Кантора, відомого за роботами про боксера Майка Тайсона і фотографиню Саллі Манн.

Трейлер фільму «Танцівник»

«Омен» / Omen

«Омен» Річарда Доннера 1976 року – класичний хоррор, який отримав «Оскар» за найкращий музичний супровід. Переглянути на великому екрані стрічку про диявола у тілі маленької дитини – гарний варіант для того, щоб провести вихідні Гелловіну.

Трейлер фільму «Омен»

Коли

неділя, 29 жовтня, 16:00

Де

Кінотеатр «Кінопанорама», вулиця, Шота Руставелі, 19

Скільки

100-120 грн

Концерти

Puce Mary

Фредеріка Гоффмайєр із Копенгагена під сценічним псевдонімом Puce Mary виконує нойз. «Їй личить похмурість», – пишуть Pitchfork. Розчарування і злість данці вдається демонструвати навіть без зайвих слів. До того ж це мотиви, які гарно узгоджуються з темою Гелловіну.

Puce Mary – The Spiral

Коли

cубота, 28 жовтня, 20:00

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

200 грн

Scriptonite

Репер із Казахстану Скриптоніт презентує у Stereo Plaza новий матеріал. Виконувати популярні хіти на кшталт «Космосу» артист зарікся, але, можливо, київська публіка змусить його змінити думку.

Скриптонит – Это любовь

Коли

п’ятниця, 27 жовтня, 20:00

Де

Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки

800 грн

Джаз для дорослих із Олексієм Коганом

Джазова програма арт-директора Alfa Jazz Fest Олексія Когана повертається на новий сезон. Особливість нового шоу – супровід шоу-балету NC-17.


Коли

п’ятниця, 27 жовтня, 20:00

Де

Caribbean Club, вулиця Петлюри, 4

Скільки

180-620 грн

Вечірки

Closer Halloween

У Closer одне святкування змінюється іншим: відсвяткувавши день народження, в арт-просторі готуються відзначити й Гелловін. У п’ятницю гостей зустрічатимуть резиденти – зокрема, Alex Savage і Lobanov.


Коли

п’ятниця, 27 жовтня, 23:55

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн, п’ятниця + субота – 400 грн

Halloween with R&S Records

Лейбл R&S Records відкрив для європейського ринку артистів штибу Джеймса Блейка та Aphex Twin. На вечірці у Closer, присвяченій Гелловіну, виступлять, зокрема, британці Пола Темпл та Джеймс Раскін, а також росіянин Anton Zap.


Коли

cубота, 28 жовтня, 23:55

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

у костюмі – 250 грн, без костюма – 400 грн, п’ятниця + субота – 400 грн

Halloween в Atlas

Гелловін у концертному майданчику Atlas святкуватимуть за участі гостей із-за кордону – ді-джеїв із Лондона Nadine i Spookz.


Коли

cубота, 28 жовтня, 23:00

Де

Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки

у костюмі – 150 грн, без костюма – 300 грн

Halloween in Regenschirm

Присвячена Гелловіну й костюмована вечірка у барі Regenschirm. Головна зірка вечора – Cape Cod біля пульту ді-джея.


Коли

п’ятниця, 27 жовтня, 22:00

Де

Regenschirm, вулиця Хорива, 25/12

Скільки

вхід вільний

Виставки

Дослідницька платформа PinchukArtCentre

Розпад Радянського Союзу, формування громадянського суспільства та українське мистецтво – групова виставка «Анонімне суспільство» у межах дослідницької платформи PinchukArtCentre присвячена цим темам. Серед учасників виставки, зокрема, Олександр Ройтбурд, Жанна Кадирова, Олександр Чекменьов. Ще одна виставка – «Недоречні доторки» Анни Звягінцевої.


Коли

27 жовтня 2017 року – 7 січня 2018 року

Де

PinchukArtCentre, вулиця Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2

Скільки

вхід вільний

Володимир Сай «Керамічні начерки»

Володимир Сай – український художник, який працює у техніці керамічної скульптури. Окрім кераміки та емалі він використовує графіку, відео, масляну фарбу, а також курячу шкіру.


Коли

25 жовтня – 11 листопада

Де

Щербенко Арт Центр, вулиця Михайлівська, 22-В

Скільки

вхід вільний

Проект Енеїда

Масштабний музейний проект, присвячений «Енеїді» Котляревського, закінчує роботу на цих вихідних. Зокрема, у неділю, 29 жовтня, відбудеться остання кураторська екскурсія Павла Гудімова. У суботу ж організатори влаштують зустріч з Олексієм Базилевичем – сином графіка Анатолія Базилевича, який проілюстрував видання книги 1968-69 років.


Коли

24 серпня – 29 жовтня

Де

Національний художній музей України, вулиця Грушевського, 6

Скільки

60 грн

Фестиваль молодих українських художників

Головна подія осені в Мистецькому Арсеналі закривається на вихідних. Цьогорічний фестиваль об’єднав 67 проектів молодих вітчизняних митців. Три кураторки при відборі звертали увагу на кілька провідних тем: розмиття топографічних кордонів, хиткість національних держав, мінливість ідентичностей, а також зникнення меж поміж приватним і публічним. Та головний лейтмотив виставки має назву «Сьогодні, що так і не настало».

Фестиваль молодих українських художників

Коли

28 вересня – 29 жовтня

Де

Мистецький Арсенал, вулиця Лаврська, 12

Скільки

60 грн

СВІТЛИНИ: обкладинка – PinchukArtCentre, 1 – Focus Features, 2 – Wornpop, 3 – Closer, 4 – PinchukArtCentre