Фестивалі

Кураж Базар Sweet 18

Барахолка «Кураж Базар» святкує другий день народження – і вісімнадцятий за ліком захід. Це означає, що водночас організатори відзначатимуть і повноліття. Для цього вони знову облаштують алею зірок, а також пригощатимуть кожного з відвідувачів безкоштовними напоями. Ще одна особливість жовтневого ярмарку – дитячу зону перенесуть до приміщення, що буде опалюватися.


Коли

субота, 14 жовтня, 11:00-02:00  – неділя, 15 жовтня, 11:00-21:00

Де

Арт-завод Платформа, вулиця Біломорська, 1

Скільки

50 грн

Кіно

«Баррі Сіл: Король контрабанди» / American Made

12 жовтня

Три роки тому результатом співпраці Тома Круза та Даґа Лаймана став фільм «На межі майбутнього» – варіація на тему «Дня бабака» у воєнних екзоскелетах. Наступний спільний проект актора та режисера використовує історію, засновану на реальних подіях. Круз виконує роль Баррі Сіла – пілота, який став контрабандистом, а потім й інформатором американських спецслужб. Словом, це історія про колумбійські картелі, подвійних агентів і те, що прийнято називати «духом авантюризму».

Трейлер фільму «Баррі Сіл: Король контрабанди»

«Сторожова застава»

12 жовтня

«Сторожова застава» – екранізація підліткового фентезі-роману Володимира Рутківського. Книга лауреата Шевченківської премії розповідає про сучасного школяра, котрий потрапляє до Київської Русі і знайомиться з богатирями Іллею, Добринею та Олешком. Для батьків це нагода переконатися, на що йдуть бюджетні кошти на підтримку кіно. Дітям же буде корисно дізнатися, що руські богатирі є не лише у російських мультфільмах.

Трейлер фільму «Сторожова застава»

«Вотерґейт: Падіння Білого дому» / Mark Felt: The Man Who Brought Down The White House

12 жовтня

Вотерґейтський скандал, що спричинив єдиний імпічмент в історії Сполучених Штатів, свого часу вже адаптували для кіноформату – у класичному фільмі «Уся президентська рать» із Робертом Редфордом і Дастіном Гоффманом. «Вотерґейт» показує історію під іншим кутом: із акцентом не на журналістів, а на інформатора під псевдонімом «Глибоке горло». Людину, яка змусила Річарда Ніксона піти у відставку, грає Ліам Нісон.

Трейлер фільму «Вотерґейт: Падіння Білого дому»

«Борг проти Макінроя» / Borg/McEnroe

12 жовтня

Прихильникам тенісу зі стажем цього року буде що подивитися у кінотеатрах. До оскарівського сезону готується стрічка із Еммою Стоун і Стівом Каррелом про славнозвісну «Битву статей». Ще одне історичне протистояння, між колишніми першими ракетками світу Бйорном Борґом і Джоном Макінроєм, – у фокусі однойменного фільму. Головні ролі виконують, відповідно, Сверрір Ґуднасон і скандаліст Шайя Лабаф.

Трейлер фільму «Борг проти Макінроя»

«Лагідна» / «Кроткая»

12 жовтня

Перший за тривалий час ігровий фільм українського режисера Сергія Лозниці. «Лагідна» брала участь в основному конкурсі цьогорічного кінофестивалю у Каннах. Стрічка формально опирається на однойменне оповідання Федора Достоєвського – та замість сюжету з одруженням дівчини на нелюбі змальовуються сучасні реалії Росії.

Трейлер фільму «Лагідна»

«Леді Макбет» / Lady Macbeth

12 жовтня

«Леді Макбет» – екранізація не відомої п’єси Вільяма Шекспіра, а нарису російського письменника Ніколая Лєскова, який тривалий час мешкав у Києві. Як і в Шекспіра, це трагічна історія про долю жінки. Та крім цього – про любовний трикутник, який стає причиною низки смертей.

Трейлер фільму «Леді Макбет»

«Я і Камінскі» / Ich und Kaminski

12 жовтня

«Я і Камінскі» – нова співпраця актора Даніеля Брюля з режисером Вольфгангом Беккером після «Ґуд бай, Ленін!». Це насамперед історія про цинізм: журналіст записує матеріал про відомого художника і починає сподіватися, що резонансу його статті надасть смерть героя. Фільм демонструється у межах фестивалю «Нове німецьке кіно».

Трейлер фільму «Я і Камінскі»

«Краса по-американськи» / American Beauty

«Краса по-американськи» відома насамперед як володар премії «Оскар» за найкращий фільм 1999 року. Усім відомі кадри з трояндою, видатні перформанси Кевіна Спейсі та Аннет Бенінґ – це все пригадується майже миттєво. Та не менш важливий фільм і для фільмографії Сема Мендеса. Перша повнометражна стрічка британського театрального режисера, врешті вона відкрила йому дорогу на провідні голлівудські студії – аж до серії фільмів про Джеймса Бонда.

Трейлер фільму «Краса по-американськи»

Коли

неділя, 15 жовтня, 16:00

Де

Кінотеатр «Кінопанорама», вулиця Шота Руставелі, 19

Скільки

100-120 грн

Вечірки

Helena Hauff

Музичний стиль німкені Гелени Гауфф визначає поєднання електро і техно із есид-хаус та італо-диско. Розпочавши кар’єру у Гамбурзі, ді-джейка досить швидко здобула визнання у своїй галузі. Зокрема, резидентка BBC Radio 1 увійшла до списку 12 провідних диск-жокеїв світу 2016 року за версією профільного видання Mixmag.

ICH UND KAMINSKI

Коли

п’ятниця, 13 жовтня, 23:55

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн

Margaret Dygas

Марґарет Діґас народилася у Польщі, але встигла пожити і в Німеччині, і в Сполучених Штатах, і у Великій Британії. Київські шанувальники електронної сцени повинні були запам’ятати виконавицю за виступом на минулорічному фестивалі Strichka. Іноді вони повертаються.

Margaret Dygas на Strichka-2016

Коли

субота, 14 жовтня, 23:55

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн, після 09:00 – 220 грн

Lokiboi

Гість зі Східного Лондона Lokiboi ставитиме у барі на Подолі хаус і диско. Торік до Києва він приїздив для виступу у Plivka.

Lokiboi у Plivka (2016)

Коли

п’ятниця, 13 жовтня, 22:00

Де

Regenschirm, вулиця Хорива, 25/12

Скільки

вхід вільний

Dub Port

Dub Splash Soundsystem – перша в Україні реґі-саундсистема. Продемонструють її можливості у просторі Port Creative Hub Dubmasta Selecta, Boochyman і Slimjah Vibes.

Dub Splash Soundsystem

Коли

субота, 14 жовтня, 18:00

Де

Port Creative Hub, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10-А

Скільки

70 грн

А також

Seeing!

Ніл Деґрасс Тайсон – директор нью-йоркського планетарію і один із провідних популяризаторів науки у світі. «Seeing!» – це фільм, створений за мотивами його розповідей. Він наочно показує, як працює система зору людини. Демонструватиметься стрічка на повнокупольному екрані на ВДНГ. Той варіант, коли наукова-популярна тема може бути цікавою не лише для дітей, а й для дорослих.

Ніл Деґрасс Тайсон на шоу Стівена Колбера

Коли

субота, 14 жовтня, 17:00

Де

ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Скільки

120 грн

СВІТЛИНИ: обкладинка – Ukrainian Film Distribution, 1 – «Кураж Базар», 2 – B&H Film Distribution, 3 – Closer, 4 – Riedsa