Фестиваль

Ulichnaya Eda

Тематика фестивалю вуличної їжі – «Середземноморська кухня». Організатори кажуть, що хочуть відтворити атмосферу літньої відпустки. Але обіцяють догодити і тим, хто ще не встиг з’їздити на море. Особливість липневого заходу – валенсійська паелья та сангрія від засновника Ulichnaya Eda Романа Тугашева. Усі прибутки віддадуть на благодійність.


Коли: п’ятниця, 21 липня, 18:00-01:00;

субота, 22 липня, 11:00-01:00;

неділя, 23 липня, 11:00-23:00;

Де: Арт-завод Платформа, вулиця Біломорська, 1-А

Скільки: 50-100 грн

Кіно

«Дюнкерк» / Dunkirk

20 липня

Рідкісна подія – великий літній блокбастер, який при цьому не є сиквелом. Окрім Стівена Спілберґа таку розкіш собі може дозволити тільки Крістофер Нолан. Автор трилогії про Бетмена розповість історію операції «Динамо» – евакуації союзницьких військ із Франції під час Другої світової. У повітрі нацистам протистоятиме Том Гарді («Скажений Макс: Дорога люті»), на воді – Марк Райленс («Міст шпигунів»), а на землі Нолан не пошкодує Гаррі Стайлза із One Direction.

«Експеримент “Офіс”» / The Belko Experiment

20 липня

Величезний офіс американської компанії в Латинській Америці зненацька зачиняється, а всі його працівники мимоволі стають учасниками жорстокого експерименту. Їм ставлять вимогу вбити певну кількість колег, аби врешті не загинули всі. Та це не насильство заради насильства, а соціальна сатира. Відповідає за неї Джеймс Ґанн, відомий за «Вартовими галактики».

«Вейкфілд» / Wakefield

20 липня

У Говарда, здається, є все: родина, дім, кар’єра. Та одного дня він вирішує відмовитися від свого життя – і стежить за дружиною та будинком на відстані. Номінований на «Оскар» актор Браян Кренстон – головна причина переглянути фільм.

«Жах Амітивілля: Пробудження» / Amityville: The Awakening

20 липня

Продовження франчайзу про жахіття в закинутих будинках. Цього разу – із матір’ю трьох дітей як головним героєм. Звернути увагу на фільм варто через Дженніфер Джейсон Лі: після «Мерзенної вісімки» Квентіна Тарантіно акторка переживає другу молодість.

Концерти

Kedr Livanskiy / Stepan i Meduza

Про російську співачку Яну Кедріну пишуть Pitchfork і VICE. Останні називають її «обличчям російської сцени електронного андеграунду». До того ж вона працює з американським лейблом 2MR. У Києві Kedr Livanskiy виступить з місцевим гуртом Stepan i Meduza, який нещодавно повернувся з кліпом на трек «Прощение».


Коли: субота,

22 липня, 20:00

Де: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 150 грн

Грибы

«Интро», «Между нами тает лед» та інші хіти гурту Юрія Бардаша – у клубному форматі.


Коли: субота,

22 липня, 23:00

Де: Dali Park, Паркова дорога, 16

Скільки: 600-700 грн

Rooftop live. Cepasa

Cepasa – проект талановитого українського музиканта Павла Ленченка, який має ротацію на BBC Radio Onе та досвід співпраці з Gus Gus і Jay Jay Johansson.


Коли: субота,

22 липня, 20:00

Де: Belétage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: 150 грн

Класика в саду. Арфа та оркестр

Симфонічний оркестр «Віртуози Києва» виконуватиме в саду твори Равеля, Дебюссі та Чайковського. Урізноманітнить програму Ярослава Некляєва зі своїм інструментом – арфою.


Коли: субота,

22 липня, 20:00

Де: Національний ботанічний сад імені Миколи Гришка, вулиця Тимірязєвська, 1

Скільки: 300 грн

Вечірки

Joakim

Продовження серії вечірок LOW Party у Closer. Липневого гостя з-за кордону організатори порівнюють зі Статуєю Свободи – Joakim француз, який переїхав до Нью-Йорка. Прагнення до свободи виділяє і творчість музиканта, що надає перевагу не обмежувати себе одним жанром.


Коли: п’ятниця,

21 липня, 23:55

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: до 02:00 – 200 грн,

після 02:00 – 300 грн, з 07:00 – 200 грн

Haile Selassie I Dub

Велика реґі-вечірка на честь Хайле Селассіє Першого – останнього імператора Ефіопії і втілення бога для всіх растафаріанців. У програмі виступи Boochyaman і Dubmasta Selecta.


Коли: п’ятниця,

21 липня, 23:00

Де: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: до 01:00 – 50 грн,

після 01:00 – 100 грн

Ark & Losoul, Vova Klk & Se62

Француз Гійом Берройє (Ark) і німець Йоганнес Кремер (Losoul), а також киянин Vova Klk – на Лісовому причалі Closer.


Коли: субота,

22 липня, 23:55

Де: Лісовий причал Closer,

вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: до 02:00 – 200 грн,

після 02:00 – 280 грн, з 09:00 – 200 грн

FSHN Department: Kate Zubok

Продовження серії вечірок на межі між електронною музикою і модою. Гість нової вечірки – українська модель Катя Зубок, що живе у Парижі. Крім цього вона має досвід виконання сетів у Європі та Сполучених Штатах. Співпрацювала з Jamie Jones, Black Coffee і Solomun.

Коли: субота,

22 липня, 23:00

Де: L8 Park, Паркова дорога, 16-А

Скільки: дівчатам до 00:30 – вхід вільний, після 00:30 – 150 грн; хлопцям до 00:30 – 150 грн, після 00:30 – 250 грн

Лекції

Крістофер Макос: Доба Енді Воргола

Крістофер Макос – людина, яка навчила Енді Воргола знімати світлини. До Києва митець завітає із виставкою, присвяченою своєму другові. У першій частині експозиції – 20 фотографій богемного Нью-Йорка 80-х, зокрема, із Сальвадором Далі, Джоном Ленноном, Міком Джаґером і Лайзою Мінеллі. Друга частина – серія Altered Images із жіночим альтер-его Воргола. Виставка в IZONE працює з 20 липня по 28 вересня. 22 липня о 15:00 Макос проведе портфоліо-рев’ю, на яке запрошують талановитих українських фотографів.


Коли: субота,

22 липня,15:00

Де: IZONE, вулиця Набережно-Лугова, 8

Скільки: вхід вільний

Євгеній Гальперін. Кінематограф про мене

«Голодні ігри», фільми Асгара Фархаді, Люка Бессона та Андрія Звягінцева – далеко не повний список проектів, у яких Євгеній Гальперін виконував роль композитора. У межах серії лекцій кінокритика Андрія Алферова росіянин, що працює в Парижі, розповість про творчий шлях і те, що він називає «музикою майбутнього».


Коли: неділя,

23 липня, 20:00

Де: Fedoriv Hub, вулиця Велика Васильківська, 5

Скільки: 300 грн + попередня реєстрація

CreativeMornings / Kyiv #8

Тема липневої зустрічі в межах CreativeMornings – рівність. Спікером на лекції буде правозахисниця і ЛГБТ-активістка Євгенія Кузьменко. Вона обіцяє розповісти, як жити і працювати без стереотипів і дискримінації.


Коли: п’ятниця,

21 липня,11:00

Де: Projector, вулиця Воздвиженська, 34-А

Скільки: вхід вільний

СВІТЛИНИ: обкладинка – Ulichnaya Eda, 1 – Ulichnaya Eda, 2 – Кіноманія, 3 – Kedr Kivanskiy,

4 – Ark, 5 – IZONE