Кіно

«Людина-павук: Повернення додому»

Spider-Man: Homecoming

6 липня

Людина-павук повертається додому. По-перше, найвідоміший персонаж коміксів Marvel нарешті стане повноправним членом кіновсесвіту Залізної людини і Халка. По-друге, у новому фільмі Пітер Паркер, на відміну від попередніх, буде найближчим до свого прототипу: не 30-річним героєм, а старшокласником зі своїми проблемами. Це вже потім на нього чекає подорож у космос і зустріч із «Вартовими галактики».

«Акт убивства» / The Act of Killing

«Акт убивства» – проект, у якому виконавці масових убивств в Індонезії на камеру розповідають про злочини як про здобутки. Та річ у тім, що роблять вони це не із в’язниць – а як народні герої на волі. Номінований на «Оскар» документальний фільм Джошуа Оппенхаймера покажуть у кіноклубі «Зміна» арт-простору Plivka.

Коли: неділя, 9 липня, 15:00

Де: Plivka, вулиця Васильківська, 1

Скільки: вхід за реєстрацією

Фестивалі

Hedonism Festival 2017

Коли: 7-9 липня

Де: ЮБК, Труханів острів

Скільки: 300-1000 грн

«Вагоновожатые», Latexfauna, Postman і проект вокаліста Stoned Jesus Ігоря Сидоренка Krobak – фестиваль на Трухановому острові збере провідних представників незалежної сцени Києва. Не забули організатори й про електронну музику. Зокрема, запросили німецького ді-джея Westbam та одного з учасників ісландського дуету Kiasmos. Ще одна особливість цьогорічного «Гедонізму» – останній день фесту (9 липня) зроблять безкоштовним для всіх відвідувачів ЮБК. Детальний розклад і мапа Hedonism Festival 2017 – за посиланням.

Відкриття Friends Weekends на ВДНГ

Новий відкритий простір на ВДНГ – із концертним майданчиком, фудкортом і кінотеатром просто неба. У будні дні простір працюватиме як коворкінг: для цього поблизу конкурного поля провели Wi-Fi. Відкриє нову локацію Katya Chilly Group.

Коли: п’ятниця, 7 липня, 20:00

Де: Конкурне поле ВДНГ, вулиця Глушкова, 1

Скільки: вхід вільний

Всі. Свої. Оновлюємо інтер’єр

Українські дизайнери одягу на цих вихідних залишають місце для дизайнерів інтер’єру. Організатори обіцяють не лише продаж меблів та аксесуарів, а й майстер-класи з реновації меблів, кераміки та текстилю. Все це – на двох поверхах і терасах D12.

Коли: субота, 8 липня, 10:00-20:00 – неділя, 9 липня, 10:00-20:00

Де: D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки: вхід вільний

Ретро-пікнік у Музеї історії моди Марини Іванової

Експозиція «Шедеври світового костюму XVIII – XX століть» та пікнік на території «Софії Київської». Як і на «Ретро-круїзі», витримувати спеціальний дрес-код не обов’язково, але бажано. Вартість входу на територію історичного комплексу входить у квиток.

Коли: субота, 8 липня, 13:00

Де: Софійський собор, вулиця Володимирська, 24

Скільки: 150 грн

Архітектурний фестиваль PROSTONEBA

Тема всеукраїнського фестивалю архітектури: «Моє місто». У програмі презентації робіт трьох архітектурних конкурсів, лекторій за участі провідних архітекторів і дизайнерів країни, а також запрошений гість – нідерландське бюро West 8.

Коли: 7-9 липня

Де: ВДНГ, вулиця Глушкова, 1

Скільки: вхід вільний

Вечірки

L8 Park 5th Anniversary

Коли: п’ятниця, 7 липня, 23:00

Де: L8 Park, Паркова дорога, 16-А

Скільки: 150-200 грн

Нічний клуб L8 на Парковій дорозі святкує п’ятий день народження. Привітає заклад американський ді-джей Амір Александер. Компанію йому складуть місцеві Shtenge та S.A. Tweeman.

Ectomorph на «Лісовому причалі»

Дует із Детройта гратиме на «Лісовому причалі» Closer техно. Американці наполягають, що готують музику для рідного міста, а не для експорту. Та в промзоні Подолу мотиви колись провідного індустріального міста США повинні знайти резонанс.

Коли: п’ятниця, 7 липня, 23:55

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: до 02:00 – 200 грн, після 02:00 – 280 грн, після 09:00 – 200 грн

Cabanne, Lowris і Nastia на «Лісовому причалі»

Провідний французький ді-джей, що працює в жанрі мінімал-хаусу – вперше в Києві. Компанію Cabanne складе співвітчизник Lowris. Окрема частина програми – сет DJ Nastia.

Коли: субота, 8 липня, 23:55

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: до 02:00 – 200 грн, після 02:00 – 280 грн, після 09:00 – 200 грн

Лекції

Fuck Up Nights Kyiv

Коли: п’ятниця, 7 липня, 19:00

Де: Fedoriv Hub, вулиця

Велика Васильківська, 5

Скільки: 499-699 грн

Для чого люди падають? Для того, щоб вставати. Успішні люди виходять на сцену в розповідають про свої найбільші провали. Формат обмежує виступи 10 хвилинами і чотирма запитаннями від аудиторії. Цього разу факапами поділяться, зокрема, голова Держкіно Пилип Іллєнко, один із керівників Petcube Андрій Клен і гендиректор Lenovo в Україні Тарас Джамалов.

Creative Management Days: Театр «Дах»

Продовження серії зустрічей із творчими особистостями, особливістю якої є відвідування місць роботи спікерів. Після зустрічі в Closer із Creative Management Days запросять до святої святих Влада Троїцького – керівника театру «Дах», а також проектів ГогольFest, ДахаБраха та Dakh Daughters.

Коли: субота, 8 липня, 14:00

Де: Центр сучасного мистецтва «Дах», вулиця Велика Васильківська, 136

Скільки: 200 грн + реєстрація

СВІТЛИНИ: обкладинка – L8 Park, 1 – B&H Film Distribution, 2 – Олег Бабенко,

3 – L8 Park, 4 – fuckupnights.com