Концерти

5’NIZZA

КОЛИ: субота, 10 червня, 20:00

Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: 550-1500 грн

Гурт випустив альбом на початку року, але тільки зараз презентує його у Києві. Харків’яни Сергій Бабкін і Андрій Запорожець готувалися виступити в столиці в березні, але концерт відклали. Та після 10-річної паузи в творчості це не така вже й велика затримка.

Arms and Sleepers

Американський тріп-хоп дует виступить у Києві з новим альбомом Life is Everywhere, що вийшов на початку року. Фішка живих виступів Arms and Sleepers – на тлі електронної музики вмикають роботи художника Дадо Радамані.

Коли: субота, 10 червня, 20:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 300 грн

Вечірки

MATERIA x 404

Коли: субота, 10 червня о 23:00

Де: iZone, вулиця Набережно-Лугова, 8

Скільки: 250 грн

Вечірка MATERIA повертається після двох років відсутності – і стає ще більшою. Масштаб забезпечують одразу два гості з-за кордону: голландець Conforce і росіянин Juras Lietus. Локальну сцену електронної музики представлять, зокрема, Kolosova, Pledov і Detcom.

Kim Ann Foxman (USA) на L8 Park Legends

В L8 Park гратиме Kim Ann Foxman (Нью-Йорк). Артистка народилася на Гаваях, а в середині 90-х перебралася до материкових Штатів. Прославилася як вокалістка в Hercules & LoveAffair. Kim Ann Foxman заснувала власний лейбл Firehouse Recordings.

Коли: п’ятниця, 9 червня о 10:00

Де: L8 Park, Паркова дорога, 16а

Скільки: до 00:30 – 200 грн, після – 250 грн

Melliflow на «Лісовому причалі»

Vera та Alexandra зі спільним проектом Melliflow гратимуть на «Лісовому причалі» Closer. Заснувавши однойменний бренд, артистки сфокусувалися на мінімал-хаусі. Перша платівка проекту вийшла навесні 2016 року.

Коли: субота, 10 червня о 23:59

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: до 2:00 – 200 грн, після 2:00 – 280 грн, з 9:00 – 200 грн

Північ Birthday Party

Присвячений незалежній електронній музиці журнал «Північ» святкує перший день народження. У Closer видання привітає британський ді-джей Mosca, а також кияни Noizar та Ilia Midnyte.

Коли: п’ятниця, 9 червня о 23:59

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 200 грн

Кіно

«Мумія» / The Mummy

Коли: з 8 червня

Студія Universal збирає свою команду монстрів. Том Круз і нова мумія у виконанні алжирської танцівниці Софії Бутелли («Kingsman: Секретна служба») познайомляться з Доктором Джекіллом у виконанні Рассела Кроу («Гладіатор»). Пізніше до них приєднаються монстр Франкенштейна (Хав’єр Бардем) і Людина-невидимка (Джонні Депп).

Oscar Shorts 2017

На церемонії «Оскар» у 2017 році угорський фільм «Усі разом» було визнано найкращим у категорії короткого метру. У програмі Oscar Shorts 2017 можна буде переглянути оскароносну стрічку про хор із Будапешта, а також чотири інші номінанти на найкращий короткометражний фільм минулого року.

Коли: 8-14 червня

Де: культурний центр «Кінотеатр Київ», вулиця Велика Васильківська, 19

Скільки: 70-80 грн

Ретроспектива Девіда Лінча

Марафон фільмів американського режисера Девіда Лінча в Києві вже влаштовували наприкінці травня – до початку третього сезону його серіалу «Твін Пікс». На прохання глядачів три знакові фільми живого класика покажуть знову. «Голова-гумка», «Шосе в нікуди» та «Твін Пікс: Вогню, йди за мною» – у п’ятницю, суботу та неділю відповідно.

Коли: 9-11 червня, 19:30

Де: кінотеатр «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19)

Скільки: 60-90 грн

«Бійцівський клуб» / Fight Club

Екранізований Девідом Фінчером роман Чака Поланіка вважається одним із найкращих фільмів в історії кінематографу. Молодого Бреда Пітта і славнозвісний фінал обов’язково треба побачити на великому екрані.

Коли: неділя, 11 червня

Де: кінотеатр «Кінопанорама», вулиця Шота Руставелі, 19

Скільки: 100 грн

Виставки

АкТ

Коли: відкривається 8 червня

Де: арт-завод «Платформа»,

вулиця Біломорська, 1

Експозиції сучасного українського мистецтва на території в 3600 м². Арт-завод «Платформа» відкриває один із найбільших в Україні культурних просторів. Засновники орієнтуються на проект із Лос-Анджелеса ArtWalk – ініціативу, що підтримує насамперед локальних митців.

«Сподіваємося на ваше розуміння»

Спільна робота українських художників Катерини Берлової, Олексія Сая та Іллі Ісупова. Митці називають цей проект спробою позначити загальний стан невизначеності сучасної України. Та наполягають – хоч робота спільна, у кожного з них є свій погляд на цю тему.

Коли: 2-16 червня

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Вартість: вхід вільний

День Ізоляції-2017

9 червня 2014 року озброєні бойовики захопили територію фонду «Ізоляція» в Донецьку. У п’ятницю платформа культурних ініціатив відзначить третю річницю роботи в евакуації. Для цього підготували відкриття бібліотеки, а також ретроспективну програму, фотовиставку і показ документального фільму про проведення в Донецьку чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Музичний супровід вечора забезпечить клуб Efir.

Коли: п'ятниця, 9 червня

Де: IZONE, вулиця Набережно-Лугова, 8

Скільки: вхід вільний

Лекції

Євген Камінський «Дожити до пекшота»

Коли: субота, 10 червня, 18:00

Де: Kyiv Academy of Media Arts (вул. Дмитрівська, 80)

Скільки: 250 грн + попередня реєстрація

Чому смерть здатна продавати речі? Тема смерті у комерційній рекламі – фокус нової лекції Євгена Камінського. Креативний директор агенції THINK!McCANN Kyiv простежить цю тему від першого застосування до сучасного рекламного бізнесу.

«50 years designing for brands» від Майкла Вольфа

Співзасновник брендингової агенції Wolff Olins – Michael Wolff прочитає лекцію про історію та сутність брендингу. Агенція Wolff Olins вже кілька десятиліть задає тон у цій сфері. Серед клієнтів – Unilever, London Olympic 2012, MacMillan, GE, Aol, USA Today, NYC.

Леція розбита на дві частини по 60 хвилин: «Review of 50 years of Wolff Olins: culture, works, reasons and results», «History and meaning of brands: what they are, what they reveal and how they work». Лекція відбуватиметься англійською без перекладача.

Коли: субота, 10 червня о 12:00

Де: конгрес-хол «Космополіт», вулиця Вадима Гетьмана, 6

Скільки: 800 грн

Design Talks із Сергієм Махном

Засновник архітектурної майстерні Sergey Makhno Architects розповість про те, як промисловий дизайн взаємодіє з мистецтвом. Лектор обіцяє побудувати розповідь на прикладах – зокрема, Філіппа Старка та Марселя Вандерса.

Коли: четвер, 8 червня, 19:30

Де: Projector, вулиця Воздвиженська, 34-А

Скільки: 70 грн + попередня реєстрація

А також

День Франкофонії на Костьольній

Коли: у неділю, 11 червня, з 10:00 до 23:00

Де: вулиця Костьольна

Скільки: вхід вільний

День Франкофонії – свято у форматі європейського ярмарку, присвячене культурі Франції, Канади та Швейцарії. Задля нього перекриють вулицю Костьольну. Там облаштують вуличний театр і дві музичні сцени.


Головна ілюстрація: обкладинка альбому

Arms and Sleepers – Life is Everywhere