31 березня

Selector Live 2017 – RAY BLK

Британська Рада та клуб Sentrum відкривають третій сезон концертів нової британської музики Selector Live. У рамках проекту відбудеться виступ соул-співачки з Південного Лондона, переможниці BBC Sound of 2017 Ray BLK.

Сергій Кейн
головний редактор comma.com.ua

«Кілька місяців тому 170 поважних музичних спеців із усього світу обирали найперспективнішого артиста для рейтинга BBC Sounds of 2017 і більшість зізналася у любові саме до Рей Блек. Виступ у Києві – усього лише четвертий сольник у її кар’єрі після Нью-Йорка, Лос-Анджелеса і Лондона, але The Guardian уже зараз пише, що на сцені вона поводиться так, що багатьом зіркам варто повчитися. Дівчина далеко піде, а завдяки British Council ми побачимо 22-річну впевнену у собі героїню лондонських нетрів одними з перших уже цієї п’ятниці. Які ще потрібні аргументи?»

КОЛИ: 31 березня, 20:00

ДЕ: Sentrum, вул. Шота Руставеллі, 11

СКІЛЬКИ: 360-720 грн

FACEBOOK

Новий альбом Bahroma

Музиканти обіцяють здивувати не властивим їм звучанням, представлять нову програму та зіграють знайомі треки.

Женя Галич
лідер гурту O.Torvald

«Головні лірики, романтики, люди, які пишуть пісні про кохання, найбільш мі-мі-мішні рокери – потрібно все це забути і сходити одного разу на концерт. Ви зрозумієте, що пацани фігачать  такий рок-н-рол».

КОЛИ: 31 березня, 19:00

ДЕ: Atlas, вул. Січових Стрільців, 37-41

СКІЛЬКИ: 200-600 грн

FACEBOOK

Kyiv Poetry Week

Протягом тижня можна дізнатися більше про поезію та перфоманс; послухати та поспілкуватися з поетами з Канади, Германії, Латвії, Естонії, Білорусі, Росії та України; відвідати покази, спектаклі, дискусії та багато інших творчих форматів.

Діма Казаков
куратор  Kyiv Poetry Week

«У будь-який з періодів людської історії були різні способи побутування поезії. У вигляді усних переказів мандруючих співаків до нас дійшли «Іліада» та «Одіссея». Поезія Шекспіра і Данте була написана для театру. У 20 столітті як спосіб побутування поетичного тексту поза папером були відкриті перформанс, інсталяція та інші види взаємодії з медіа. Зараз поетичний текст цілком комфортно почуває себе як у відеоарті або на танцполі під час рейву, так і у вуличному хепенінґу або в пабі. Про ці та інші практики розповідає kyiv poetry week для тих, у кого через слово «поезія» спрацьовує кліше про блідих юнаків з палаючим поглядом. Хоча і так теж буває».

КОЛИ: 31 березня - 6 квітня

Програма фестивалю

1 квітня

Вистава «Галілео». Відкриття Французької весни в Україні

Цього року повітряно-акробатична вистава «Галілео» відкриватиме Французьку весну в Україні. 14-й рік поспіль фестиваль стартує з великої вуличної події.

Саша Житиневич
PR Сільпо, колишня прес-аташе Французького інституту

«Весна у Києві вже традиційно французька. Що приходить на думку, коли кияни чують словосполучення «вулична вистава»? Мильні бульбашки на «пейзажці»? Гітаристи на Золотих? Я згадую ангелів на площі, гігантські фігури на Дніпрі, танці у небі під аркою Дружби народів, величну маппінг-проекцію на Софію. І це 14-ий рік поспіль! Французька весна – титанічна праця кількох людей, які знаходять для нашої аудиторії небачені мистецькі твори. «Галілео» – це бачення світу від людей, які все життя проводять у подорожах, у творчому та фізичному розвитку. Такі вистави готують роками і потім подорожують з ними по всьому світу. Традиційно для мене, і не тільки, весна не почнеться без її французької складової, тому: rendez-vous ce samedi à la Place Sainte-Sophie!»

Pianoбой з оркестром

Дмитро Шуров планує максимум спілкування з залом, музику без особливих спецефектів, якісний звук та cвітло. За головного – рояль.

Макс Цивіна
концертний директор Pianoboy

«1 та 3 квітня в Атласі буде видовищна програма, яку Дмитро  Шуров з успіхом презентував цієї весни в Одесі та Львові. Дві години відмінної музики у виконанні камерного оркестру з роялем за головного; до секунди відпрацьована робота художника по світлу. Разом це створює портал, в який провалюєшся, як Аліса в кролячу нору. У тебе захоплює подих на першій пісні, а відпускає аж на вулиці. Квитків майже не залишилося і вони дорогі, але воно того варте.»

КОЛИ: 1 та 3 квітня, 19:00

ДЕ: Atlas, вул. Січових Стрільців, 37-41

СКІЛЬКИ: 400-950 грн

Маркет Всі. Свої / Гастрономія / Великодній кошик

Понад 120 українських крафтових виробників. Більше 50 видів ковбас, 30 видів соусів, фермерські сири; випічка та хліб, солодощі, джеми, мед і варення, корисні органічні продукти. Ще – риба гарячого та холодного дров'яного копчення і навіть справжні українські устриці.

Таня Фіщук
PR-директор Всі.Свої

«Я не можу назвати себе гурманом. Полюбляю здорову, просту їжу та готую переважно сама. Але є продукти, які приносять мені найбільшу гастро-радість.

Очолюють рейтинг козячі сири. На нашому маркеті збираються сировари зі всієї України: «Доообра Ферма», VSE-SVOE, «Бабині кози», «Коза Чка», Cheeseman, Zinka. Фермерські сири завжди різні, навіть коли готуються за одним рецептом, адже це ручна робота, тому вона неповторна. Мій улюблений український бренд – «Бабині кози». Я завжди купую 300-400 г кожного виду. Наприклад: молодий сир Капрінос, вкритий біло-синьою шкірочкою, м’який сир Франсуа, а також твердий пікантний Шеврет. Якщо бажаєте знайти «Бабині Кози», шукайте усміхненого чоловіка у кумедній шапці з козиними ріжками. Це і є Сашко, власник ферми. До нього завжди черга, тому не пропустите».

КоЛИ: з 1 квітня, з 10:00 до 2 квітня, 20:00

ДЕ: вул. Десятинна, 12

Скільки: вхід вільний

Kyiv Coffee Festival 3.0

Для любителів кофеїну: можна спробувати багато видів смачного напою та подивитися національні чемпіонати з кави.

Вадим Грановский
чемпiон Великобританii з джезви, засновник компанii Coffee in Action

«Фестиваль кави збере найкращі кав'ярні та професіоналів ремесла кави з усієї країни. Рекомендую завітати на національні чемпіонати, де бариста будуть змагатися під егідою Speacialty Coffee Accosiation of Ukraine. Цього року в нас десятки учасників та титуловані міжнародні судді. Особливо цікаві формати Coffee in Good Spirits, «Кава і алкоголь» та Чемпіонат з джезви».

Коли: 1-2 квітня, 11:00

Де: «Платформа», вул. Біломорська, 1

Скільки: 100 грн

Facebook

2 квітня

Kyiv Flower Market

Подія вдруге збере київські квіткові бренди, предмети дизайну та декору, музикантів і всіх любителів прекрасного

Олексій Камардін
співорганізатор фестивалю

«Ми ретельно готуємось, щоб з нашого боку усе було не тільки смачно, але й красиво. Шеф-кухар нашого ресторану вдруге презентує спеціальне квіткове меню. У кондитерській готують морозиво з пелюстками троянд і рожевою водою та коктейлі з лавандою і квітами крокусу. Все це можна буде спробувати лише 2 квітня. На самій території заходу ми побудуємо Food Corner з випічкою та десертами, а також Flower Bar (доречі, з дуже демократичними цінами). Ви зможете обирати квіти із келихом просеко в руці. Побачимось у неділю!»

Коли: 2 квітня, 10-20:00

Де: вул. Велика Васильківська, 100

Скільки: вхід вільний

Facebook