I buried my heart in a hole in the ground – The Village Україна на першому виступі Foals в Україні.

У четвер, 27 липня британці Foals вперше приїхали з концертом до Києва. На розігріві у цей вечір — гурт O.Torvald.

«Жеребці» виходять на сцену о 21:00. Без привітання грають Mountain Аt My Gates з альбому What Went Down (2015). Володарі зелених браслетів (перша фан-зона) від фудкортів переміщуються ближче до сцени. Відвідувачі з червоними браслетами у другій фан-зоні шукають місця, де сцену не закриває кількаметрова конструкція — рубка звукорежисера. Люди стають на віконні виступи, сідають на стійки поруч із баром та вилазять на огорожу  в пошуках місця, звідки видно, що відбувається на сцені. Моніторів нема.

Після другої пісні – Snake Oil – вокаліст Янніс Філіппакіс вітається українською: «Добрий вечір, Київ». Виконує ще дві пісні, серед яких і My Number. Контакт із публікою налагоджений, і британці продовжують викладатись.

Під Spanish Sahara люди виймають мобільні – знімають відео. Хтось дістає сигарети.

Виконуючи Electric Bloom, Янніс б’є по флор-тому. Пісня закінчується – барабанні палички летять у натовп.

Усього гурт грає 13 пісень та ще дві на біс. Під What Went Down публіка співає в унісон під гітару When I see a man, I see a lion.  Вокаліст виконує акуратний стрибок зі сцени у натовп. Після виступу нагадує, що кліп на цю пісню знімали в Україні. Концерт закінчується піснею Two Steps, Twice.

Після цього Філіппакіс українською промовляє «Дякую, Кієв» та йде з музикантами зі сцени. Через два дні (29 липня) вони виступатимуть у Москві на Afisha Picnic.


Сетліст:

1.      Mountain at My Gates

2.      Snake Oil

3.      Olympic Airways

4.      My Number

5.      Night Swimmers

6.      Black Gold

7.      Spanish Sahara

8.      Red Socks Pugie

9.      Heavy Water

10.   Late Night

11.   A Knife In the Ocean

12.   Electric Bloom

13.   Inhaler

Біс:

14. What Went Down

15. Two Steps, Twice