Влад Троїцький пророкує колективу «ЦеШо» велике майбутнє, а учасники проекту співають «Туц-туц-туц-туц-тудуц туц-туц-туц...». The Village Україна йде на виставу та говорить з режисером про плани на новий проект.

«Це вже онуки» – пояснює режисер та засновник театру «Дах» Владислав Троїцький.

На сцені київського театру «Дах» – «ЦеШо» – проект режисера Троїцького та учасників «Театру-Пральні», п’ятьох випускників Національного університету імені Карпенка-Карого.

«У мене болить те, що нічо не болить (нікому). І від цього так серце скрипить (і пофіг)». На сцені інтер’єр квартири, ляльки, барабани, контрабас, акордеон та безперервне «Туц-туц-туц-туц-тудуц туц-туц-туц...».

У залі – «діти» Троїцького: Марко Галаневич («ДахаБраха») та Наталія Галаневич (DakhDaughters).

В тексті вистави – сьогоднішні заголовки новин та свіжі пости з Facebook. Артисти читають все – як про війну і політику, так і заголовки на кшталт «Хлопчик Ваня з Івано-Франківська прокинувся і не знайшов свій правий шкарпеток» чи «У канадському притулку для тварин зробили справжні ліжка для кішок».

«Ти маєш відчути, що йде безперервне сміття – від якихось дуже болючих речей до чогось зовсім трешевого. І це все змішується у якийсь туц-туц», – пояснює Троїцький.

Артисти танцюють на столі, співають українською та англійською, фолк і кабаре. Ляльок вкладають спати, лялькам розповідають притчі.

«Разом обговорювали, шукали поезію – українську і не тільки, самі писали якісь тексти», – каже Троїцький. – «Це прекрасне народження. Зрозуміло, що зі своїми «ніштячками», зі своїми «косяками»… Але я точно розумію, що у цього колективу велике майбутнє».

Найближчі виступи проекту – 7,8 червня та 22, 23 червня – у Центрі сучасного мистецтва «Дах».

Влітку «ЦеШо» також виступлять на київському фестивалі Atlas Weekend (28 червня – 2 липня). Вже заплановано виступ на Одеському кінофестивалі (14 – 22 липня).

Також колектив виступає на Контрактовій площі та у переходах метро.

«Зараз квартирники, далі перший великий виступ – на Atlas Weekend. Далі вже розмови про Францію. На ГолольФесті будуть. Все дуже швидко розвиватиметься. А потім ще будуть ляльки, буде відео-анімація», – ділиться планами Троїцький.