The Village Україна радить, що робити в суботу, 13 травня – якщо вам байдуже Євробачення в Києві.

Вартові галактики 2 / Guardians of the Galaxy Vol. 2

Якщо перші «Вартові галактики» були присвячені пошукам родини, то сиквел – про те, що таке бути частиною родини. Цього разу команда Зоряного лицаря познайомиться з людиною-планетою, золотими іншопланетянами і Сильвестром Сталлоне.

Король Артур: Легенда меча/ King Arthur: Legend of the Sword

Маги, чудовиська і чарівний меч – не перше, що спадає на думку при згадці про режисера Ґая Річі. Адже англієць знайшов свій стиль у фільмах, присвячених кокні і криміналу – зокрема, у «Картах, грошах і двох стволах, що димлять». Тож і його король Артур (Чарлі Ханнем із серіалу «Сини анархії») є не лицарем, а авантюристом з борделю. Рецензенти фільм не пожаліли, але завдяки стилю Річі «Легенда меча» варта уваги.

Загублене місто Z / The Lost City of Z

У цьому фільмі Чарлі Ханнем уже не король, а дослідник Амазонії. Режисера Джеймса Ґрея («Господарі ночі»), втім, цікавить не пошук Ельдорадо. Його цікавить те, як у процесі головний герой божеволіє. Поруч із Ханнемом Роберт Паттінсон («Сутінки»), Сієнна Міллер («Американський снайпер») і новий Людина-павук Том Голланд.

Чарівні чудові / This Beautiful Fantastic

Якщо на битви на мечах і перестрілки в космосі дивитися не хочеться, можна обрати більш спокійний фільм. «Чарівні чудові» – це історія про сусідство, дружбу і ставлення до природи. У головній ролі – Джессіка Браун Фіндлей з «Абатства Даунтон».

Серіали

Майстер на всі руки / Master of None

У першому сезоні серіалу комік Азіз Ансарі почергово скидався на Вуді Аллена, Луї Сі Кея і Джеррі Сайнфелда. В другому ж він вирушає до Італії. Найкращий тизер – відео зі зйомок, яке певний час було офіційним кліпом на трек з останнього альбому Каньє Веста.

Я люблю Діка / I Love Dick

Кетрін Хан («Полуденна насолода») і Кевін Бейкон («Вільні») – в історії про стосунки чоловіків і жінок. Навіть більш важливо те, що це серіал Джилл Соловей, авторки Transparent.

Концерти

Вагоновожатые

Найкращий антидот Євробаченню – порція холодної іронії від Антона Сліпакова. Злободенні теми у речитативі.

Sentrum, 240-650 грн

Поганий DJ Fozzey

«Робін Гуд випив – настав Робін Бед». Олександр «Фоззі» Сидоренко з гурту ТНМК вмикатиме у барі «Алхімік» олдскул.

Alchemist Disco, 200 грн

Фестивалі

Kyiv Food and Wine Festival

На вихідних ВДНГ перетвориться на клуб шанувальників вина та сиру. На території Експоцентру України відбудеться восьмий за ліком Kyiv Food and Wine Festival. Організатори обіцяють дегустації, майстер-класи і щось під назвою «устричний батл».

ВДНГ, 60 грн

Kyiv Lights Festival

Міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтв у Києві проведуть вперше. У програмі фесту: світлові шоу, світлові проекції і світлові скульптури. Світлових мечів не обіцяють. Крім основної локації на Поштовій площі – Михайлівська площа, Контрактова площа, Андріївський узвіз і ЦУМ.

Поштова площа