The Village Україна розповідає про серіали, варті уваги у жовтні.

«Приборкай свій ентузіазм» / Curb Your Enthusiasm

1 жовтня

Ларрі Девід – співавтор чи не найбільш впливової ситуаційної комедії сучасності, «Сайнфелда». Його проект на каналі HBO висміює водночас статус упізнаваного коміка та дивні соціальні правила, за якими живе суспільство. На новий сезон «Приборкай свій ентузіазм» повертається після перерви у шість років. Коли у Девіда запитують, чому він вирішив повернутися на кабельне телебачення саме зараз, він відповідає: «Це не ваша справа». Приблизно такого тону варто очікувати і від усього дев’ятого сезону.

Трейлер дев’ятого сезону серіалу «Приборкай свій ентузіазм»

«Ґріффіни» / Family Guy

1 жовтня

Шістнадцятий сезон одного з найбільш тривалих шоу на американському телебаченні. Пітер Ґріффін повертається, аби знову висміяти і стати посміховиськом, обуривши одну половину глядачів і потішивши іншу. Якщо вам до вподоби почуття гумору творця «Ґріффінів» Сета Макфарлейна, варто звернути увагу і на його нове шоу «Орвіль».

Трейлер шістнадцятого сезону серіалу «Ґріффіни»

«Обдаровані» / The Gifted

2 жовтня

Персонажі коміксів Marvel за ліцензією Fox вийшли на телебачення на початку року – із запуском серіалу «Легіон». Утім, історія про однойменного супергероя стосувалася цього всесвіту лише формально. Своєю чергою, зв’язок із Росомахою і Маґнето «Обдаровані» визначають як один із козирів. Звичайна родина бере під опіку кількох дітей, які згодом проявляють надзвичайні можливості. Чи виросте із мутантів заміна Хью Джекману та Майклу Фассбендеру – повинні показати вже перші епізоди.

Трейлер серіалу «Обдаровані»

«Зведена родина» / Bonus Family

5 жовтня

Кілька років тому шведський режисер Фелікс Гернґрен екранізував бестселер «100-річний чоловік, котрий виліз із вікна і зник». Стрічка стала однією з найбільших успішних касових хітів в історії кінематографу Швеції і була номінована на «Оскар». Новий проект Гернґрен знімає для Netflix: це буде його перший серіал для сервісу та перший досвід роботи у США. В основі комедії – життя шведської сім’ї (лише з точки зору національності), що виховує дітей від різних шлюбів.

 Лінк

Трейлер серіалу «Родина-бонус»

«Легенди майбутнього» / DC’s Legends of Tomorrow

10 жовтня

У відповідь на активність Marvel своїх героїв на телебачення просуває і головний конкурент, видавництво DC. На нові сезони у жовтні повернуться «Супердівчина» (9 жовтня), «Флеш» (10 жовтня) та «Стріла» (12 жовтня). Окремо варто виділити «Легенди майбутнього» – серіал, який зв’язує усіх персонажів цього світу докупи.

Трейлер серіалу «Легенди майбутнього»

«Містер Робот» / Mr Robot

10 жовтня

Перший сезон «Містера Робота» багато в чому став одкровенням: хакерську тематику на телебаченні досі так не показували. Два роки потому питання кібербезпеки та приватності у мережі вже не є новиною – тепер це теми щоденних випусків новин. Не повинно дивувати й те, що виконавець головної ролі Рамі Малек за цей час став справжньою зіркою і готується виконати роль Фредді Мерк’юрі.

Трейлер третього сезону серіалу «Містер Робот»

«Мисливець на розум» / Mindhunter

13 жовтня

Перший за три роки проект Девіда Фінчера. Творець «Бійцівського клубу» свого часу змусив сприймати Netflix усерйоз із релізом «Карткового будинку». На сервіс режисер повертається з серіалом про спеціальний підрозділ ФБР, що полює на серійних убивць.

 Лінк

Трейлер серіалу «Мисливець за розумом»

«Зоряні війни: Повстанці» / Star Wars Rebels

16 жовтня

Четвертий і заключний сезон мультсеріалу, історія якого розвивається між першими двома трилогіями і входить до нового канону «Зоряних війн». За останні три роки «Повстанці» навряд чи встигли виправдати всі надії прихильників усесвіту джедаїв і ситхів. Утім, певні елементи історії серіалу все ж досить вдало поєднувалися з подіями нових повнометражних фільмів. Зокрема, спін-офу «Бунтар Один. Зоряні війни. Історія».

Трейлер четвертого сезону Star Wars Rebels

«Ходячі мерці» / The Walking Dead

22 жовтня

Перші сезони телевізійної адаптації коміксу «Ходячі мерці» були історією не стільки про зомбі, скільки про те, як люди поводять себе в екстремальних умовах. За останні кілька років власне ходячі мерці відійшли на ще більш далекий план: тепер мова йде про протистояння кількох груп людей, що пережили зомбі-апокаліпсис.

Трейлер восьмого сезону серіалу «Ходячі мерці»

«Дивні дива» / Stranger Things

27 жовтня

Другий сезон несподіваного хіта Netflix. Паранормальні явища, зникнення людей та інші забавки із 80-х – від продовження історії варто чекати більше того самого. Водночас варто звернути увагу на дітей-акторів: Міллі Боббі Браун і Фінн Вулфгард із «Воно» цілком можуть вирости у зірок штибу колеги Вайнони Райдер.

 Лінк

Трейлер другого сезону серіалу «Дивні справи»

ОБКЛАДИНКА: Netflix