The Village Україна розповідає про серіали, варті уваги в червні.

«Я тут помираю» / I’m Dying Up Here

4 червня

Вдалі приклади застосування стендапу в серіалах відомі ще від часу «Сайнфелда». Менш відома історія становлення цього жанру. «Я тут помираю» – хроніка класичного американського стендапу у 70-х роках ХХ століття. Таким чином йому віддає шану популярний комік Джим Керрі – він один із продюсерів шоу. У головній ролі оскароносна акторка Мелісса Лео («Боєць»).

«Бійтеся ходячих мерців» / Fear the Walking Dead

4 червня

Спін-оф «Ходячих мерців» повертається на третій сезон. Його перевагою перед оригіналом є більш камерна атмосфера. Це дозволяє не лише показувати наслідки зомбі-апокаліпсису, а й порушувати актуальні соціальні теми. У другому сезоні це було питання біженців, у новому – проблема американсько-мексиканського кордону. Ще однією перевагою є акторка Кім Діккенс, що засвітилася в «Загубленій» Девіда Фінчера.

«Помаранчевий – хіт сезону»/ Orange is the New Black

9 червня

П’ятий сезон одного з найбільш успішних серіалів сервісу Netflix. Історія про те, як працює в’язниця для жінок. Причому – заснована на мемуарах справжньої засудженої. Цьогоріч історію активізують через бунт у тюрмі.

«Темне дитя» / Orphan Black

10 червня

До п’ятого сезону «Темне дитя» стало значно більшим, ніж просто серіал про клонів. По-перше, через роботу актриси Тетяни Маслані (канадки з частково українським корінням), яку торік нарешті відзначили «Еммі». По-друге, через приділення уваги темам суїциду і моральних дилем сучасної науки. Цьогорічний сезон стане фінальним.

«Ранчо» / The Ranch

16 червня

Колишній гравець в американський футбол повертається на сімейне ранчо. Як і в першому сезоні, у головній ролі – Ештон Кутчер. Зірка «Ефекту метелика» звикає до формату ситкому після ролі у «Двох із половиною чоловіках».

«Б.Л.И.С.К.» / GLOW

23 червня

Творці «Помаранчевий – хіт сезону» запускають ще один серіал про специфічний колектив жінок. Цього разу – про жіночий реслінг у 80-х роках ХХ століття. Головну роль у серіалі виконує Елісон Брі («Спільнота»). На ринг її виставляє комік Марк Марон («Луї»).

«Проповідник» / Preacher

25 червня

Священик вирушає на пошуки бога – у прямому і переносному сенсах. По-перше, тому що він починає сумніватися у своїй вірі. По-друге, тому що бог раптом кудись зник. Екранізація комікса від майстра комедії Сета Роґена («Суперперці»). У головній ролі – виконавець ролі молодого Тоні Старка Домінік Купер.

«Циганка» / Gypsy

30 червня

Наомі Воттс («Малголленд-драйв») грає психотерапевта, що не може стриматися від сексуальних стосунків із пацієнтами. Ясна річ, нічого хорошого це не обіцяє. Перші два епізоди трилера зняла Сем Тейлор-Джонсон, режисерка «П’ятдесяти відтінків сірого».