У 2017 році на телеекрани повернуться «Гра престолів» та «Фарґо». Та на ці серіали доведеться зачекати. Поки ж The Village пропонує звернути увагу на серіали, які вже вийшли цього року.

Ворожнеча: Бетт і Джоан / Feud: Bette and Joan

«Ворожнеча» – новий серіал Раяна Мерфі, відомого за «Американською історією злочинів».

Ворожнеча у серіалі спалахує між двома оскароносними акторками середини XX століття – Бетт Девіс і Джоан Кроуфорд. Їх грають володарки «Оскарів» Сьюзан Серендон («Тельма і Луїза») і Джессіка Ленґ («Блакитне небо»). Розбороняє суперниць виділили Альфред Моліна («Людина-павук 2»). Зрідка у кадрі з’являється Кетрін Зета-Джонс.

Плітки, сварки і драматичні сцени. Історія Мерфі порушує дві проблеми. У першу чергу дістається патріархальному ладу Голлівуду. Його уособлює співзасновник студії Warner Bros Джек Ворнер у виконанні Стенлі Туччі («Диявол носить Prada»). Друга тема – брак жіночої солідарності.

У «Ворожнечі» Мерфі застосовує свій улюблений прийом – псевдодокументалізм. За це його звинувачують у надмірній театральності і нехтуванні фактами. Та автор наполягає: він не звітує, а розповідає історію.

У другому сезоні антології Раян Мерфі розповідатиме про стосунки принца Чарльза та принцеси Діани.

Легіон / Legion

«Легіон» – адаптація коміксу про «Людей Ікс». У західній пресі серіал відмовляються класифікувати за жанром, називаючи «фільмом про мутантів від Веса Андерсона».

«Легіон» почергово вмикає психологічний трилер, хоррор і романтичну комедію. Це змішується з екшн-сценами та танцями з Боллівуду.

Психіатр із прізвищем Кіссінджер вбиває головному герою в голову, що він шизофренік. У тебе не прокляття, а дар, кажуть героєві  місцевій версії Маєтку Ікс. Хто з них має рацію – це і намагається встановити персонаж Дена Стівенса.

Що ж спільного з першоджерелом? Розповідаючи про мутантів, «Легіон» говорить не про людей із надзвичайними здібностями, а про толерантність.

Табу / Taboo

Колоніальний спадок, смерть, інцест: після довгих років блукань Африкою персонаж Тома Гарді повертається до метрополії на похорон батька. Прямо там він зізнається в коханні своїй сестрі і оголошує всім війну.

Дія відбувається на брудних вулицях Лондона початку ХІХ століття.

У фільмі Харді одночасно виконує головну роль, виступае як сценарист і виконавчий продюсер «Табу». Ще один продюсер серіалу –  Рідлі Скотт («Чужий», «Марсіянин»).

За визначенням журналу GQ, Том Гарді створив цей серіал для того, щоб віддати пошану Томові Гарді.

33 нещастя / A Series of Unfortunate Events

«33 нещастя» – адаптація серії дитячих книжок.  Netflix орієнтується на на родинну аудиторію.

За сюжетом лиходій Граф Олаф (насправді ніякий не граф) знущається з сиріт. Цього разу роль виконує Ніл Патрік Гарріс («Як я зустрів вашу маму»). Серіал наповнений музичними номерами. Ще одна характерна риса – персонажі серіалу постійно звертаються напряму до глядача.