Фестиваль сучасної електронної музики Strichka-2018 починається уже в суботу, 19 травня. The Village публікує таймап фестивалю, розповідає про головні локації, проводить екскурсію фудкортом і знайомить з арт-елементами фестивалю.

Фото: Саша Змієвец

Локації

Yard – до півночі все відбуватиметься саме у дворі фабрики. Відкриває фестиваль виступ Friedensreich наживо. Далі у лайнапі – Boris Divider (Live) та Gas (Live).

Опівночі одночасно активізуються інші простори – Closer, 3d, Mezzanine, Otel’ та Savage. Кожен зможе обрати майданчик на свій смак.

Сезон «Лісового причалу» відкриють о 09:00 20 травня. Вечірка продовжиться вже на свіжому повітрі й триватиме… поки триватиме.

Лайнап

Тимур Баша


співзасновник та арт-директор Closer

Коли ми підтвердили аудіовізуальний лайв незрівнянного Бориса Дівайдера і довгоочікуваний виступ Gas, натрапили на ось цей запис. Подумали, що гарно було б почути ще щось таке на відкритті. Урешті запис виявився лайв-експромтом київського музиканта Friedensreich – він тепер теж у лайнапі.

На майданчику Closer варто звернути увагу на свято хаусу та яскравих вогнів із музичними гангстерами з Пуерто-Ріко і Франції – DJ Sneak та Phil Weeks, а також новий проект Koloah. На відкритті сезону «Лісового причалу» – тріо французьких божевільних dOP.

Ще одна локація, 3rd Floor, присвячена справжньому техно та електро від піонерів жанру. Певно, це найбільш жорсткий майданчик – тут справжня танцювальна музика без купюр. Забезпечують її піонери жанрів: британці Luke Slater, Lady Starlight та DMX Krew із лайвом.

Gas
DJ Sneak

Таймап

Таймап Strichka-2018

Щоб не загубитися у лайнапі цьогорічного фестивалю, варто проглянути рекомендації київських артистів Koloah та Pahatam.

Фудкорт

Фудкорт на «Стрічці» традиційно розмістять у дворі фабрики. Він працюватиме з 21:00 у суботу, 19 травня, і до самої ночі неділі – 23:59. Анонсують шість точок з вуличною їжею.


Savage to-go

Тут пропонують вегетаріанські сендвічі у форматі to-go від Savage Food. У меню буде норі-сендвіч на японський лад чон норі та вегетаріанський сендвіч 4.20 від шеф-кухаря Savage. Можливо, до фесту встигнуть приготувати ще й солодощі. Крім того, Savage Food на другому поверсі працюватиме у звичному режимі.

Hot Dogs

Тут усе просто: можна обрати один з двох видів хот-догів – класика або французький.

Pho.Kiev

Пропонуватимуть класичний в’єтнамський суп фо від Pho.Kiev, локшину і салати – для вегетаріанців і для тих, хто їсть м’ясо. Обіцяють також манго-шейк і каву по-в’єтнамськи на десерт.

Burgers

Точка з бургерами від Жені Ворожева годувала відвідувачів попередніх «Стрічок» та першого фестивалю Brave! Factory. Будуть дабл-чизбургер, бургер із сиром дор-блю, сендіч з куркою і (можливо) новий фірмовий бургер спеціально для фестивалю Strichka-2018.

Морозиво «Умка»

Обіцяють морозиво з горгонзолою, з вином, кисленькі сорбети і веганські варіанти класичних смаків

i.tea

Окрім того, на «Стрічці» облаштують чайну кімнату i.tea. Чай питимуть у студії ШООМ. Торік весь простір студії застелили килимами й матрацами. У чайній пропонували кілька видів напоїв та веганські солодощі.


Арт

Учасники SVITER art-group (Макс Роботов і Лєра Полянскова) та Іван Світличний презентують на фестивалі дві медіа-інсталяції, які встановлять у просторі арт-клубу Otel.

Перша – роборука, яка взаємодіятиме зі світловими пристроями в залі, рухаючись за прописаним алгоритмом. Художники обіграють простір промзони, наповнюючи його доречним елементом.

Другий проект – 3D-камера, яка транслюватиме спотворене цифровою реальністю зображення з танцполу в одну із зал клубу Otel’. Так автори «нівелюють герметичність танцполу».

На схилі, який видно з тераси Mezzanine, розміститься медіа-інсталяція UN2114, створена методом математичного моделювання. Ще одна робота автора буде в просторі театру PostPlay.

Сестри Фельдман розписали одну зі стін стрічкоткацької фабрики та створили вітражі за мотивами візерунків Strichka-2018