DFA Records

DFA Records – лейбл, cпівзасновником якого є Джеймс Мерфі із LCD Soundsystem. Окрім нью-йоркських рокерів, бренд співпрацює з Hot Chip, Shit Robot i Holy Ghost!.

Серію вечірок за участі виконавців DFA Records у Києві розпочне Larry Gus – один із провідних продюсерів лейблу. Грека Панайотіса Мелідіса, який виступає під псевдонімом, до України запросила агенція Сергія та Ані Вовк – V Events. Вовк є одним із найбільших прихильників DFA у країні: зокрема, він веде програму DFA Records Only на онлайн-радіостанції 20ft Radio, у межах якої крутить виключно платівки, видані на цьому лейблі.

«Мені здається, що у Сергія є взагалі всі вініли DFA. Знаю, що він уболіває за цей бренд, тож переконаний, що концерт резидента DFA у Києві буде організовано з увагою та любов’ю», – коментує програмний директор 20ft Radio Михайло Бондарев.

Larry Gus – The Night Patrols

 The Red Bull Music Academy

Larry Gus – випускник Red Bull Music Academy. Це всесвітня інституція, яка прагне сприяти творчості, що була заснована ще 1998 році. Для цього вона проводить серію лекцій та воркшопів для обраних музикантів і відстоює кураторський підхід до проведення публічних заходів.

Академія не прагне підібрати або створювати «зірок», замість цього об'єднує музикантів із широким спектром талантів, рівнів кваліфікації та культурного походження.

Лекція Larry Gus у Red Bull Music Academy

 Larry Gus – нетиповий виконавець

Якщо у вас склалося уявлення, що електронний продюсер – це людина, яка стоїть біля пульта і вмикає музику, то Larry Gus стане для вас одкровенням. Музикант звик активно рухатися на сцені і взаємодіяти з публікою. Зокрема, це доводить його виступ на Rough Trade East.

Larry Gus - Set of Replies

 Робота з семплами

Серед іншого для творчості Larry Gus властиве активне застосування семплів, тобто використання фрагментів інших музичних творів для створення нового звучання. У цьому випадку поєднання вокалу англійською мовою з грецькою є одним із базових прийомів виконавця.

 Kate NV

Ще одна причина відвідати суботній концерт – анонс виступу Kate NV. Це російська артистка. Вона значно більш відома на Заході, ніж на домашньому ринку. Зокрема, про неї пишуть The New Yorker, Billboard і Pitchfork. Та розігрівати публіку перед виступом Мелідіса Kate NV не буде – організатори анонсують, що виконавці проведуть два окремі виступи. Варто очікувати й на виконання треку, який вони записали разом.

Kate NV — Dance

Текст: Ярослав Друзюк, Гліб Кошуков