Гурт Alt-J заснували у стінах університету Лідс, в Англії. Аби не надто шуміти на репетиціях в гуртожитку, хлопці відмовилися від басу та «бочки».

28 серпня британський інді-гурт вперше виступає в Україні – на підтримку нового альбому Relaxer. The Village Україна дізнається про все, що варто про музикантів перед концертом.

Насправді Alt-J – це Δ

Символом гурту є літера дельта (Δ) не тільки тому, що в науці цей позначає зміну або різницю. І не тому, що в пісні Tessalate вони зізнаються в любові до трикутників (triangles are my favorite shape). Власники Mac можуть перевірити – комбінація клавіш Alt та J призводить до Δ (якщо перемкнутися на англійську).

Продовжуючи тему дельти, на обкладинці альбому An Awesome Wave – багатошарове радарне зображення дельти річок Гангу в Бенгалії. Кожен шар зображення був зафіксований у різний час супутником.

Matilda – про фільм «Леон» Люка Бессона

Пісня про ту саму Матільду, яку зіграла Наталі Портман «Леон-кілер». Слова пісні передають останню сцену культового фільму. Трошки пізніше гурт записав ще пісню Leon, яка, ймовірно, присвячена головному героєві фільму.

Alt-J (∆) - Matilda

Taro – історія двох фотографів

Пісня Taro розповідає історію пари фотографів – Герди Таро та Роберта Капи, – які були фоторепортерами у часи війни у 20 столітті. Герда загинула, коли документувала громадянську війну в Іспанії, а Роберт, який вважається засновником фотожурналістики, підірвався на міні у В’єтнамі.

Alt-J (∆) - Taro

Пісні Alt-J можна записувати вдома

Як записати пісню Alt-J