The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у травні.

«Острів собак»

isle of dogs

Трейлер фільму «Острів собак»

Другий мультфільм Веса Андерсона

Із вигаданого японського міста Мегасакі виганяють усіх собак – буцімто, ті розносять собачий грип і взагалі коти значно кращі домашні тварини. Колишніх найкращих друзів людей звозять на сміттєвий острів. Вибратися з нього намагається зграя породистих собак – і одна дворняга. Як на людину, яку постійно звинувачують в аполітичності, режисер Вес Андерсон випускає занадто багато актуальних фільмів – від атмосфери передчуття війни у «Готелі Ґранд Будапешт» до теми біженців і посилення авторитарних режимів в «Острові собак». До того ж це рідкісний випадок справді ручної роботи: за словами творців фільму, на кожні три секунди хронометражу витрачали по робочому дню.


Прем’єра в Україні: 3 травня

Режисер: Вес Андерсон («Готель «Ґранд Будапешт»)

У ролях: Браян Кренстон («Пуститися берега»), Білл Мюррей («День бабака»), Едвард Нортон («Бердмен»), Скарлетт Йоханссон («Вона»)

«Анонім»

anon

Трейлер фільму «Анонім»

Новий фільм сценариста «Шоу Трумана»

Недалеке майбутнє, у якому втілилася в життя головна мрія Марка Цукерберґа: людство повністю позбулося анонімності, а отже – і криміналу. Загрожує цьому порядку тільки Дівчина у виконанні Аманди Сейфрід. Своєю чергою, зупинити її намагається Клайв Оуен. Режисер Ендрю Ніккол відомий насамперед як сценарист «Шоу Трумана» і «Терміналу». Попередні роботи як постановника («Хороше вбивство», «Час» із тією ж Сейфрід) отримували неоднозначні відгуки. За день після прем'єри в Україні стрічка стане доступною на Netflix.


Прем’єра в Україні: 3 травня

Режисер: Ендрю Ніккол («Збройний барон»)

У ролях: Аманда Сейфрід («Знедолені»), Клайв Оуен («Останній нащадок Землі»)

«Душа компанії»

LIFE OF THE PARTY

Трейлер фільму «Душа компанії»

Знову в коледж

Комедія у стилі «риба без води»: 40-річна Діанна раптово дізнається про те, що її чоловік подав на розлучення, тож вона вирішує надолужити втрачене і здобути вищу освіту. Жінка середнього віку у коледжі і на студентських вечірках – цього разу виставляти себе не посміховисько Мелісса Маккарті буде у таких ситуаціях.


Прем’єра в Україні: 10 травня

Режисер: Бен Фелкоун («Леді бос»)

У ролях: Мелісса Маккарті («Подружки нареченої»), Крістен Белл («Вероніка Марс»), Пітер Дінклейдж («Гра престолів»)

«Термінал»

terminal

Трейлер фільму «Термінал»

Харлі Квінн зустрічає Остіна Пауерса

Двоє найманих убивць, смертельно хворий вчитель, офіціантка з подвійним життям і загадковий прибиральник. Від «Терміналу» чекають насамперед першої ролі Марґо Роббі після номінації на «Оскар», а також повернення на великі екрани коміка Майка Майєрса. Саймон Пеґґ, своєю чергою, знову буде доводити, що йому немає рівних у тому, щоб дозволяти голлівудським зірками виглядати на його тлі ще краще.


Прем’єра в Україні: 10 травня

Режисер: Вон Стайн («Елементарно»)

У ролях: Марґо Роббі («Я, Тоня»), Майк Майєрс («Остін Пауерс»), Саймон Пеґґ («Зомбі на ім’я Шон»)

«Дедпул 2»

deadpool 2

Трейлер фільму «Дедпул 2»

Вони не могли не зняти сиквел

Повернення найбільш гостроязикого супергероя. Оригінальний «Дедпул» став одним із найуспішніших фільмів в історії з рейтингом 18+, тож він був приречений на сиквел. Раян Рейнольдс продовжить карати злочинців, коментувати всі свої дії та спілкуватися з глядачами у кінотеатрі. Протистоятиме йому Кабель – ненавидіти Джоша Броліна після нових «Месників» доведеться знову.


Прем’єра в Україні: 17 травня

Режисер: Девід Літч («Атомна блондинка»)

У ролях: Раян Рейнольдс («Дедпул»), Джош Бролін («Месники: Війна нескінченності»), Морена Баккарін («Світляк»)

«Соло: Зоряні війни. Історія»

Solo: a star wars story

Трейлер фільму «Соло: Зоряні війни. Історія»

Новий спін-оф «Зоряних війн»

Як Хан Соло став Ханом Соло, героєм Повстання та чоловіком принцеси Леї? Новий спін-оф «Зоряних війн» повинен розповісти історію становлення одного з ключових персонажів цього всесвіту. Утім, останнім часом розмови про цей фільм пов’язані з проблемами, що виникли під час знімального процесу. Студія Disney вирішила звільнити режисерів фільму Філа Лорда та Крістофера Міллера до закінчення зйомок. За чутками, продюсери виявилися незадоволеними відзнятим матеріалом та ставкою режисерів «LEGO. Фільму» на імпровізацію. Закінчив зйомки стрічки ветеран Голлівуду Рон Говард – режисер «Ігор розуму» та «Коду Да Вінчі».


Прем’єра в Україні: 24 травня

Режисер: Рон Говард («Ігри розуму»)

У ролях: Олден Еренрайк («Аве, Цезар!»), Вуді Харрельсон («Справжній детектив»), Емілія Кларк («Гра престолів»), Дональд Ґловер («Атланта»)

«Ескобар»

loving pablo

Трейлер фільму «Ескобар»

Хав’єр Бардем у ролі Пабло Ескобара

Якщо скучили за Пабло Ескобаром після «Наркос» – історія колумбійського наркобарона із оскарівським лауреатом Хав’єром Бардемом у головній ролі. «Ескобар» розповідає історію становлення імперії кокаїну з акцентом на стосунки Пабло із телеведучою Вірхінією Вальєхо. Роль коханої Ескобара виконує дружина Бардема Пенелопа Крус.


Прем’єра в Україні: 31 травня

Режисер: Фернандо Леон де Араноа («Принцеси»)

У ролях: Хав’єр Бардем («Старим тут не місце»), Пенелопа Крус («Вікі, Крістіна, Барселона»), Пітер Сарсґорд («Джекі»)

«Красуня на всю голову»

i feel pretty

Трейлер фільму «Красуня на всю голову»

Нова комедія Емі Шумер

Нова комедія із Емі Шумер у головній ролі – зверніть увагу, якщо вам сподобалися «Дівчина без комплексів» і «Всередині Емі Шумер». Цього разу основна ідея також проста – героїня Емі падає з тренажера і через цю травму починає відчувати себе найбільш красивою жінкою у світі. Підкреслюють цю лінію появи на екрані Емілі Ратажковсі та Наомі Кемпбелл. Критики фільм не оцінили, але водночас хвалять чотириразову номінантку на «Оскар» Мішель Вільямс за розкриття у комедійній ролі.


Прем’єра в Україні: 31 травня

Режисери: Еббі Кон, Марк Сілверстайн («Обіцяти – ще не одружитися»)

У ролях: Емі Шумер («Дівчина без комплексів»), Мішель Вільямс («Манчестер біля моря»), Емілі Ратажковскі («Загублена»)

«Великий злий лис та інші казки…»

Le Grand Méchant Renard et autres contes...

Трейлер мультфільму «Великий злий лис та інші казки…»

Найкращий французький мультфільм року

Новий мультфільм від авторів номінованого на «Оскар» мультфільму «Ернеста і Селестини». Це історія про життя звірів поруч із сільською місцевістю. Виконана вона у техніці акварельної анімації. Найкращим мультфільмом року «Великого злого лиса» назвали на французькому аналозі «Оскара» – премії «Сезар». Українська прем’єра стрічки відбудеться в межах 5-го фестивалю «Чілдрен Кінофест», що пройде з 25 травня по 3 червня.


Прем’єра в Україні: 25 травня

Режисери: Беньямін Реннер, Патрік Імбер («Ернест і Селестина»)

«Мері Шеллі та монстр Франкенштейна»

mary shelley

Трейлер фільму «Мері Шеллі та монстр Франкенштейна»

Як оживляли монстра Франкенштейна

Ель Фаннінґ у ролі Мері Шеллі – авторки літературної класики про Франкенштейна. Режисерка із Саудівської Аравії Хафа Аль-Мансур робить наголос на стосунках письменниці з поетом Шеллі, які надихнули її на написання праці всього життя. Окрім того, у стрічці знялася виконавиця ролі Ар’ї Старк із «Гри престолів» Мейсі Вільямс.


Прем’єра в Україні: 31 травня

Режисерка: Хайфа Аль-Мансур

У ролях: Ель Фаннінґ («Неоновий демон»), Мейсі Вільямс («Гра престолів»)