The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги в березні.

«Червоний горобець»

Red Sparrow

Трейлер фільму «Червоний горобець»

Дженніфер Лоренс і «холодна війна»

Зірка «Афери по-американськи» та «Джой» Дженніфер Лоренс використовує амплуа балерини як прикриття для шпигунства – тобто робить приблизно те, що й героїня Скарлетт Йоханссон у «Месниках». Різниця полягає лише в тому, що «Червоний горобець» є екранізацією роману колишнього агента ЦРУ про «холодну війну».


Прем’єра в Україні: 1 березня

Режисер: Френсіс Лоренс («Голодні ігри»)

У ролях: Дженніфер Лоренс («Мати»), Джоел Едґертон («Лавінґ»), Шарлотта Рамплінґ («45 років»)

«Занурення»

Submergence

Трейлер фільму «Занурення»

Алісія Вікандер і Джеймс Макавой у Віма Вендерса

Автор «Неба над Берліном» Вім Вендерс останнім часом більш схвальну критику отримує за документальні, а не за ігрові роботи. Виправити це він хоче з екранізацією популярного роману про кохання, що не знає меж. Професор Ікс Джеймс Макавой виконує роль заручника, а Лара Крофт Алісія Вікандер – його дружину, що попри все не втрачає з ним зв’язок.


Прем’єра в Україні: 1 березня

Режисер: Вім Вендерс («Париж, Техас»)

У ролях: Алісія Вікандер («Дівчина з Данії»), Джеймс Макавой («Спліт»)

«Складки часу»

A Wrinkle in Time

Трейлер фільму «Складки часу»

Опра у блокбастері від режисерки «Сельми»

Ава Дюверней – перша жінка-афроамериканка, фільм якої номінували на «Оскар». Після успіху у незалежному кінематографі режисерка отримала пропозицію від Disney поставити екранізацію популярної дитячої книги «Складки часу». Це історія про дівчинку, якій суджено продовжити справу батька-науковця і розкрити таємницю п’ятого виміру. В одній із ролей з’явиться телеведуча Опра Вінфрі.


Прем’єра в Україні: 8 березня

Режисер: Ава Дюверней («Сельма»)

У ролях: Сторм Рід («12 років рабства»), Різ Візерспун («Велика маленька брехня»), Кріс Пайн («Диво-жінка»)

«Усі гроші світу»

All The Money in the World

Трейлер фільму «Усі гроші світу»

Фільм, із якого вирізали Кевіна Спейсі

«Усі гроші світу», звісно, увійдуть в історію як фільм, з якого за лічені місяці до прем’єри повністю вирізали роль Кевіна Спейсі. Урешті-решт актор Крістофер Пламмер, який замінив звинуваченого у зґвалтуванні Спейсі, отримав номінації на «Золотий глобус» і «Оскар». Пламмер виконав роль Жана-Поля Ґетті. Cвого часу нафтовий магнат вирішив відмовитися від ідеї сплати грабіжникам викупу за свого онука – саме цьому рішенню і присвячено стрічку.


Прем’єра в Україні: 8 березня

Режисер: Рідлі Скотт («Чужий»)

У ролях: Крістофер Пламмер («Початківці»), Марк Волберґ («Ночі у стилі буґі»), Мішель Вільямс («Манчестер біля моря»)

«Розкрадачка гробниць: Лара Крофт»

Tomb Raider

Трейлер фільму «Розкрадачка гробниць: Лара Крофт»

Замість Анджеліни Джолі – Алісія Вікандер

Перезапуск франчайзу має не так багато спільного з фільмами з Анджеліною Джолі у головній ролі. Нова «Розкрадачка гробниць» – адаптація не перших ігор серії відеоігор, а останніх двох частин пригод Лари Крофт. Завдяки сценаристці Ріанні Пратчетт Tomb Raider припинила бути яскравим прикладом об’єктифікації жінок: і проявлялося це не лише на візуальному рівні, а й на рівні сюжету. У фільмі з Алісією Вікандер головна героїня повинна пройти той самий шлях – від недосвідченої студентки до сильної жінки.


Прем’єра в Україні: 15 березня

Режисер: Роар Утхауґ («Хвиля»)

У ролях: Алісія Вікандер («Дівчина з Данії»), Нік Фрост («Зомбі на ім’я Шон»), Домінік Вест («Афера»)

«Тихоокеанський рубіж: Повстання»

Pacific Rim: Uprising

Трейлер фільму «Тихоокеанський рубіж: Повстання»

Фінн із «Зоряних війн» керує велетенським роботом

Оригінальний «Тихоокеанський рубіж» став справжнім святом для шанувальників жанру «великі роботи б’ють великих монстрів». Але комерційний успіх стрічка не отримала. Сиквел обійдеться й без режисера Гільєрмо дель Торо: його замінить творець серіалу «Шибайголова» Стівен Денайт. З іншого боку, це означає, що батальні сцени у фільмі повинні бути на найвищому рівні. В епізодичній ролі у стрічці знялася українська акторка Іванна Сахно.


Прем’єра в Україні: 22 березня

Режисер: Стівен С. Денайт («Шибайголова»)

У ролях: Джон Бойєґа («Зоряні війни: Останні джедаї»), Скотт Іствуд («Форсаж 8»), Чарлі Дей («У Філадельфії завжди сонячно»)

«Тебе ніколи тут не було»

You Were Never Really Here

Трейлер фільму «Тебе тут ніколи не було»

«Золота пальмова гілка» Хоакіна Фенікса

Військовий у відставці намагається знайти собі застосування у мирному світі. Він живе з мамою і у вільний час звільнює із секс-рабства маленьких дівчат. У виконанні режисерки Лінн Рамзі банальна на перший погляд історія отримає максимально яскраве і криваве втілення в життя. Ця роль принесла Хоакіну Феніксу визнання найкращим актором на Каннському кінофестивалі 2017 року.


Прем’єра в Україні: 22 березня

Режисерка: Лінн Рамзі («Нам треба поговорити про Кевіна»)

У ролях: Хоакін Фенікс («Вона»)

«Відьма»

Thelma

Трейлер фільму «Відьма»

Новий фільм Йоахіма Трієра

Тельма не може повірити, що закохується у дівчину. Понад те, намагаючись заблокувати ці почуття, вона виявляє у себе надзвичайні здібності. Проблема полягає тільки в тому, що відмова від кохання перетворює ці здібності на загрозу для її життя. Норвезький режисер Йоахім Трієр не пов’язаний родинними зв’язками з Ларсом фон Трієром, але це не причина не порівнювати скандинавів за хірургічною точністю фільмів.


Прем’єра в Україні: 22 березня

Режисер: Йоахім Трієр («Голосніше, ніж бомби»)

У ролях: Еллі Харбоу («Еспен у королівстві гномів»)

«Кролик Петрик»

Peter Rabbit

Трейлер фільму «Кролик Петрик»

Донал Ґлісон полює на кроликів

Екранізація серії дитячих книжок про Містера Макґреґора, якому спокою не дає сімейство кролів. Із намальованими кроликами воюватиме актор Донал Ґлісон, який на екрані може бути і милим хлопцем, і генералом Імперії у «Зоряних війнах».


Прем’єра в Україні: 22 березня

Режисерка: Вілл Ґлюк («Секс по дружбі»)

У ролях: Донал Ґлісон («Зоряні війни: Останні джедаї»), Джеймс Корден («У темному-темному лісі»), Марґо Роббі («Я, Тоня»)

«Першому гравцю приготуватися»

Ready Player One

Трейлер фільму «Першому гравцю приготуватися»

Стівен Спілберґ екранізує улюблений роман ґіків

«Першому гравцю приготуватися» називають «Гаррі Поттером для дорослих». Бестселер The New York Times став твором, який підсумував останні кілька десятків років розвитку поп-культури, сплівши докупи естетику кінематографу та відеоігри. Права на екранізацію автор Ернест Клайн продав за рік до того, як книга побачила світ. У виконанні Стівена Спілберґа вона повинна отримати належну візуалізацію: з одного боку сіра антиутопія світу майбутнього, з іншого – віртуальна реальність, у яку тікають його жителі.


Прем’єра в Україні: 29 березня

Режисер: Стівен Спілберґ («Лінкольн»)

У ролях: Тай Шерідан («Мад»), Бен Мендельсон («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»), Марк Райленс («Міст шпигунів»)

Обкладинка: «Кіноманія»