Повернення Джека Сперроу і Чужого. The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, заплановані на травень.

Вартові галактики 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2

4 травня

Зоряний Лицар, єнот, дерево і двоє різнокольорових іншопланетян. Три роки тому фільм про цих коміксових персонажів зібрав у світовому прокаті понад 750 мільйонів доларів. Тепер они мають свій франчайз і атракціон у «Діснейленді». А ще готуються зустрітися з Капітаном Америкою і Тором у нових «Месниках». До цього, щоправда, треба розібратися між собою.

Обітниця

The Promise

4 травня

Не стільки фільм, скільки інформаційний привід. «Обітниця» стала жертвою турецьких інтернет-тролів – через те, що розповідає про вчинений Туреччиною геноцид вірменів під час Першої світової війни. На тлі геноциду любовний трикутник влаштовують Крістіан Бейл («Темний лицар»), Оскар Айзек («Зоряні війни: Пробудження сили») та Шарлотта Ле Бон («Прогулянка висотою»).

Король Артур: Легенда меча

King Arthur: Legend of the Sword

11 травня

Після веселощів на межі століть («Карти, гроші, та два стволи, що димлять», «Великий куш», «Револьвер») Ґай Річі вирішив податися у жанрове кіно. Із Робертом Дауні-молодшим він перезапустив «Шерлока Голмса», а позаторік погрався у Холодну війну в «Агентах А.Н.К.Л.». Нині Річі замахнувся на легенду про короля Артура – з британцями Чарлі Ханнемом («Сини анархії»), Джудом Ло («Молодий Папа») і камео Девіда Бекхема.

Загублене місто

The Lost City of Z

11 травня

Ще один фільм Чарлі Ханнема. Тут актор грає вже не лицаря, а першопроходця Амазонії. Джунглі, пригоди і скарби – «Загублене місто Z» подають, як травневий блокбастер. Та це фільм Джеймса Ґрея, відомого за вдумливими стрічками «Маленька Одеса» та «Господарі ночі». Мартін Скорсезе свого часу назвав цього автора своїм спадкоємцем – поруч із Полом Томасом Андерсоном і Девідом Фінчером.

Чарівні чудові

This Beautiful Fantastic

11 травня

Вона мріє стати дитячою письменницею. Він – старий вдівець, якого мрії вже не займають. Вона боїться природи, він – вмілий садівник. Джессіка Браун Фіндлей («Абатство Даунтон») і Том Вілкінсон («Майкл Клейтон») розігрують історію про сусідство і дружбу. Допомагає їм Ендрю Скотт – Моріарті з «Шерлока».

Чужий: Заповіт

Alien: Covenant

18 травня

«Чому «Чужий» став настільки популярним? Тому що люди за своєю природою збоченці», – розповів у нещодавньому інтерв’ю Рідлі Скотт. Фільми про те, як космічні монстри вбивають людей, глядачі дивляться вже майже 40 років. У новому фільмі вбиватимуть Біллі Крудупа («Хранителі»), Кетрін Вотерстон («Вроджена вада») і аж двох андроїдів у виконанні Майкла Фассбендера («Сором»).

Чужа молитва

18 травня

Історія про справжній подвиг солідарності. Кримська татарка Саіде Аріфова врятувала від смерті 88 єврейських сиріт – спершу від нацистів, а потім від радянської влади. Головна музична тема українського фільму – «1944» Джамали.

Пірати Карибського моря: Помста Салазара

Pirates of the Carribean: Dead Men Tell No Tales

25 травня

«Пірати Карибського моря» повертаються після шести років відсутності. Разом із Джеком Сперроу у виконанні Джонні Деппа знову причалюють знайомі герої Орландо Блума («Володар перснів») і Кіри Найтлі («Анна Карєніна»). Протистоятиме їм персонаж Хав’єра Бардема («Вікі, Крістіна, Барселона»).

Життя кабачка

Ma vie de Courgette

26 травня

Четвертий за ліком кінофестиваль для дітей «Чілдрен Кінофест» відкриється номінованим на «Оскар» мультфільмом «Життя кабачка». Автори використовують прийоми лялькової анімації. Та історія насправді не проста – йдеться про стосунки підлітка з алкозалежною матір’ю.