Що дивитися

«Дивні дива» / Stranger Things

27 жовтня

Другий сезон несподіваного хіта Netflix. Паранормальні явища, зникнення людей та інші забавки із 80-х – від продовження історії варто чекати більше того самого. Водночас варто звернути увагу на дітей-акторів: Міллі Боббі Браун і Фінн Вулфгард із «Воно» цілком можуть вирости у зірок штибу колеги Вайнони Райдер.

 Лінк

Трейлер cеріалу «Дивні дива»

«Ходячі мерці» / The Walking Dead

27 жовтня

Перші сезони телевізійної адаптації коміксу «Ходячі мерці» були історією не стільки про зомбі, скільки про те, як люди поводять себе в екстремальних умовах. За останні кілька років власне ходячі мерці відійшли на ще більш далекий план: тепер мова йде про протистояння кількох груп людей, що пережили зомбі-апокаліпсис.

Трейлер cеріалу «Ходячі мерці»

Що слухати

Stereophonics – Scream Above The Sounds

iTunes / Google Play Music

Перший альбом Stereophonics випустили двадцять років тому. «Scream Above The Sounds», десятий за ліком альбом валлійського рок-гурту, повинен сподобатися кожному, хто ностальгує за початком 00-х: Stereophonics збирають Ґластонбері, а юний Вейн Руні робить собі татуювання з назвою альбому «Just Enough Education To Perform».

Stereophonics – All In One Night

Ty Dolla Sign – Beach House 3

iTunes / Google Play Music

Тай Долла Сайн надає перевагу називати себе співаком, а не репером. Представник Лос-Анджелеса має досвід співпраці з Каньє Вестом та Wiz Khalifa. Із найкращими продюсерами сучасного хіп-хопу він продовжує співпрацювати й на новому альбомі – зокрема, з Фарреллом Вільямсом, Future і Lil Wayne.

Ty Dolla Sign – So Am I

Slaughter Beach, Dog – Birdie

iTunes / Google Play Music

Slaughter Beach, Dog – сольний проект співзасновника Modern Baseball Джейка Ювалда. Поки основний проект виконавця пішов на паузу, він вирішив перейти на більш повільний ритм життя і відновити зв’язки з родиною. «Так добре знову відчувати себе нормальною людиною», – каже Ювалд.

Slaughter Beach, Dog – Gold and Green

Що читати

Джон Куніос, Марк Біман – «Момент Еврики»

The Village Україна

У книжці «Момент еврики» Джон Куніос і Марк Біман пояснюють, як саме виникають ідеї і що їх стимулює. «Я завжди знала, що інсайти приходять не просто так. Коли ти думаєш-думаєш, а потім раз – і все складається в струнку картинку», – коментує керівниця креативного маркетингу та комунікацій Taryan Group Ніна Міщенко. Прочитати уривок можна за посиланням:

 Читати

«Якщо почати придивлятися, вульви є всюди»

Bird in Flight

Даша Бубен – білоруська фотографиня, яка нині мешкає у Варшаві. Торік вона почала поширювати в інстаграмі предмети, які за формою нагадують вульву. «Я розуміла, що у Білорусі питання сексуальності дуже табуйовані, тож мені подобалося загравати з цією темою», – каже авторка.

 Читати

Монстри і ностальгія: з чого складаються «Дивні дива»

Vertigo

До виходу другого сезону серіалу «Дивні дива» на Netflix профільний портал Vertigo розповідає про основні складники проекту братів Даффер – від ностальгії за 80-ми до Спілберґа та «Зоряних війн».

 Читати

Ліза Сміт: «Ми не відсторонювалися, як справжні документалісти – ми з головою пірнули»

Moviegram

«У нас мотивації було більше, ніж перепон», – режисерка стрічки «Школа №3» Ліза Сміт розповідає про роботу з документальним матеріалом, участь у Берлінському кінофестивалі та терпимість.

 Читати

У що грати

Assassin’s Creed: Origins

27 жовтня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

За десять років серія відеоігор Assassin’s Creed встигла пройти шлях від епохи Хрестових походів до вікторіанського Лондона – по дорозі захопивши давньоримську міфологію та, здається, біблійських персонажів. Перезапустити цю хронологію спробує Assassin’s Creed: Origins, події якої відбуваються в Єгипті часів Клеопатри. Замість клаустрофобних вуличок із попередньої гри серії пустеля і піраміди, замість спрощення ігрової системи – введення елементів із рольових ігор. «У певний момент я зрозумів, що не хочу, аби ця гра закінчувалася», – пише рецензент Eurogamer.

Трейлер відеогри Assassin’s Creed: Origins

Wolfenstein II: The New Colossus

27 жовтня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

Wolfenstein ви можете пам’ятати як один із головних шутерів 90-х – десь між Doom і Quake. Перезапуск серії із підзаголовком The New Order три роки тому знову оживив жанр: окрім продуманої ігрової механіки від розробників The Darkness він пропонував натхненний Філіпом К. Діком сетинґ. The New Colossus доводить світ, у якому гітлерівська Німеччина здобула перемогу у Другій світовій, до екстриму: гра починається зі сцени, у якій батько сварить сина за спілкування з дівчинкою-афроамериканкою і змушує застрелити собаку з револьвера. Далі тільки веселіше.

Трейлер відеогри Wolfenstein: The New Colossus

Destiny 2

24 жовтня / Windows

Оригінальна Destiny повинна була показати зразок мережевого шутера майбутнього. Відхід від сюжетної кампанії та акцент на мультиплеєр – це повинно було змінити не лише жанрову механіку, а й систему розповсюдження ігор. Частково проекту від розробників Halo це вдалося: Destiny відбирала у гравців не менше часу, ніж до того мережеві баталії у Call of Duty. Та без спільного знаменника у вигляді сюжету ігровий процес здавався бідним. Ці побажання розробники врахували: тепер грає має повноцінну 10-годинну сюжетну кампанію. Після релізу на PlayStation 4 і Xbox One у вересні відтепер гра доступна і на персональних комп'ютерах.

Трейлер відеогри Destiny 2

Super Mario Odyssey

27 жовтня / Nintendo Switch

Нова відеогра про Маріо – головна гра осені для консолі Nintendo Switch. Великі тривимірні рівні, ідеально прорахована механіка і найбільш популярний герой відеоігор у світі у ролі протагоніста – більше нічого й не потрібно.

Трейлер відеогри Super Mario Odyssey

СВІТЛИНИ: обкладинка – Netflix, 1 – Netflix, 2 – Stereophonics, 3 – The Village Україна, 4 –Ubisoft