Що дивитися

«1922»

20 жовтня

«У мене цього року гарний урожай», – цитує свого персонажа Стівен Кінґ. Цьогоріч на екрани вийшла ціла низка екранізацій творів американського майстера жахів – від «Темної вежі» і «Воно» до серіалу «Містер Мерседес». Ще одна екранізація Кінґа вже доступна на Netflix: «1922» розповідає історію чоловіка, який убиває дружину. За словами Кінґа, цей фільм за стилем нагадав йому класику Пола Томаса Андерсона «Нафта».

 Лінк

Трейлер cеріалу «1922»

«Водій» / Wheelman

20 жовтня

Актора Френка Ґрілло ви можете пам’ятати за першими п’ятьма хвилинами «Капітана Америки: Великого протистояння». «Водій» – це спроба запустити кар’єру актора як екшн-зірки на Netflix.

 Лінк

Трейлер фільму «Водій»

«Зоряні війни: Повстанці» / Star Wars Rebels

16 жовтня

Четвертий і заключний сезон мультсеріалу, історія якого розвивається між першими двома трилогіями і входить до нового канону «Зоряних війн». За останні три роки «Повстанці» навряд чи встигли виправдати всі надії прихильників усесвіту джедаїв і ситхів. Утім, певні елементи історії серіалу все ж досить вдало поєднувалися з подіями нових повнометражних фільмів. Зокрема, спін-офу «Бунтар Один. Зоряні війни. Історія».

Трейлер четвертого сезону серіалу «Зоряні війни: Повстанці»

Що слухати

Jessie Ware – Glasshouse

iTunes / Google Play Music

Дебютний альбом Джессі Вер увійшов до списку сотні найкращих альбомів останнього десятиліття за версією Pitchfork. Англійська співачка має досвід співпраці з Едом Шираном, Міґелем і Sampha. Третя студійна платівка Вер також має широкий список запрошених гостей – від того ж Ширана до Francis and the Lights. Це приємний поп, який визначає той факт, що виконавиця нещодавно стала мамою.

Jessie Ware – Midnight

Що читати

Даніел Канеман – «Мислення швидке й повільне»

The Village Україна

«Головне питання у прийнятті рішень не в тому, мислимо ми чи ні, а в тому, як ми мислимо. Деніел Канеман спонукає нас подумати про те, як часто ми “вмикаємо” свою рефлексивну систему мислення», – коментує українське видання викладач KMBS Євген Пенцак.

 Читати

Як скандал із Гарві Вайнштейном вплине на кіноіндустрію

Vertigo

Профільний портал Vertigo з’ясовує, як скандал навколо одного з найбільш впливових продюсерів Голлівуду може вплинути на сучасний кінематограф.

 Читати

Йінте Депре про сольний проект, Україну та Бельгію, Balthazar і повернення до Києва

Liroom

Учасник гурту Balthazar і лідер проекту J. Bernardt Йінте Депре спілкується з виданням про українську музику до концерту у Києві 2 листопада.

 Читати

У що грати

South Park: The Fractured But Whole

17 жовтня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

Друга велика гра за мультсеріалом South Park має підзаголовок The Fractured But Whole. Звичне для оригіналу почуття гумору забезпечують творці франчайзу Трей Паркер і Метт Стоун. Утім, на відміну від The Stick of Truth трирічної давнини, розробником стала не відома рольовими іграми Obsidian, а внутрішня студія видавця Ubisoft. У рецензіях сиквел називають «кумедним, але недосконалим».

Трейлер відеогри South Park: The Fractured But Whole

Gran Turismo Sport

17 жовтня / PlayStation 4

Кадзунорі Ямауті – японець, який останні двадцять років створює найбільш реалістичні симулятори автомобільного спорту для PlayStation. Новий проект дизайнера, який водночас професійно займається автоспортом, є тринадцятим за ліком у серії. Від решти ігор у франчайзі Gran Turismo нову гру відрізняє помірність: замість понад тисячі автівок тут трохи більше сотні, у рази менше і треків. Утім, якщо вірити рецензіям, завдяки цьому розробники змогли приділити більше часу власне ігровому процесу.

Трейлер відеогри Gran Turismo Sport

СВІТЛИНИ: обкладинка – southpark.ubisoft.com, 1 – Netflix, 2 – Rene Passet, 3 – The Village Україна, 4 – southpark.ubisoft.com