Що дивитися

«Приборкай свій ентузіазм» / Curb Your Enthusiasm

1 жовтня

Ларрі Девід – співавтор чи не найбільш впливової ситуаційної комедії сучасності, «Сайнфелда». Його проект на каналі HBO висміює водночас статус упізнаваного коміка та дивні соціальні правила, за якими живе суспільство. На новий сезон «Приборкай свій ентузіазм» повертається після перерви у шість років. Коли у Девіда запитують, чому він вирішив повернутися на кабельне телебачення саме зараз, він відповідає: «Це не ваша справа». Приблизно такого тону варто очікувати і від усього дев’ятого сезону.

 Лінк

Трейлер дев’ятого сезону серіалу Curb Your Enthusiasm

«Ґріффіни» / Famiily Guy

1 жовтня

Шістнадцятий сезон одного з найбільш тривалих шоу на американському телебаченні. Пітер Ґріффін повертається, аби знову висміяти і стати посміховиськом, обуривши одну половину глядачів і потішивши іншу. Якщо вам до вподоби почуття гумору творця «Ґріффінів» Сета Макфарлейна, варто звернути увагу і на його нове шоу «Орвіль».

Трейлер шістнадцятого сезону серіалу Family Guy

«Обдаровані» / The Gifted

2 жовтня

Персонажі коміксів Marvel за ліцензією Fox вийшли на телебачення на початку року – із запуском серіалу «Легіон». Утім, історія про однойменного супергероя стосувалася цього всесвіту лише формально. Своєю чергою, зв’язок із Росомахою і Маґнето «Обдаровані» визначають як один із козирів. Звичайна родина бере під опіку кількох дітей, які згодом проявляють надзвичайні можливості. Чи виросте із мутантів заміна Хью Джекману та Майклу Фассбендеру – повинні показати вже перші епізоди.

Трейлер серіалу The Gifted

«Зведена родина» / Bonus Family

5 жовтня

Кілька років тому шведський режисер Фелікс Гернґрен екранізував бестселер «100-річний чоловік, котрий виліз із вікна і зник». Стрічка стала однією з найбільших успішних касових хітів в історії кінематографу Швеції і була номінована на «Оскар». Новий проект Гернґрен знімає для Netflix: це буде його перший серіал для сервісу та перший досвід роботи у США. В основі комедії – життя шведської сім’ї (лише з точки зору національності), що виховує дітей від різних шлюбів.

Трейлер серіалу The Gifted

Що слухати

Liam Gallagher – As You Were

iTunes / Google Play Music

Попросити вибачення у всіх, але водночас залишитися при своїй думці – дебютний сольний альбом Ліама Ґаллагера передусім про це. Колишній вокаліст Oasis уперше працює самостійно. Тож виходить, що це можливість не лише вийти на перший план, а й порефлексувати. Тепер хід за братом Ліама Ноелом – його альбом вийде у листопаді.

Liam Gallagher – Wall of Glass

Marilyn Manson – Heaven Upside Down

iTunes / Google Play Music

Ювілейний десятий альбом гурту Мериліна Менсона повинен був вийти на День святого Валентина. Утім, вихід лонґплею відклали, щоб дописати кілька треків. За лічені ж дні до релізу скандально відомий лідер Marilyn Manson постраждав на сцені – на нього завалилися декорації у формі пістолетів. Словом, усе саме так, як і хотів би головний сатаніст світу.

Marilyn Manson – We Know Where You Fucking Live

Benjamin Clementine – I Tell A Fly

iTunes / Google Play Music

Після успіху дебютного альбому та премії Mercury Prize Бенджамін Клементайн міг би погодитися на вимоги продюсерів і записати платівку, розраховану на більш масову аудиторію. Частково на це натякала нещодавня співпраця з Деймоном Олбарном. Та «I Tell A Fly» – точно не такий випадок. Тему жахіття сирійського режиму Башара Асада англієць поєднує з експериментальним вокальним виконанням. «Дехто каже, що я ставлюся до музики занадто серйозно. Та річ у тім, що я просто не сприймаю її як належне», – каже виконавець.

Benjamin Clementine – Phantoms of Aleppoville

Що читати

Робота за викликом. Як влаштована київська станція швидкої допомоги

Charitum

Як працює система швидкої допомоги? Куди саме адресуються дзвінки за номером 103? Чому працівники служби зазвичай відмовляються давати коментарі журналістам? Відповіді у матеріалі інтернет-журналу Charitum.

 Читати

«Я не бачу великої різниці між людьми»: Фотограф із Одеси – про життя у Нью-Йорку

Bird in Flight

Київ-Берлін, Одеса-Київ, Одеса-Нью-Йорк – порівнювати українські міста з західними зараз дуже модно. Та фотографиня Анастасія Чорна може розповісти про різницю в житті «тут» і «там» на власному досвіді.

 Читати

Український люмпен-реп

Muzmapa

Великий матеріал профільного видання про українську музику про реп-культуру у країні, що розпочинається з цитати Михайла Драгоманова і закінчується треком «Плюшевого Брукліна».

 Читати

У що грати

Forza Motorsport 7

3 жовтня / Xbox One, Windows

Десята за ліком гра у серії спортивних симуляторів Forza – один із головних ексклюзивів сезону для Microsoft. На вибір гравця понад сім сотень автомобілів – від звичайних машин до монстрів із NASCAR. Від успішного спін-офу Horizon основна частина франчайзу отримала нововведення з динамічною зміною погоди. Ще одна особливість – можливість покататися у грі на автівках із останнього «Форсажу».

Трейлер Forza Motorsport 7

СВІТЛИНИ: обкладинка – Fox, 1 – HBO, 2 – Stefan Brending, 3 – The Village Україна, 4 – forzamotorsport.ne