Що дивитися

«Cпочатку вони вбили мого батька» / First They Killed My Father

15 вересня

«Спочатку вони вбили мого батька» – новий режисерський проект Анджеліни Джолі для сервісу Netflix. Це екранізація справжньої історії Лун Ун – жінки, якій вдалося пережити кривавий комуністичний режим Пола Пота у Камбоджі. «Це історія війни очима дитини, але водночас це й історія країни», – стверджує режисерка. Профільний портал IndieWire назвав стрічку «найкращим фільмом Джолі».

 Лінк

Трейлер фільму «Спочатку вони вбили мого батька»

«Двійка» / The Deuce

10 вересня

Творець культового серіалу «Прослуховування» Девід Саймон повертається на HBO з новим масштабним проектом. «Двійка» – той випадок, коли шоу на кабельному телебаченні можна порівнювати з літературним жанром роману. Детальне змалювання епохи – Нью-Йорк 70-х під час зародження порно-індустрії. Джеймс Франко грає братів-близнюків, а Меґґі Джилленхол – повію, що вирішує стати порноакторкою.

Трейлер серіалу The Deuce

«Орвіль» / The Orville

10 вересня

«Орвіль» – новий проект творця «Ґріффінів» і «Третього зайвого» Сета Макфарлейна. Сатира на «Стартрек» та інші космічні опери, серіал виходить за кілька тижнів до повернення на екрани «Зоряного шляху». Перший епізод зняв режисер «Залізної людини» Джон Фавро. Серед зіркових гостей Шарліз Терон, а також Саймон Пеґґ і Нік Фрост.

Трейлер серіалу The Orville

«Південний парк» / South Park

13 вересня

Скандально відомий мультсеріал виходить на 21-й сезон. Зберігати актуальність «Південному парку» вдається завдяки оперативній реакції на політичні та соціальні теми. У жовтні доповненням до нового сезону стане відеогра з провокативним підзаголовком South Park: The Fractured But Whole. Переглянути перший епізод можна за посиланням.

Трейлер 21-го сезону South Park

«Усе на краще» / Better Things

14 вересня

Перший сезон «Усе на краще» подавали як новий продюсерський проект Луї Сі Кея. Та за десять серій творець серіалу Памела Адлон довела, що не потребує зайвої згадки про партнера за «Луї». Понад те, у другому сезоні режисерка власноруч зняла всі епізоди. Better Things – розповідь про матір-одиначку в Лос-Анджелесі, що водночас виховує трьох дітей і намагається воскресити кар’єру акторки.

Тизер серіалу Better Things

«Американський вандал» / American Vandal

15 вересня

Пародія на формат документальних фільмів – із масштабом і на гроші Netflix. Замість з’ясовування обставин справді важливої події в об’єктиві інцидент із вандалом, який розмалював машин на шкільній стоянці малюнками з пенісами.

Трейлер серіалу American Vandal

Що слухати

Foo Fighters – Concrete and Gold

iTunes / Google Play Music

Два роки тому лідер гурту Foo Fighters Дейв Ґрол зламав ногу під час виступу у Швеції. Колишній барабанщик Nirvana зумів закінчити виступ і навіть продовжив тур – у гіпсі і на спеціальному троні. Та врешті він був змушений взяти перерву: пообіцяв на рік відмовитися від музики, зосередившись на відновленні здоров’я. Витримав Ґролл лише півроку. Перший синґл із нового альбому, певна річ, отримав назву Run.

Альбом Concrete and Gold багато в чому стане новим досвідом для Foo Fighters. По-перше, рок-гурт уперше має справу з продюсером Ґреґом Керстіном, який раніше працював лише з поп-виконавцями на кшталт Адель. По-друге, значний внесок у його запис внесли запрошені гості – від Джастіна Тімберлейка на бек-вокалі до сера Пола Маккартні на барабанах.

Foo Fighters – Run

Gucci Mane – Mr. Davis

iTunes / Google Play Music

Винесення у назву альбому імені, а не сценічного псевдоніму – це зазвичай намір бути більш відвертим. Та для 37-річного репера з Атланти Gucci Mane це не так просто: за десять альбомів сказано вже все – і навіть своє ім’я він із цією метою вже використовував. Здивувати, скоріш за все, Редрік Девіс спробує завдяки низці співпраць – з The Weeknd, Нікі Мінаж, A$AP Rocky, Migos i Крісом Брауном.

Gucci Mane feat. The Weeknd – Curve

Що читати

Стівен Котлер та Джеймі Уіл – «Викрадачі вогню. Таємна революція змінених станів»

The Village Україна

«Книга Стівена Котлера та Джеймі Уіла розповість, як створити внутрішнє відчуття творчого потоку, який дозволить не лише максимально розкрити внутрішній потенціал, а й стане чудовою протиотрутою від депресії і самотності», – коментує психоаналітик Юлія Зуєва. Що таке вогонь, чому його викрадають і до чого тут Ніколь Кідман – в уривку твору на The Village Україна.

 Читати

Як стати фотографом у Нью-Йорку, якщо ти вчитель англійської з Луцька

Bird in Flight

Фешн-фотограф Саша Литвин, який нині співпрацює з Gucci i Vogue, розповідає про свій шлях з України до Великого яблука та зустрічі з Енні Лейбовіц.

 Читати

Прокрути цю пісню по стримінгу: як Apple, Spotify та Deezer змінюють музику

Comma

Менеджер Charlie XCX Еллі Джайлз і Саша Варениця із Be Management Music & Publishing обговорюють сучасні тренди в музичному бізнесі. Зокрема, вплив стримінгових сервісів. Конспект лекції на форумі Selector Pro підготував профільний портал Comma.

 Читати

Розставити точки над «і»: як українці живуть на гемодіалізі та чекають на трансплантації

Charitum

Великий репортаж Charitum про проблему, що не має достатнього рівня висвітлення в Україні – хвороб нирок та їх лікування. Закріпити матеріал можна сюжетом на цю тему з шоу Джона Олівера на НВО.

 Читати

Інтерв’ю з проректоркою УКУ Софією Опацькою

The Ukrainians

Креативна економіка, економічний розвиток міст і роль у них навчальних закладах – про це The Ukrainians розпитала проректорку Українського католицького університету та декан-засновницю Львівської бізнес-школи УКУ Софію Опацьку.

 Читати

У що грати

Демо-версія FIFA 18

12 вересня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

Нова версія найбільш популярного футбольного симулятора вже доступна на актуальних платформах. (Утім, в українських Xbox Live i PlayStation Network її поки не знайти.) Серед нововведень FIFA 18, зокрема, нова система запису рухів футболістів і покращена анімація облич гравців. Тобто Кріштіану Роналду у грі рухається, як Кріштіану Роналду, а обличчя Кріштіану Роналду ще більше схоже на обличчя Кріштіану Роналду. Демо-версія дозволяє дозволяє провести матчі за 18 команд, серед яких «Реал», «Манчестер Юнайтед» і «Баварія». Повноцінна FIFA 18 вийде 29 вересня.

Трейлер гри FIFA 18

Pro Evolution Soccer 2018

12 вересня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

Найближчий конкурент франчайзу FIFA виходить на кілька тижнів раніше. Якщо симулятор від EA Sports застосовує технології Battlefield, то гра Konami – Metal Gear Solid. Утім, прямі порівняння FIFA у цьому випадку не завжди виправдані. Pro Evolution Soccer насамперед орієнтується на аудиторію Азії та Південної Америки. Залишаються у серії і звичні козирі: ліцензована Ліга чемпіонів і особливе партнерство з низкою команд – наприклад, «Барселоною».

Трейлер гри Pro Evolution Soccer 2018

Dishonored: Death of the Outsider

15 вересня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

П’ять років тому оригінальна Dishonored запустила серію, що запропонувала новий ігровий досвід. Знайому, скажімо, за Hitman механіку з великими рівнями і варіативністю їх проходження розробники поєднали з глибиною занурення Half-Life та Deus Ex. Воно й не дивно, адже над Dishonored працювали творці цих серій. Death of the Outsider – заключна частина франчайзу у чинному вигляді. Головний лиходій – напівбог Потойбічний, який у першій частині воскрешав головного героя, а потім йому ж і шкодив. На місці й декорації стім-панку, що робили псевдовікторіанський сетинґ серії настільки пам’ятним.

Трейлер гри Dishonored: Death of the Outsider

СВІТЛИНИ: обкладинка – Netflix, 1 – Netflix, 2 – Foo Fighters, 3 – The Village Україна, 4 – EA Sports