Що дивитися

«Американська історія жахів: Культ» / American Horror Story: Cult

5 вересня

Сьомий сезон антології Раяна Мерфі. Цього разу без містики, натомість – у декораціях нещодавніх подій в американській політиці. Зокрема, президентських виборів 2016 року. Замість психіатричних клінік і готелів – Дональд Трамп. До трупи «Американської історії жахів» на чолі з Сарою Полсон приєднаються Ліна Данем («Дівчата») та Елісон Пілл («Ньюзрум»).

Трейлер сьомого сезону антології American Horror Story

«Кінь Боджек» / BoJack Horseman

8 вересня

Четвертий сезон улюбленого мультсеріалу всіх кіноманів. Світ «Коня Боджека» – паралельна реальність, у якій люди сусідять із антропоморфними тваринами. Головний герой – власне, Боджек – є вчорашньою голлівудською зіркою, що не може змиритися з втратою слави. Та головна визначальна риса серіалу – це той рідкісний випадок, коли з кожним сезоном він стає кращим.

 Лінк

Трейлер четвертого сезону BoJack Horseman

Що слухати

The National – Sleep Well Beast

iTunes / Google Play Music

Востаннє The National випускали альбом у 2013 році. Новий лонґплей Sleep Well Beast, сьомий за ліком для команди Метта Бернінґера, здавалося б, повинен був відзначити певні зміни для колективу. Принаймні через те, що тепер гурт із Огайо не живе на одній вулиці – Бернінґер, брати Десснери і брати Девендорфи встигли роз’їхатися по світу. Та насправді це ті самі The National: смуток вони наводять систематично і безжально.

The National – Guilty Party

Kedr Livanskiy – Ariadna

iTunes

Про російську співачку Яну Кедріну пишуть Pitchfork і VICE. Останні називають її «обличчям російської сцени електронного андеграунду». До того ж віднедавна вона працює з американським лейблом 2MR. Kedr Livanskiy встигла влітку виступити в Києві – і новий альбом Ariadna можна хвалити за те ж, за що хвалять живі виступи співачки. Зокрема, щирість та намагання віддати публіці все.

Kedr Livanskiy – Ariadna

Що читати

Келлі Макґоніґал: «Сила волі. Шлях до влади над собою»

The Village Україна

«Сила волі» – це нова праця відомого американського психолога Келлі Макґоніґал. «Книжка обов’язкова для читання усім, хто називає себе ледачим, недостатньо вмотивованим або невиразним у власних бажаннях», – коментує психолог Алевтина Шевченко. Уривок із книги можна прочитати за посиланням.

Читати 

«Ті, хто відрікся від папства: мотиви українських чайлдфрі-чоловіків»

Платформа

П’ятеро чоловіків розповідають, чому за жодних обставин не планують ставати батьками. Дискусію можна продовжити матеріалом The Village Україна про батька, який вийшов у декретну відпустку.

Читати 

«Життя за біполярним колом: що відчувають люди маніакально-депресивним розладом»

Charitum

35-річна киянка розповідає про те, як жити з маніакально-депресивним розладом – біполярним розладом особистості.

Читати 

«Кіносвіт Лозниці як самосвідомість пострадянської доби»

Moviegram

Сергій Лозниця – один із найбільш відомих сучасних українських кінорежисерів. Його регулярно запрошують (і відзначають) Берлінський і Каннський кінофестивалі. Утім, зокрема, через акцент режисера на документальне кіно на батьківщині його спадок не є загальновідомим. Профільний портал Moviegram розповідає про його стиль і творчий доробок.

Читати 

У що грати

Destiny 2

6 вересня / PlayStation 4, Xbox One

Оригінальна Destiny повинна була показати зразок мережевого шутера майбутнього. Відхід від сюжетної кампанії та акцент на мультиплеєр – це повинно було змінити не лише жанрову механіку, а й систему розповсюдження ігор. Частково проекту від розробників Halo це вдалося: Destiny відбирала у гравців не менше часу, ніж до того мережеві баталії у Call of Duty. Та без спільного знаменника у вигляді сюжету ігровий процес здавався бідним. Ці побажання розробники врахували: тепер грає має повноцінну 10-годинну сюжетну кампанію. Журнал Rolling Stone називає Destiny 2 «найбільшим і найамбітнішим шутером року». У жовтні гра стане доступною і на персональних комп'ютерах.

Трейлер гри Destiny 2

Knack 2

5 вересня / PlayStation 4

Сиквел гри-конструктора, що була одним із перших ексклюзивів PlayStation 4. Knack зацікавлювала насамперед тому, що це був спосіб Sony перейняти принципи роботи Nintendo. Мова про те, що творцем гри є один із архітекторів PS4 Марк Черні. Тобто за рахунок безпосереднього залучення «технарів» вона повинна була якнайкраще показати функціонал нової консолі. Рецензенти сходяться на думці про те, що попри поліпшення в ігровому процесі Knack 2 досі є технічним продуктом.

Трейлер гри Knack 2

СВІТЛИНИ: обкладинка – FX, 1 – FX, 2 – WikiMedia, 3 – The Village Україна, 4 – BagoGames