Що дивитись

«Голий» / Naked

11 серпня

«Що сталося б, якби Білл Мюррей у “Дні бабака” постійно був би роздягненим догола?» На це запитання відповідає Марлон Веянс («Дуже страшне кіно»). Заново переживати один день його персонаж змушений напередодні весілля – і неодмінно так, як його народила мама.

Коли Netflix анонсував розробку фільмів власного виробництва, сервіс називали порятунком так званої середньої категорії фільмів – не інді, і не блокбастерів. Та поки здебільшого у нього виходять такі стрічки.

Трейлер фільму «Голий»

«Рей Донован» / Ray Donovan

6 серпня

Рей Донован вирішує всі питання. Кримінальна драма про професіонала, який прибирає бруд різного виду за голлівудськими зірками, виходить на п’ятий сезон. До акторського складу в новому сезоні приєднається оскароносна акторка Сьюзан Серендон («Ворожнеча: Бетт і Джоан»).

Трейлер фільму «Рей Донован»

«Містер Мерседес» / Mr Mercedes

9 серпня

Автомобіль врізається в натовп, спричиняючи масове вбивство. Розслідувати терористичний акт доводиться детективу, який, певна річ, занадто старий для такого лайна. Його роль виконує Брендан Ґлісон («Залягти на дно в Брюгге»). За екранізацію детектива Стівена Кінґа відповідає шоураннер Девід Келлі («Велика маленька брехня»).

Трейлер фільму «Містер Мерседес»

«Нетиповий» / Atypical

11 серпня

Історія про матір, яка виховує сина з розладом аутистичного спектру. Роль мами виконує Дженніфер Джейсон Лі («Мерзенна вісімка»). Чорна комедія про аутизм – тема не проста, але керує процесом режисер «Нестерпних босів» Сет Ґордон.

Трейлер фільму «Нетиповий»

Що слухати

Новий кліп Jay-Z

Джей-Зі продовжує візуалізувати треки з нового альбому 4:44. Цього разу – перезнімаючи епізод «Друзів» із акторами-афроамериканцями. У ролі Росса – Джеррод Кармайкл («Трансформери: Останній лицар»). Моніку грає Тесса Томпсон («Світ Дикого Заходу»), а Чендлера – Лакіт Стенфілд («Атланта»). Провокація накладається на подвійний сенс треку Moonlight: це рент водночас про останню церемонію «Оскар» і застій у сучасному хіп-хопі.

JAY-Z - Moonlight

Arcade Fire виконують кавер на Джона Леннона

Трек Mind Games Джона Леннона – у виконанні канадського гурту Arcade Fire. Ближче до кінця виступу в Чикаго команда Віна Батлера виконує тріб’юти й Девіду Бові та Radiohead.

Arcade Fire - Mind Games

Новий кліп The National

Відео на новий синґл Carin at the Liquor Store. У негативі депресивні ноти The National здаються ще більш депресивними. Новий альбом гурту Метта Бернінґера Sleep Well Beast – уже наступного місяця.

The National - Carin at the Liquor Store

Новий синґл Ліама Ґаллагера

Як попросити вибачення у всіх, але водночас залишитися при своїй думці – у новому треку Ліама Ґаллагера. Колишній вокаліст Oasis готується до релізу дебютного сольного альбому As You Were. Лід-синґл For What’s It Worth натякає, щоб без рефлексій на платівці не обійдеться.

Liam Gallegher - For What’s It Worth

Кавер The Killers на Muse

Muse повинні були стати хедлайнером фестивалю Lollapalooza у Чикаго. Та виступ британців скасували через несприятливі погодні умови. Тож наступного дня The Killers висловили пошану колегам виконанням кавер-версії пісні Starlight.

The Killers - Starlight (Muse)

Що читати

Дмитро Сергеєв: «Якщо потрібно буде літати на Марс, і це приноситиме гроші, я буду це робити»

AIN

Засновник фотобанку Depositphotos Дмитро Сергеєв – про 67 мільйонів фото у колекції, найбільшу фотостудію Східної Європи Lightfield і плани колонізації космосу.

 Читати

Літо в Балико-Щучинці. Репортаж із дитячого інклюзивного табору

Charitum

Табір за 100 кілометрів від Києва, у якому влітку відпочивають діти та підлітки з проблемами слуху. Розваги, футбол та обід за розкладом – у репортажі Charitum.

 Читати

«Свій особистий дорослий»: як волонтери стають друзями дітей з інтернатів

Платформа

Ініціатива «Мій друг» дозволяє мешканцям інтернатів отримувати необхідну підтримку. У матеріалі – розповідь про те, як діти знаходять друзів серед волонтерів.

 Читати

Таня та її діти: Історія любові до собак у проекті Раїси Михайлової

Bird in Flight

Фотопроект про жінку, яка продала квартиру, щоб доглядати за тваринами, від яких відмовилися інші. Зворушлива розповідь у світлинах про родину, що складається з мами, сина, двадцятьох собак і трьох котів.

 Читати

Промо-дівчата в бікіні – рушій торгівлі чи минуле століття?

The Village Білорусь

Мінськ обурила відверта рекламна кампанія одного з магазинів мобільного зв’язку за участі дівчат у купальниках. Чи працює сексуальна об’єктифікація і як із нею боротися – журналісти розпитали у рекламістів і феміністки.

 Читати

У що грати

Hellblade: Senua’s Sacrifice

8 серпня / PlayStation 4, PC

Hellblade: Senua’s Sacrifice може мати назву, як у дешевого аніме. Та насправді це нова гра студії Ninja Theory, відомої за перезапуском Devil May Cry та Enslaved: Odyssey to the West. Утім, більше спільного у слешера з іншим проектом розробників, Heavenly Sword. Цього разу головна героїня протистоїть кельтським і скандинавським богам, а також тарганам у себе в голові. Профільний журнал GameInformer називає гру «витвором інтерактивного мистецтва».

Трейлер гри Hellblade: Senua’s Sacrifice

Batman: The Enemy Within

8 серпня / PlayStation 4, Xbox One, PC

Студія Telltale Games уже використала фірмову майже-нелінійну механіку на таких франчайзах, як «Ходячі мерці», «Назад у майбутнє» та «Гра престолів». Торік розробники адаптували й серію коміксів про Бетмена. The Enemy Within – сиквел цього проекту. У першому епізоді нового сезону «Людині-кажану» протистоятиме лиходій Ріддлер. Восени гра стане доступною і для мобільних платформ iOS та Android.

Трейлер гри Batman: The Enemy Within

СВІТЛИНИ: обкладинка – Telltale Games, 1 – Netflix, 2 – Jay-Z, 3 – The Village Україна, 4 – hellblade.com