Що слухати

Arcade Fire – Everything Now

iTunes / Google Play Music

Arcade Fire не шукають легких шляхів. Перед релізом п’ятого студійного альбому канадці підписали контракт зі студією-мейджором, побудували рекламну кампанію лонґплею на висміюванні культури консюмеризму і навіть заздалегідь оприлюднили сатиричну рецензію. Критики прикол не зацінили: команду Віна Батлера сварять насамперед за те, що вони загралися. (І за кілька відверто поганих треків.) Але в моменти, коли Arcade Fire не знущаються зі слухачів, виходять треки на кшталт Put Your Money On Me та We Don’t Deserve Love.

Cage the Elephant – Unpeeled

iTunes / Google Play Music

Після запису альбому з продюсером Деном Ауербахом Cage the Elephant поїхали в американське турне. Unpeeled – це живі записи з туру. Основна частина композицій – нові аранжування вже відомих треків гурту. Та крім цього американські англійці записали кілька кавер-версій. Зокрема, на Daft Punk.

Vic Mensa – The Autobiography

iTunes / Google Play Music

Віктору Менса 24 роки, він народився в Чикаго, тож часто працює з Chance the Rapper і Каньє Вестом. Саме після співпраці з останнім на треку Wolves хіп-хопер заявив про себе найбільш гучно. У червні він випустив EP під назвою The Manuscript, який став своєрідним прологом до дебютного альбому. The Autobiography вийде на лейблі Джей-Зі Roc Nation і матиме серед запрошених гостей Фаррелла Вільямса і Pusha T.

Що дивитися

«Вершина озера: Дівчина з Китаю» / Top of the Lake: China Girl

27 липня

Джейн Кемпіон – одна з найбільш поважних режисерок сучасності. Чотири роки тому єдина жінка-лауреатка Пальмової гілки Каннського кінофестивалю випустила перший сезон «Вершини озера» – детектив про зникнення 12-річної вагітної дівчини в Новій Зеландії. У другому сезоні детектив у виконанні Елізабет Мосс («Божевільні») переїде до Австралії – і зустріне Ніколь Кідман («Доґвіль») та Ґвендолін Крісті («Гра престолів»).

«Останній магнат» / The Last Tycoon

28 липня

Адаптація незакінченого роману автора «Великого Ґетсбі» Ф. Скотта Фіджеральда. Золота ера Голлівуду, молодий (Метт Бомер із «Супер Майка») і старий (Келсі Ґреммер із «Фрейзера») чоловіки не можуть поділити кіностудію. У головній жіночій ролі – Лілі Коллінз («Білосніжка: Помста гномів»).

«Кімната 104» / Room 104

28 липня

Одна кімната в мотелі, дванадцять різних історій. Улюбленці американських кінофестивалів брати Дюпласс уміють витискати з мінімуму максимум. Ще один доказ на підтвердження того, що нині незалежне кіно найкраще почуває себе на кабельному телебаченні.

Що читати

Джефрі К. Лайкер: «Філософія Toyota»

The Village Україна

14 принципів бізнес-філософії компанії Toyota – одного з найбільш успішних брендів світу. Автор стверджує, що допомогти ці поради можуть не лише автомобільним корпораціям, а й будь-якій команді. Для The Village Україна книгу прокоментував директор видавництва «Наш Формат» Антон Мартинов.

 Читати

Діти, як діти. Сім розповідей українських ЛГБТ-підлітків

Сharitum

Семеро підлітків від 15 до 18 років розповідають про те, як бути гомосексуалом, бісексуалом чи пансексуалом в Україні. Складається загальна картина  з толерантністю в країні.

 Читати

Не лише «листи повішених»: 38 років іранській фотографії

Bird in Flight

38 років тому на мапі світу з’явилася ісламська республіка Іран. За цей час про країну чи не найчастіше згадували через світлини зі страт, що регулярно з’являються в медіа. Та насправді фотографія в Ірані є значно ширшим явищем.

 Читати

У що грати

Pyre

25 липня / PS4, PC

Студія Supergiant Games є розробником Bastion і Transistor: маленьких красивих ігор ручної роботи. Pyre – продовження всього того, що робило попередні проекти студії настільки пам’ятними. А за свідченнями рецензентів, узагалі найкраще творіння розробників. Описувати ігрову механіку якимись словами видається неможливим, тож радимо спробувати це власноруч. Врешті-решт, більш красиве видовище у відеоіграх відшукати нині непросто.

Fortnite

25 липня / PS4, Xbox One, PC, Mac

Epic Games – розробники, найбільш відомі серією ігор Gears of War і рушієм Unreal Engine. Шість років тому вони анонсували Fortnite як відповідь Minecraft і водночас спробу відкусити шматок ринку ігор, що розповсюджуються за системою free-to-play. Механіка знайома: вдень гравці будують укріплення, а вночі відбивають їх від монстрів. Наскільки вона актуальна в 2017 році? Перевірити це Epic спробують, спершу надавши доступ до гри за помірну ціну. Наступного ж року Fortnite стане безкоштовною для всіх.

СВІТЛИНИ: обкладинка – wikipedia.org, 1 – wikipedia.org, 2 – Amazon, 3 – The Village Україна, 4 – supergiantgames.com