Що дивитися

«Гра престолів» / Game of Thrones

16 липня

Після прем’єри сьомого сезону у «Грі престолів» залишається лише дванадцять епізодів. Чи втримає Серсея Залізний трон? Чи дослухається Вестерос до Джона Сноу щодо загрози з-за Стіни? Врешті-решт, чи розтопить Тормунд серце Брієнни Тарт? Сподіваємося, що відповіді на ці запитання ми отримаємо до кінця цього сезону.

«Штам» / The Strain

16 липня

Якщо історії про вампірів здаються вам вичерпаною темою, то ви не бачили цей серіал Гільєрмо Дель Торо. До нього режисер «Лабіринту Фавна» ставиться максимально відповідально – адже адаптує свій роман. Новий сезон стане фінальним в історії Ефа Ґудвезера у виконанні Корі Столла («Картковий будинок»).

«Озарк» / Ozark

21 липня

Четвертий сезон Breaking Bad, присвячений схемам відмивання прибутків із наркобізнесу – тільки не в Нью-Мексико, а в штаті Міссурі. Виконавець головної ролі і режисер – Джейсон Бейтман («Сповільнений розвиток»).

«Гравці» / Ballers

22 липня

У «Рятувальниках Малібу» Двейн Джонсон викривав схеми наркоторговців, у «Форсажі» – рятував світ. На телебаченні ж колишній реслер грає агента гравців в американський футбол. Третій сезон обіцяє ще більше демонстрації почуття гумору «Скелі».

Що слухати

Lana Del Rey – Lust For Life

iTunes / Google Play Music

Перший успішний синґл Лана Дель Рей записала у 26 років. Шість років потому, вже на четвертому десятку, американська співачка думає не про себе, а про майбутні покоління. Після суперечливого Ultraviolence і невизначеного Honeymoon Lust For Life відзначає саме цей погляд згори. Тривожний і песимістичний, новий альбом Ліззі Грант повинен знайти себе у 2017 році. У такі моменти продюсерський проект знову починає претендувати на щирість, а Pitchfork навіть називають співачку «американським Морріссі».

Nine Inch Nails – Add Violence

iTunes / Google Play Music

П’ять треків Nine Inch Nails – у новому EP команди Трента Резнора. Як і у випадку з минулорічним міні-альбомом гурту, новий матеріал закінчується надто швидко – триває Add Violence не довше ніж півгодини. Та мотиви Not The Actual Events він продовжує досить логічно: якщо торік це була тема fake news, то зараз уже ідеться про те, до чого вона призводить. Бонусний трек: кавер NIN на композицію з останнього альбому Девіда Бові.

Tyler, The Creator – Flower Boy

iTunes / Google Play Music

Tyler, The Creator – учасник лос-анджелеського колективу Odd Future, до якого входить, зокрема, Френк Оушен. До роботи над новим альбомом Тайлер залучив не лише автора Channel Orange, а й A$AP Rocky, Lil Wayne та Джейдена Сміта. Flower Boy виділяє ще й те, що відомий гомофоб на цій платівці, здається, здійснює камінг-аут.

Foster The People – Sacred Hearts Club

iTunes / Google Play Music

Перший за три роки альбом Foster The People. Частково тривале очікування прихильників гурт Марка Фостера задовольнив у квітні з релізом EP III. Своєрідний тизер нового лонґлею, міні-альбом містив три композиції із Sacred Hearts Club. Вони підтверджують слова Фостера про те, що гурт надихався музикою 60-х років і психоделічним роком.

Новий кліп JAY-Z

Третій кліп Джей-Зі на композицію з нового альбому 4:44. Попросивши пробачення у Бейонсе в однойменному треку і засемпливши Ніну Сімон в The Story of O.J., Шон Картер вирушає на Ямайку.

Що читати

Кейт Аткінсон: «Руїни бога»

The Village Україна

Не лише нон-фікшн – цього тижня ми опублікували перші сторінки роману, який назвали одним із найкращих у жанрі у 2015 році. «Це один із найбільш резонансних і формально найцікавіших воєнних романів у англійській літературі останнього часу», – підтверджує в коментарі перекладачка Ярослава Стріха.

 Читати

Comma

Велике інтерв’ю Сергія Кейна з Олександром Чемеровим, лідером гурту «Димна суміш», який після п’ятирічної перерви виступив у Києві і готується потішити Львів і Тернопіль. А ще – гарна нагода перечитати репортаж The Village Україна з київського концерту.

 Читати

«Платформа»

Публіцист Гліб Гусєв стверджує, що книжки, яку повинні прочитати всі, не існує. Але натомість пропонує список книг, які простим чином пояснюють складні теми. Зокрема, принципи роботи сучасної економіки, філософії та кінематографу.

 Читати

У що грати

Splatoon 2

21 липня / Nintendo Switch

Вийти на територію онлайн-шутерів, але водночас зберегти сімейну аудиторію. Два роки тому оригінальна Splatoon вирішила для Nintendo це питання. У цій грі ви могли змагатися з друзями у спритності в найкращих традиціях Call of Duty. Та при цьому все обходилося без куль і бластерів – їх замінювала різнокольорова фарба. Понад те, розлита на мапах фарба суттєво змінювала ігрову механіку. Сиквел Splatoon виходить вже не на Wii U, а на новій консолі Switch – тож повинен отримати значно більше шанувальників.

What Remains of Edith Finch

19 липня / Xbox One, PlayStation 4, PC

Меган Еллісон відповідальна, зокрема, за фільми «Афера по-американськи» Девіда О. Рассела та «Вона» Спайка Джонза. Кілька років тому продюсерка відкрила у своїй студії підрозділ із розробки відеоігор. Його перший проект What Remains of Edity Finch – це набір новел про одну американську родину, події яких розвиваються в межах століття. Хоррор якнайкраще використовує погляд від першої особи – і доводить, що відеоігри мають унікальні можливості, щоб розповідати історії. Після релізу на персональних комп’ютерах і PS4 гра доступна і на платформі Xbox One.

СВІТЛИНИ: обкладинка – Flickr, 1 – HBO, 2 – wikipedia.org, 3 – The Village Україна, 4 – Nintendo