Що дивитися

«Снігопад» / Snowfall

5 липня

Лос-Анджелес, 80-ті роки ХХ століття, початок епідемії поширення кокаїну в США. В центрі історії – молодий афроамериканець Франклін. Критики хвалять «Снігопад» за відтворення життя в гетто, але скаржаться, що решта сюжетних ліній можуть заплутати глядача.

Що слухати

Haim – Something

to Tell You

Haim – це гурт трьох сестер, що записує легкі гітарні хіти на лейблі Джей-Зі. Та під час живих виступів дівчата розквітають, виконуючи рок в манері старої школи. Настільки, що порівнянь із Fleetwood Mac не соромляться й самі сестри. Другий альбом під назвою Something to Tell You записали у співпраці з продюсером Vampire Weekend. Врешті-решт, аби кому Пол Томас Андерсон лайви не знімає.

Що читати

Філіп Зімбардо:

«Ефект Люцифера»

The Village Україна

Підзаголовок книжки: «Чому хороші люди чинять зло». Уривок праці Філіпа Зімбардо та коментар літературного критика і психолога Ганни Улюри можуть допомогти відповісти на це запитання. Та, за визначенням рецензентки, «Ефект Люцифера» – це книжка, яку просто потрібно прочитати кожному.

 Читати

«“Уши не чаять”: Українка про свій безкоштовний Glastonbury і про те, чого це коштувало»

Платформа

Як безкоштовно потрапити на один із найбільш відомих світових фестивалів і послухати наживо Radiohead, The xx і The National? Розповідає волонтерка Glastonbury-2017 з України.

 Читати

Детальна історія кіновсесвіту Marvel Studios

Reddit

Прихильник фільмів про супергероїв Marvel під псевдонімом MrRLopez зібрав докупи всі важливі події у всесвіті Залізної людини, Капітана Америки та Метта Мердока. Якраз для того, щоб освіжити пам’ять перед прем’єрою нового «Людини-павука». Окремо можна знайти мапу світу супергероїв (наприклад, особняк Тоні Старка в Google Maps).

 Читати

У що грати

Futurama:

Worlds of Tomorrow

iOS / Android

Подарунок для всіх прихильників мультсеріалу «Футурама». Кілька років тому шоу закрили, але віднедавна воно продовжує жити в формі гри для мобільних платформ. Усі діалоги гри написали ті ж люди, що вигадали Фрая, Лілу та доктора Зойдберґа. До того ж персонажів озвучили ті самі актори. За механікою гра схожа на ще один проект Метта Ґрюнінґа – нещодавню гру за «Сімпсонами» з підзаголовком Tapped Out. Як і той пожирач часу, Worlds of Tomorrow є безкоштовною (хоч і має внутрішньоігровий магазин).

СВІТЛИНИ: обкладинка – Matt Groening, 1 – FX Networks, 2 – wikipedia.org, 3 – The Village Україна, 4 – Matt Groening