Що слухати

«Melodrama» Lorde

Чотири роки тому новозеландська школярка стала для музичного світу одкровенням. Lorde співала про прості речі: тінейджером бути прекрасно, шляхетна кров нам не потрібна. За визначенням уже 20-річної співачки, Melodrama – це те, що відбувається згодом.

Виступ DakhaBrakha на KEXP

Уже другий живий виступ українського етно-гурту на одній із головних музичних платформ світу.

Новий кліп Arcade Fire

Тільки Arcade Fire можуть так подавати пісню про суїцид. Химерні срібні костюми гурту – нагода почитати про еволюцію стилю одного з провідних музичних гуртів світу.

Новий кліп The Weeknd

Вона каже, що любить тільки тебе, але ти знаєш – це брехня. Трек Secrets із останнього альбому The Weeknd важко викинути з голови. Візуальний ряд у кліпі підібрали настільки ж вірусний – простора бібліотека в Торонто, красиві дівчата, величезний хрест.

Новий кліп Kasabian

Тема психлікарні – наскрізний мотив нового альбому хлопців із Лестера. Продовжують її і у відеороботі на пісню з недвозначною назвою Bless This Acid House. Залишається сподіватися, що божевілля англійці захоплять з собою і на Atlas Weekend.

Нова пісня Queens of the Stone Age

Перший сингл американського гурту із нового альбому під назвою Villains. Лонгплей вийде у серпні, його продюсує Марк Ронсон – відповідальний, зокрема, за Back to Black Емі Вайнхаус і Uptown Funk із вокалом Бруно Марса.

Що дивитися

«Ранчо»

The Ranch

16 червня

Ештон Кутчер, естетика провінційної Америки і примітивний гумор. Якщо вам подобається стиль продюсера Чака Лоррі («Два з половиною чоловіки»), але набридла «Теорія великого вибуху», на другий сезон «Ранчо» варто чекати.

«Темне дитя»/Orphan Black

10 червня

На перший погляд звичайна наукова фантастика про клонів виявилася унікальним проектом. Насамперед – через акторську роботу номінантки «Еммі» Тетяни Маслані. Новий сезон стане для серіалу останнім.

Що читати

«Більшість українців не розуміють, що таке аутизм», – розмова з матір’ю особливої дитини

Платформа

Напередодні барахолки «Кураж Базар Благодійний», усі кошти від якого підуть на допомогу дітям з особливими потребами, матір 6-річного Федора з розладом аутичного спектру Олеся Корженевська розповідає про необхідність реформ в українській освіті.

 Читати

«Дім на краю світу»

Charitum

Зворушлива історія про те, як подружня пара змогла позбутися наркозалежності і розпочати нове життя.

 Читати

«Проти природи»

The Ukrainians

Історія про природний заповідник «Крейдова флора» в Донецькій області, що серйозно постраждав під час українсько-російської війни.

 Читати

У що грати

ПРОТЯГОМ НАСТУПНОГО РОКУ

Замість ігор, у які можна пограти на цих вихідних, список найцікавіших проектів, презентованих на виставці Е3 в Лос-Анджелесі

Beyond Good & Evil 2

Чутки про сиквел Beyond Good & Evil ходили щонайменше десять років. За цей час друга частина гри Мішеля Анселя отримала напівлегендарний статус. Не сподівалися на диво прихильники і цього року: розробники прямим текстом сказали, що не привезуть гру на Е3. Та несподіваний анонс усе ж відбувся – і BG&E2 виявилася зовсім іншою грою. Втім, досі не відомо, коли саме і на яких платформах вийде проект.

Metro Exodus

Третя частина ігрової серії, заснованої на літературному всесвіті «Метро 2033», – і перша в якості 4К. Анонсований у підзаголовку «Вихід» передбачає важливий для фрачайзу крок, перехід із підземель на відкритий простір. Студія 4A Games, яка частково переїхала на Мальту, – досі головна українська команда розробників відеоігор.

Anthem

Величезні незвідані планети, бойові екзоскелети і бластери. Новий флагман студії BioWare (Star Wars: Knights of the Old Republic, Mass Effect) виглядає солідно і дорого. Очікується, що гра стане відповіддю Destiny, яка вважається провідним у жанрі мережевих шутерів.

Spider-Man

При всьому успіху свого кіно-всесвіту студія Marvel помітно відстає від конкурентів на полі відеоігор. Виправити це покликана нова гра про Людину-павука, що стане ексклюзивом для PlayStation 4. Студія Insomniac Games (Spyro, Ratchet & Clank) робить ставку на більш досвідченого Пітера Паркера та видовищні польоти над Нью-Йорком.

God of War

У перших трьох частинах саги про «Бога війни» Кратос розправився з більшістю давньогрецьких богів – від Посейдона до Зевса. У новій грі боговбивця переходить на територію скандинавської міфології. Тора і Одіна йому допоможе вбивати син.

A Way Out

Нова гра від розробників Brothers: A Tale of Two Sons – експерименту щодо того, як історію можна розповідати за допомогою ігрової механіки. A Way Out також дає можливість керувати водночас двома персонажами. Та цього разу під час організації втечі з в’язниці.

Фото: Мetrothegame.com,  Netflix, Ubisoft