Що дивитися

«Помаранчевий –

хіт сезону»

Orange is the New Black

9 ЧЕРВНЯ

П’ятий сезон одного з найбільш успішних серіалів сервісу Netflix. Історія про те, як працює в’язниця для жінок. Причому – заснована на мемуарах справжньої засудженої. Цьогоріч історію активізують через бунт у тюрмі.

«Бійтеся ходячих мерців» / Fear the Walking Dead

4 червня

Спін-оф «Ходячих мерців» повертається на третій сезон. Його перевагою перед оригіналом є більш камерна атмосфера. Це дозволяє не лише показувати наслідки зомбі-апокаліпсису, а й порушувати актуальні соціальні теми. У другому сезоні це було питання біженців, у новому – проблема американсько-мексиканського кордону. Ще однією перевагою є акторка Кім Діккенс, що засвітилася в «Загубленій» Девіда Фінчера.

«Я тут помираю» / I’m Dying Up Here

4 червня

Вдалі приклади застосування стендапу в серіалах відомі ще від часу «Сайнфелда». Менш відома історія становлення цього жанру. «Я тут помираю» – хроніка класичного американського стендапу у 70-х роках ХХ століття. Таким чином йому віддає шану популярний комік Джим Керрі – він один із продюсерів шоу. У головній ролі оскароносна акторка Мелісса Лео («Боєць»).

Що слухати

«Truth is a Beautiful Thing» London Grammar

АЛЬБОМ

Англійське тріо London Grammar випускає другий лонгплей – за чотири роки після релізу дебютного альбому “If You Wait”. Як і сингли “Rooting For You” та “Big Picture”, це історія про те, як складно бути мілленіалом. Цього разу, втім, акцент на вокал Ханни Рід ще більший. У британській пресі її вже давно порівнюють з Флоренс Велч.

Пісні

Нова-стара пісня Radiohead

Минулого тижня Radiohead випустили трек “I Promise”, що не увійшов до легендарного альбому “OK Computer”. Перше за 21 рік живе виконання пісні відбулося в норвезькому місті Осло. «Це була одна з тих речей. які зараз здаються божевільними: ми не випустили цю пісню, бо вважали, що вона недостатньо хороша», – каже Том Йорк.

Новий кліп Arcade Fire

Arcade Fire повертаються після чотирьох років відсутності. Перший сингл із нового альбому звучить водночас як гімн і вирок сучасному світу. Тут, зараз – і все. У певний момент навіть може здатися, що вони й не іронізують.

Нова пісня Дрейка

Спільна робота канадського хіп-хопера з DJ Khaled – сингл “To the Max” із майбутнього альбому останнього. Досить органічне поєднання: на американській музичній сцені тільки Дрейк частіше генерує меми, ніж Халед.

Новий кліп Korn

Американці Korn поділилися відеороботою до одного з треків останнього альбому під назвою “Black is the Soul”. У кліпу чорні декорації – і героїня в чорній сукні.

Що читати

Любомир Остапів

«Любов та бюджет»

The Village Україна

Тема, на яку в Україні говорять не охоче – гроші в контексті стосунків. «Мені було цікаво читати книжку Остапіва, бо вона написана дуже щиро, про власну історію, власний досвід. У підході Любомира не було зазіхання на істину, а більше висновків, бажання ними поділитися», – коментує викладач KMBS Олексій Геращенко.

 Читати

9 запитань про глобальне потепління

Bird in Flight

Актуальна після відмови Сполучених Штатів від Паризької угоди тема – у доступному форматі запитань і відповідей. До того ж – із наочними графіками та діаграмами.

 Читати

Як музичні пірати покарали хіп-хоп за брехню

Comma

Уривок книги Стівена Вітта «Як музика стала вільною» – з акцентом на історію про те, як Каньє Вест убив гангста-реп як жанр.

 Читати

У що грати

Monument Valley 2

5 ЧЕРВНЯ / IOS (9.0+)

Cиквел до симпатичної головоломки Monument Valley несподівано з’явився в AppStore на тижні. У першій частині по підвісних платформах ми проводили дівчинку-принцесу. Цього разу головних героїв двоє: мама і донька. Та розробники досі шанують мінімалізм і далекосхідну естетику. Тож навіть якщо гра не кидатиме вам виклик, на неї просто приємно дивитися.

DiRT 4

9 червня / PlayStation 4, Xbox One, Windows

Серія DiRT починалася як спроба зробити симулятор ралі під брендом гонщика Коліна Макрея більш доступним. Четверта частина DiRT пропонує компроміс: на розсуд гравця вона віддає дві моделі гри – звичайну та реалістичну. Це дозволяє задовольнити і шанувальників Need for Speed, і хардкорних гравців. Останніх потішить і ліцензований турнір ралійного чемпіонату світу.