Відеоігри, варті вашої уваги цієї зими – у списку, який на прохання The Village Україна підготував профільний портал Retranslator.net.

Xenoblade Chronicles 2

1 грудня (Nintendo Switch)

Фантастична рольова гра Xenoblade Chronicles 2 – головний реліз для консолі Nintendo Switch цієї зими. Грати у першу частину серії необов’язково, оскільки продовження розповідає нову історію. Чи не головною перевагою Xenoblade Chronicles 2 є ігровий світ. Місцева цивілізація живе на спинах велетенських тварин, які ходять по небесах, а міста з’єднує повітряний транспорт – ці пейзажі розробники змальовують зі всією красою. Та за цим візуальним стилем – складна тактична гра, на виконання всіх завдань у якій треба витратити щонайменше сорок годин.

Трейлер відеогри Xenoblade Chronicles 2

Destiny 2: Curse of Osiris

5 грудня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Мережевий шутер Destiny 2 вийшов на всіх актуальних платформах восени. У листопаді студію Bungie спіймали на брехні: вона визнала, що свідомо сповільнювала прогрес гравців. Уникнути PR-кризи у творців серії Halo не вийшло: ситуація переросла у скандал, а гравці на інтернет-форумах обіцяли більше не вмикати гру. Вихід доповнення Curse of Osiris – це шанс повернути довіру і довести, що Destiny не втратила актуальності. Власники доповнення отримають доступ до нової планети, сюжетних місій і багатьох нових предметів на кшталт зброї та обладунків.

Трейлер відеогри Destiny 2: Curse of Osiris

Ōkami HD

12 грудня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Оригінальна Ōkami вийшла на PlayStation 2 у 2006 році. У перевиданні розробники оновили гру, аби вона мала кращий вигляд на сучасних телевізорах. Це історія про японську богиню Аматерасу, яка живе у тілі білого вовка. На шляху до перемоги на демоном Ороті Аматерасу використовує не пазурі, а фарбу – тобто гравець не застосовує насильство, а малює на екрані закляття. Гра виконана у стилі традиційного японського живопису сумі-е. До речі, це перевидання є першою можливістю зіграти в Ōkami на комп’ютері.

Трейлер відеогри Okami HD

Fallout 4 VR

12 грудня (Windows)

Компанія Bethesda продовжує наступ на світ віртуальної реальності. У листопаді вже вийшли спеціальні видання The Elders Scrolls V: Skyrim i Doom для гарнітур Oculus Rift та PlayStation VR. Тепер черга за Fallout 4 для пристрою HTC Vive. Розробники називають Fallout 4 VR окремою грою: для нової платформи вони переробили основи руху протагоніста та його взаємодії зі світом. Та врешті-решт це та сама Fallout 4 зі світом після катастрофи, у якому так легко заблукати.

Трейлер відеогри Fallout VR

Player Unknown’s Battlegrounds

12 грудня (Xbox One)

Головний сюрприз цього року на початку грудня вийде на платформі Xbox One. Це мережева гра, у якій сто гравців протягом сорока хвилин вбивають одне одного; якщо ви дивилися фільми «Королівська битва» чи «Голодні ігри», то одразу вловите правила. Успіх PUBG на Windows можна порівняти з успіхами біткоіна: гра вже поставила низку рекордів у сервісі Steam. Не випадково, адже Battlegrounds не має рівних у відтворенні перестрілок і хованок.

Трейлер Xbox One-версії Player Unknown’s Battlegrounds

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

19 січня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Зазвичай про серію Ni Ni Kuni вказують  одну деталь: кожен кадр цієї гри має такий вигляд, ніби його малювали у студії Ghibli під особистим контролем Хаяо Міядзакі. Та звернути увагу на Ni No Kuni II варто не лише через асоціації з «Віднесеними привидами. Окрім того, Revenant Kingdom – це епічна рольова пригода у відкритому світі з цікавими героями, інтригами і несподіваними поворотами сюжету, яка викраде у вас кілька десятків годин.

Трейлер відеогри Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Monster Hunter: World

26 січня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Ще одна велика гра з Японії, також рольова, але з дещо іншим підходом до жанру. У Monster Hunter World відсутній акцент на сюжет і персонажів, а увесь наратив зводиться до одного елементу – полювання на великих, великих монстрів. Цим серія Monster Hunter давно вже завоювала рідну країну, а тепер, схоже, збирається підкорити й решту світу. Для нової частини серії розробники перенесли дію у відкритий простір. Це означає, що Monster Hunter стала більш схожою на третього «Відьмака» чи нову Zelda – тільки з монстрами заввишки з дев’ятиповерховий будинок.

Трейлер відеогри Monster Hunter: World

Shadow of the Colossus

6 лютого (PlayStation 4)

Shadow of the Colossus – ще одна класична гра епохи PlayStation 2. Тож видавець Sony вирішив випустити не перевидання, а покадровий ремейк: нова студія з нуля відтворила гру, використовуючи матеріали оригіналу. Shadow of the Colossus для PlayStation 4 виглядає так само, як гра 12-річної давнини – але на технічному рівні сучасних ігор. Якщо ви грали у минулорічну The Last Guardian, то знаєте, на що варто чекати: проекти дизайнера Фуміто Уеди меланхолійні й навіть медитативні.

Трейлер відеогри Shadow of the Colossus

Kingdom Come: Deliverance

13 лютого (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Велика рольова гра, але не фантастична, а суто історична – уявіть собі Skyrim без драконів. Kingdom Come готує дизайнер оригінальної Mafia. Для нової гри він зібрав нову студію і витратив дев’ять років, аби відтворити Європу XV століття до найбільш дрібних деталей. Kingdom Come розповідає історію молодого лицаря, який шукає помсту. Виділяються при цьому дуелі: розробники продумали цілу механіку фехтування.

Трейлер відеогри Kingdom Come: Deliverance

Far Cry 5

27 лютого (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Бойовик від видавця Ubisoft можна назвати головною грою початку 2018 року. На відміну від попередніх ігор серії, п’ята частина має декорації не екзотичних країн, а одноповерхової Америки. Своєю чергою, боротися тепер треба буде не з піратами, а з послідовниками радикального християнського культу, що не сприймає вбивство за гріх. Немає сумнівів, що у Far Cry 5 буде цікаво стріляти і виконувати завдання. Та від гри чекають й іншого – послідовного висловлювання про сучасну політичну ситуацію у США.

Трейлер відеогри Far Cry 5

Обкладинка: Far Cry