Відеоігри, варті вашої уваги восени 2017 року, – у списку, яке на прохання The Village Україна підготував профільний портал Retranslator.net.

Destiny 2

6 вересня (PlayStation 4, Xbox One), 24 жовтня (Windows)

Наукова фантастика про останнє місто на Землі в окупації армії зла. Студія Bungie, відома за франчайзом Halo, тривалий час робить шутери, у які можна грати роками. Із Destiny 2 розрахунок той же. Це мережевий бойовик, який ви проходите з друзями чи незнайомими гравцями, виконуючи місії і беручи участь у регулярних матчах. До того ж у сиквелі розробники пообіцяли більше уваги приділити сюжетній кампанії. Та головне інше: у грі настільки весело стріляти, що на решту не встигаєш звертати увагу.

Трейлер Destiny 2

Dishonored: Death of the Outsider

15 вересня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Death of the Outsider – закінчення дилогії Dishonored про вбивць у псевдовікторіанському стилі. Гра працює за знайомою схемою: вас закидають на околиці рівня, ціль – на іншому боці, а дістатися до неї можна десятьма різними шляхами. Підкрастися без зайвого галасу, пробитися штурмом чи розставити пастки – вибір за гравцем.

Трейлер Dishonored: Death of the Outsider

Ruiner

26 вересня (PlayStation 4, xbox one, Windows)

У дебютного проекту студії Reikon є шанси стати Hotline Miami цього сезону. Ruiner – ізометричний кіберпанк-бойовик, у якому всі вулиці наче зроблені із червоних неонових ламп. У цьому місті головний герой шукає брата, а паралельно конфліктує і з бандитами, і з поліцейськими, і з психопатами. За механікою гра поділена на дві частини: в одній треба битися і стріляти, в іншій – розмовляти з перехожими і шукати докази. Та у певний момент стає зрозуміло: мозок протагоніста спробували зламати, а ніякого брата могло взагалі й не бути. На тлі – електронна музика японського композитора Сусуму Хірасави, автора музичного супроводу до фільмів Сатосі Кона.

Трейлер Ruiner

Cuphead

29 вересня (Xbox One, Windows)

Яскрава гра від незалежних розробників, кожна деталь якої віддає перфекціонізмом. Протягом кількох років студія MDHR копіювала стиль класичної анімації 30-х років ХХ століття – і це далося взнаки. Гра виглядає і звучить, як мульфільм тієї епохи. Навіть здається, що на екран от-от вискочить Міккі Маус чи Моряк Попай. Стиль понад суть? Розробники не згодні: джерелами натхнення вони називають класичні платформери на кшталт Contra і Mega Man.

Трейлер Cuphead

Middle-Earth: Shadow of War

10 жовтня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Shadow of War – продовження фентезі-гри Shadow of Mordor, з якою три роки тому переосмислили світ «Володаря перснів». Це симулятор партизанської війни під носом у Саурона. Ви захоплюєте бази орків, вбиваєте їх чи заманюєте через чари на свій бік, збираєте армію – і йдете на війну. Паралелі з Assassin’s Creed очевидні: та сама камера зі спини, герой також уміє лазити по стінах і фехтувати з десятьма ворогами водночас. Та Shadow of War має унікальну перевагу: кожен орк у грі має своє ім’я, образ і ранг. Тобто якщо в одній із битв ворогу вдасться втекти, потім він зможе згодом вистежити вас і відімстити. Загальний сюжет при цьому стає другорядним. На перший план виходять особисті історії гравця, у яких кульмінації не прописані заздалегідь.

Трейлер Middle-Earth: Shadow of War

The Evil Within 2

13 жовтня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Не потрібний системі детектив дізнається, що може знайти давно втрачену доньку –  якщо повернеться до світу жахіть, з якого ледве втік у першій частині. The Evil Within 2 – це психологічний трилер, у якому ви вивчаєте великі рівні, збираєте потрібний інвентар, а далі працюєте екзорцистом. Гра продовжує традиції Resident Evil 4, автор якої Сіндзі Мікамі очолює студію Tango Gameworks.

Трейлер The Evil Within 2

South Park: The Fractured But Whole

17 жовтня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Пародійна гра у всесвіті South Park створена за підтримки авторів мультсеріалу. Може здатися, що в такому проекті будь-яка механіка буде другорядною у порівнянні з жартами і діалогами. Та це не так: The Fractured But Whole є справжньою рольовою грою з величезними локаціями, безліччю сторонніх завдань і покроковою бойовою системою. Жарти все одно на місці: придивіться хоча б до підзаголовка.

Трейлер South Park: The Fractured But Whole

Wolfenstein II: The New Colossus

27 жовтня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Wolfenstein II розпочинається з перестрілки на інвалідному візку, а згодом головному герою, здається, пересаджують голову. Переосмислення одного з найбільш популярних шутерів 90-х, новий Wolfenstein позичив сетинґ у «Людини у високому замку» Філіпа Діка. Дія відбувається у світі, в якому в Другій світовій переміг нацизм. Виправляти ситуацію можна лише в один спосіб: по автомату в кожну руку – і вперед по скальпи нацистів.

Трейлер Wolfenstein II: The New Colossus

Assassin’s Creed: Origins

27 жовтня (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Чергова частина псевдоісторичної серії про асасинів і тамплієрів з'явиться після річної перерви – торік замість нової Assassin’s Creed вийшов фільм із Майклом Фассбендером. Після подорожей до епохи Хрестових походів і вікторіанської Англії календар франчайзу відмотали на тисячоліття назад, до Давнього Єгипту. Боротьба за владу між Птолемеєм, Клеопатрою і Юлієм Цезарем – лише прикриття для справжньої інтриги. А ще це хороші декорації для головних переваг Assassin’s Creed: величезних міст, спекуляцій на історичних персонажах, безлічі способів проколоти ворогу шию і відчуття свободи від горизонту.

Трейлер Assassin’s Creed: Origins

Super Mario Odyssey

27 жовтня (Nintendo Switch)

Головна гра осені для консолі Switch – наступна частина пригод найбільш популярного у світі персонажа відеоігор. На те, аби перший Mario на новій платформі був настільки ж зразковим, як попередні частини серії, компанія Nintendo витратила кілька років. Як і Super Mario 64, Odyssey насамперед про великі тривимірні рівні. Та в новій інтерпретації: наприклад, у Маріо з’явився чарівний капелюх, який не лише личить його розкішним вусам, а й може застосовуватися в бою чи для пересування по рівнях.

Трейлер Super Mario Odyssey

Call of Duty: WWII

3 листопада (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

Наступна частина Call of Duty вигадує серію заново, повертаючи її у минуле. І в сенсі хронології – Друга світова війна, і в сенсі контексту, адже повертається сетинг перших ігор серії. Минулого року схожий трюк, але з Першою світовою, утнула серія-конкурент Battlefield, і тій це пішло на користь. Call of Duty: WWII має всі шанси повторити її успіх.

Трейлер Call of Duty: WWII

Star Wars: Battlefront 2

17 листопада (PlayStation 4, Xbox One, Windows)

У грудні в прокат вийде восьмий епізод «Зоряних війн». Найкращий спосіб підготуватися до сеансу – зіграти в шутер за ліцензією Star Wars. Battlefront 2 розділено на дві частини: знайомий за оригінальною грою мережевий шутер із мапами з кожної трилогії та нова сюжетна кампанія. Її головний герой – Айден Версіо, спецназівець імперії, що зробила метою свого життя знищення повстанців. При цьому всі події сюжету є частиною основного канону всесвіту «Зоряні війни».

Трейлер Star Wars: Battlefront 2

The Elder Scrolls V: Skyrim VR

17 листопада (PlayStation 4)

Після виходу п’ятої частини серії The Elder Scrolls минуло шість років, але вона досі зберігає актуальність. Настільки, що у листопаді розробники випустять оновлену версію рольової гри з підтримкою технології віртуальної реальності. Можливість стати частиною всесвіту драконів і людиноподібних котів буде у власників PlayStation VR. Згодом підтримку віртуальної реальності обіцяють і для Fallout 4 та Doom.

Трейлер Skyrim VR

ОБКЛАДИНКА: ubisoft.com