Марш жінок 8 березня

#ГодіТерпіти

Щорічний жіночий марш відбудеться на підтримку гендерної рівності в суспільстві та проти фізичного і сексуального насильства над жінками. У Нью-Йорку на марші було близько 200 000 людей, у Лос-Анджелесі – півмільйона. 34 країни підтримали жіночий рух. «Жінки всього світу об’єднуються, щоб підтримати одна одну, щоб нагадати про рівність і повагу, щоб ми та наші доньки росли у світі, вільному від насильства», – розповідають організатори акції.


Коли: 8 березня о 13:00

Де: Михайлівська площа, пам’ятник княгині Ользі

Лінк

Виставка німецьких художників у Національному музеї

Ні війні

Одна з найбільших презентацій класики німецького модернізму в Україні. Монументальні фігури, дивовижні скульптури, малюнки та графічні роботи двох німецьких митців – Ернста Барлаха і Кете Колльвіц, які прагнули заразити людство ідеєю миру та застерегти від війни.


Коли: до 1 квітня

Де: Національний художній музей України, вулиця Михайла Грушевського, 6

Скільки: 40 грн

Лінк

Українське медіа-мистецтво 90-х у Мистецькому арсеналі

FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х

Флешбеки в дев’яності

«90-ті роки українського мистецтва минули тут під знаком медіа-арту», – розповідають організатори виставки. Проект flashback продовжує серію проектів Мистецького арсеналу, присвячених історії сучасного українського мистецтва. Понад 100 відеоробіт 60 українських художників та художниць із дев’яностих.


Коли: до 6 травня

Де: Мистецький арсенал, вулиця Лаврська, 10-12

Скільки: 60 грн

Лінк

Виставка номінантів PinchukArtPrize

Хтось із цих митців отримає PinchukArtPrize

Твори двадцяти молодих українських художників, які цього року номіновані на премію від PinchukArtCentre. Деякі з митців працюють із наративами України як країни, де відбувається збройний конфлікт, і досліджують його вплив на її громадян. Інші черпають ідеї з дослідження самих себе, працюючи з матеріалом, формою та медіа. Третя загальна тема робіт – пошук, спрямований у майбутнє, а також побудова утопій.


Коли: до 13 квітня

Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2

Скільки: вхід вільний

Лінк

Творчий вечір Сергія Жадана

«Тютюнові фабрики» поезії

На поетичних вечорах Сергія Жадана постійно комусь не вистачало місця, тому цього разу вірші звучатимуть у залі Центру КПІ. Поет читатиме вірші з нової книги, що вийде восени цього року, а також вірші з попередніх книжок та вибрані переклади.


Коли: 9 березня

Де: Центр культури і мистецтв КПІ, проспект Перемоги, 37

Скільки: 100-220 грн

Лінк

Еротичні короткометражки в кінотеатрі «Київ»

«Секс у головній ролі»

Нова збірка короткометражних фільмів програми SEXY SHORTS. «Cекс без перерви і в різноманітних варіаціях: романтична мелодрама, абсурдний анекдот, психологічна драма, весела комедія, напружений трилер», – розповідають організатори.


Коли: 8-14 березня

Де: кінотеатр «Київ», вулиця Велика Васильківська, 19

Скільки: 100 грн

Лінк

Маркет прикрас від  «Всі. Свої»

«Маркет у маркеті»

У цьому сезоні «Всі. Свої» вводять новий формат – «маркет у маркеті». Паралельно із маркетом «Весняні колекції» відбудеться маркет прикрас. Прикраси займуть цілий поверх. Будуть представлені близько 50 брендів, які виробляють аксесуари зі срібла та коштовних каменів, кераміки, дерева, латуні, міді, бісеру, текстилю та інших матеріалів.


Коли: 10-11 березня

Де: «Всі. Свої», вулиця Десятинна, 12

Скільки: вхід вільний

Лінк

Dj Sotofett та Noizar у Closer

Норвезьке техно

«Норвежець Dj Sotofett – один з тих артистів, які успішно доводять, що панк, в першу чергу, стан духу, і тільки потім музичний жанр», – пишуть організатори вечірки. Сотофетт не лише видає музику винятково на вінілі, а й грає майже завжди тільки з пластинок. Також у Closer буде грати український діджей Noizar, який увійшов топ-50 діджеїв світу.


Коли: 9 березня

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Cкільки: 250 грн

Лінк

Фото: Обкладинка -  Aishwarya Sadasivan