Організатори Дня Вуличної Музики запустили платформу для збору коштів. Доброчинці можуть придбати подарунки від «Океан Ельзи», ONUKA, The Maneken, Alloise, Karpa Irena, «Хамерман Знищує Віруси», The ВЙО, «Вагоновожатые».

«Останню добу заходжуся в стані повної ейфорії. Минув день, як ми запустили власну краудфандингову платформу на сайті Дня Вуличної Музики. Від ідеї до реалізації пройшов рік. Відомі українські музиканти підтримали ДВМ і надали нам дуже круті подарунки для благодійників. Не встигли ми стартувати і написати новину, як найкращі подарунки швиденько розкупили. За перший день купили ексклюзивний вінок від ONUKA з кліпу «Відлік», який існує в єдиному екземплярі. Добре, що з Іреною Карпою можна домовитися і попросити сходити її на каву не один раз, а принаймі тричі. Першу каву з Карпою і книги з її автографами вже купили», – Олеся Корженевська, продюсерка Дня Вуличної Музики у Києві та в Україні.

Подарунки ще додаватимуть.


У Києві День Вуличної Музики триватиме 20 травня з 12:00 до 22:00 одночасно на 9 локаціях:

 Пейзажна алея (під котами);

 Love Music — в парковій зоні під Пейзажною алеєю біля статуї закоханих;

 Музичний Променад — вдовж всієї Пейзажної алеї;

 Локація від Music Hub під Національним Музеєм Історії України;

 Молодіжна локація — на Поштовій площі біля Річкового вокзалу;

 Локація від ресторану «ПРАГА» на ВДНГ;

 Дитяча Локація від фолк-студії «Правиця» в Сквері Небесної Сотні;

 Електронна локація від Keller Bar у парковій зоні під Пейзажною алеєю поряд з фудкортом;

 Old Fashioned Radio Jazz Stage — на Воздвиженській, 32.

ОЕ на Дні Вуличної Музики, 2014 рік. Фото Аліни Кучми для ДВМ

 День Вуличної Музики вперше відбувся в 2007 році в Литві. За наступні 10 років до неї приєдналися Україна, Латвія, Росія, Грузія, Вірменія, Ірландія, Бельгія, Португалія та інші країни.

У минулому році в Києві протягом одного дня грало більше 600 музикантів. У 2017 році участь у святі вже підтвердило 36 українських міст.