П’ятниця

19 січня

Вечірка Сloser: «Пiвнiч with Alienata»

Іспанка Alienata, яка проживає в Берліні, поєднує у своїх сетах електро з ейсідом, дабстепом, космічним джазом та скаженими звуками. Організатори вечірки – журнал про незалежну електронну музику України «Північ».


Коли

п’ятниця, 19 січня, 23:59

Скільки

250 грн

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Вечірка Kurenivka Afterparty

Про український табір Kurenivka учасники Burning Man розповідали: «Це ті шалені чуваки з України. У їхньому кемпі я провів одну з найкращих ночей». Резиденти Kurenivka повертаються за діджейський пульт і згадують, як пережили тиждень посеред пустелі Блек-Рок у Неваді. Серед спеціальних гостей – Hector Cooper та Pilarion.


Коли

п’ятниця, 19 січня, 23:00

Скільки

100 грн, після 01:00 – 150 грн

Де

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Фільм «Форма води»

«Золотий лев» Венеційського кінофестивалю і семиразовий номінант на «Золотий глобус» – історію про кохання морського чудовиська та німої прибиральниці називають одним із найкращих фільмів у кар’єрі режисера Гільєрмо Дель Торо. Прем’єра фільму – 18 січня.

Трейлер фільму «Форма води»

Субота

20 січня

Лекція від професора Каліфорнійського університету

Девід Тіс – професор Haas School of Business в University of California, Берклі. Понад тридцять років вивчає економіку знань та її найважливіший сегмент – інноваційну економіку. На лекції він розповість про бізнес-моделі найсучасніших компаній.


Коли

субота, 20 січня, 12:00

СКІЛЬКИ

500 грн

Де

UNIT.City, вулиця Дорогожицька, 1

Прем’єра вистави Ди­кого те­ат­ру «Гей-па­рад»

«Комедія про тарифи та стереотипи» розповість, як зміниться життя звичайної київської родини, коли їм запропонують дуже вигідну, але незвичайну субсидію.


Коли

субота, 20 січня, 20:00

СКІЛЬКИ

100-200 грн

Де

Мала опера, вулиця Дегтярівська, 5

Вечірка Closer: Residents Night

«Для того, аби танцювати та радіти, нам не треба ніяка формальна причина», – Closer запрошує на вечірку від резидентів клубу ROMAN K, BAMBU та SE62.


Коли

субота, 20 січня, 23:55

СКІЛЬКИ

220 грн, з 02:00 – 300 грн

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Вечірка Republik 20/01

Гість вечірки – іспанець Брайан Валензуела розділить сцену з локальними діджеями. Цієї ночі ви зануритеся в жах кислотного тремора, обіцяють організатори.


Коли

субота, 20 січня, 23:59

СКІЛЬКИ

200 грн

Де

Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31


Неділя

21 січня

Документальний фільм «Девід Бові є»

Музей Вікторії та Альберта встановив рекорд відвідування завдяки проекту «Девід Бові є»: тільки в Лондоні виставку змогли подивитися 312 000 людей, а потім вона вирушила в турне світом – від Болоньї й Барселони до Токіо. У світі ретроспективу життя і творчості музиканта побачили 1,5 мільйона глядачів. Тепер її покажуть і у кінотеатрі «Київ».

Трейлер документального фільму «Девід Бові є»

Коли

неділя, 21 січня, 15:00

СКІЛЬКИ

150 грн

Де

кінотеатр «Київ», вул. Велика Васильківська, 19

Лекція «Місто майбутнього та його турбулентність» у Нацмузеї

Олег Дроздов – архітектор, автор Театру на Подолі, гостьовий лектор архітектурних ВНЗ України та Європи. Торік він відкрив Харківську Школу Архітектури, а на вихідних розповість про те, як Харків існує на межі ідеалізму і практичності. У музеї можна не лише послухати лекцію, а й переглянути виставку «Місто ХА».


Коли

неділя, 21 січня, 15:00

Скільки

ціна вхідного квитка в музей

Де

Національний художній музей України, вулиця Михайла Грушевського, 6

Фільм «Пригоди Паддінгтона»

Паддінгтон освоївся у лондонської родини Браун і влаштувався на роботу – аби придбати книжку, про яку він давно мріяв. Та коли він уже зібрав на неї кошти, книгу раптово викрадають, а звинувачують у цьому самого Паддінгтона. В українському дубляжі головного героя озвучує Володимир Зеленський. Прем’єра фільму – 18 січня.

Трейлер фільму «Пригоди Паддінгтона»

Фото: обкладинка – David Bowie; 1 – Alienata, 2 – Flickr,  3 – Київський міжнародний економічний форум, 4 – Дикий театр, 5 –  Closer, 6 – Otel’, 7 – Національний художній музей України.