Учасники другого півфіналу пісенного конкурсу Євробачення – Сербія, Нідерланди, Швейцарія, Австрія, Македонія, Мальта, Румунія, Угорщина, Ірландія, Данія, Сан-Маріно, Хорватія, Норвегія, Білорусь, Болгарія, Литва, Естонія, Ізраїль.

Півфінал почнеться у четвер, 11 травня о 22:00. Дивитись його можна тут.

У фіналі 13 травня точно виступлять 10 переможців першого півфіналу: Молдова, Азербайджан, Греція, Швеція, Португалія, Польща, Вірменія, Австралія, Кіпр, Бельгія. А також Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Україна.

Tijana Bogicević

СЕРБІЯ

Представить Сербію на Євробаченні-2017 з піснею «In too deep». У 2011 році Тіяна вже була на Євробаченні, але в якості бек-вокалістки представниці Сербії – Ніни (пісня «Сarobon»).

OG3NE

Нідерланди

Представлять Нідерладни на Євробаченні-2017 з піснею «Lignt and Shadows». Це тріо сестер: 22-літньої Лізи та 21-літніх близнят – Емі та Шеллі. Назву гурту було утворено з назви групи крові матері дівчат (О) та генетичного коду, що пов’язує сестер. У 2014 році вони стали першим гуртом у світі, що переміг в музичному шоу «Голос».

Timebelle

ШВЕЙЦАРIЯ

Гурт Timebelle зі своєю баладою «Apollo» представлять Швейцарію на Євробаченні-2017 у Києві. Тріо сформувалося в Берліні. Назва гурту Timebelle означає «чарівний час».

Nathan Trent

Австрія

Представить Австрію на Євробаченні-2017 з піснею «Running On Air».Натан почав писати свої власні пісні коли йому було одинадцять. Шукачі талантів з ORF (австрійського телерадіомовлення) знайшли Натана Трента завдяки його дебютній пісні «Like It Is».Після чого відразу запропонували йому представляти Австрію цього року.

Jana Burčeska

КЮР Македонія

Яна Бурческа представлятиме КЮР Македонію на Євробаченні-2017 з піснею «Dance Alone». Яна прославилася у 2011 році, коли виступила на першому і єдиному сезоні шоу Macedonian Idol (укр. - Кумир Македонії). Загалом, починаючи з 2011 року, Яна брала участь у більш ніж 60 різноманітних проектах, проведених на підтримку людей, що перебувають у важких життєвих обставинах. У тому ж році вона стала послом ЮНІСЕФ, де займалася розвитком проекту «Школа без насильства».

Claudia Faniello

Мальта

Представить Мальту з композицією «Breathlessly». Після участі у конкурсі Malta Song For Europe розпочалася її музична кар’єра. Незабаром вона почала писати власну музику і сформувала власну групу, випустивши багато різних успішних синглів. У 2012 році вона була близька до того, щоб представляти Мальту на Євробаченні, однак тільки у 2017 році стала переможницею національного відбору.

Ilinca ft. Alex Florea

Румунія

Представлять свою країну з піснею «Yodel It!». Ілінка народилася в сім’ї музикантів, тому вже з 7 років почала займатися музикою. У 14 років вона взяла участь у X Factor у складі гурту з чотирьох дівчат.

Алекс Флореа почав співати з 16 років, коли Mihai Florea, який представляв країну на Євробаченні у 2006, відправив його до музичної школи, а згодом і на фестивалі. У 2014 Алекс брав участь у X Factor зі своїм братом, а також мав успіх на румунському «Голосі» в 2015.

Joci Pápai

Угорщина

Представить свою країну з композицією «Origo». Нещодавно Джосі Папай змінив свій музичний стиль – тепер це поєднання справжньої циганської та сучасної поп-музики.

Anja

ДАНIЯ

Представлятиме Данію в Києві з піснею «Where I Am». Співачці 21 рік, вона народилася і виросла в Австралії. Її батьки родом із Данії. У 2014 році Аня виграла третій сезон шоу «Голос» у Австралії.

Brendan Murray

Ірландія

Представлятиме Ірландію з піснею «Dying To Try». Брендан Мюррей виступає у складі гурту Hometown.

Valentina Monette and Jimmie Wilson

Сан-Маріно

На Євробачення-2017 приїхали з піснею «Spirit of the night». Валентина Монетта – джазова співачка, яка народилася в Сан-Марино. Вона представляла свою країну на Євробаченні пісенному конкурсі в 2012, 2013 та 2014 році.

Джимі Вілсон – співак та композитор, який народився в Детройті, Мічиган. Він приїхав до Європи, уже як зірка мюзикла Майкла Джексона «Sisterella», а в 2010-му зіграв президента Обаму в мюзиклі «Hope».

Jacques Houdek

Хорватія

Пісня, з якою він виступить на Євробаченні у 2017 році, називається «My Friend». Народився співак у Загребі, розпочав свою кар’єру в 2000 році. Дискографія Жака нараховує 13 альбомів, які здобули срібний (5 разів), золотий, платиновий і алмазний сертифікати вийшли тиражем 250 тисяч, 500 тисяч, 1 мільйонів та 10 мільйонів екземплярів).

JOWST

Норвегія

Виконає композицію «Grab The Moment». JOWST означає Joakim With Steen. Коли Йоакіму було 15 років, він зацікавився панк-роком та почав писати пісні. У 2012 році він взяв участь в норвезькому конкурсі «Голос», де дійшов до фіналу.

Naviband

БIЛОРУСЬ

Представлятимуть Білорусь на Євробаченні-2017 з піснею «Story Of My Life». Артему 24 роки, він журналіст, професійний гітарист та піаніст. Ксенії 25 років, вона вокалістка гурту. Naviband виступають з 2013 року. В 2014-му вони отримали свою першу нагороду на білоруському національному музичному конкурсі за сингл «Абдымі мяне».

Kristian Kostov

Болгарія

Представляє Болгарію на Євробаченні в 2017 році з піснею «Beautiful Mess». Крістіан Костов почав займатись музикою коли йому було 6 років. Першим серйозним кроком для кар’єри Крістіана була його поява на російському конкурсі «Голос.Діти» у 2014 році, де його наставником був переможець Євробачення-2008 Діма Білан.

Fusedmarc

ЛИТВА

Представлятиме Литву в 2017 році на Євробаченні з піснею «Rain of Revolution». У 2005 році гурт назвали «проривом литовської альтернативної музики». У 2008 році вони були нагороджені як кращий литовський Electronic Band.

Koit Toome & Laura

ЕСТОНIЯ

Музичний дует походить з Естонії, для виконання на Євробаченні обрали пісню «Verona».

IMRI

ІЗРАЇЛЬ

Виконає пісню «I Feel Alive». В кар’єрі – два виступи на Євробаченні в якості бек-вокаліста – в 2015 році у Відні, та 2016 року у Стокгольмі. ІМRІ співає на івриті, англійською та іспанською, грає на гітарі та піаніно.