На фан-сайті пісенного конкурсу «Євробачення» опублікували survival guide – «посібник з виживання» в Україні. Його розробив українець Владислав Тєрєхов.

Практичні поради англійською мовою стосуються транспортування з аеропорту, проживання в місті, навігації, грошей та головних туристичних місць. У посібнику також попереджають про головні неприємнощі, які можуть статися з іноземцем – таксисти можуть запросити більшу вартість поїздки, кишенькові злодії можуть поцупити гаманець, а в туристичних місцях люди з екзотичними тваринами будуть вмовляти вас сфотографуватися з ними.

Автор «посібника» також склав словник виразів, які вразять українців:

Також автор неформального посібника створив спеціальні картки, які радить іноземцям роздрукувати і використовувати у випадку необхідності. На картках базові фрази на зразок «Як мені дістатися до», «Я загубив свій паспорт», «Де обмін валют», «Підкажіть пароль до вайфаю». Але є й оригінальні, наприклад – «Вистрежіть мені козацького чуба».

 МВС спільно з Мінсоцполітики, ОБСЄ, Нацполіцією та ДПС підготувало інформаційні листівки для іноземних гостей Євробачення-2017. У листвіках перераховані поради, як поводитися під час перебування, що дозволено та заборонено в Україні.